Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Tegnap halasztott fizetéssel elköltöttem aranyra a maradék Q1 fix állampíromat, szóval a jövő héten ismét kilapátolom a Kincstárból a portfólióm jó részét. Ennyire bízom a forintban, és az államban.
Ugyebár a GDP-deflátor figyelembe veszi az összes előállított termék árváltozását, és az összes szolgáltatást is. Igazából pontosabb mint a nekünk szánt KSH inflációs szám. Ezen szoktunk is sírni, hogy sokkal nagyobbnak érezzük az áremelkedést mint ahogy a KSH kihozza. Szóval az nem ördögtől való hogy a GDP-deflátor nagyobb mint a CPI fogyasztói árindex. Érzésre nagyon is magasabb... Persze ha a valósnál feljebb manipulálják az már tényleg trükközés.
“A kormánynak Inflaciós célja van nem árfolyamcélja” És matót még erdekelte az árfolyam. Majd meglátjuk olyat tesznek e oda akinek nincs árfolyamcélja.
Legutóbbi holdblog podcastben a Zsiday ezt a forint kérdést szerintem tök jól megfogalmazta: ha az MNB kimondott célja a forint felértékelődés (azt mondta, hogy az érintett időszakban 5-6 alkalommal hallotta tőlük), akkor nem szabadott volna az oldalazás során kamatot csökkentenie. Retorika csak akkor tud működni jól szerintem, ha van szavahihetőség. Enélkül kőkeményen csak a cselekvésre fog figyelni a piac IMO.
Az a baj veled Géza hogy nem veszed észre a különbséget az élelmiszerinfláció és a befektetői infláció közt. Az euro, az arany, a bitcoin, az amcsi részvények már egy éve ugyanannyiba kerülnek(vagy olcsóbbak? Nem emlékszem.) Nem tettem ki az idézőjelet mert csak memóriából írtam schwart bölcseletét. Bár azóta úgy vettem észre a befektetői infla háttérbe szorult. a 799es kenyér legyen az origo. Bizony mondom néktek a 799es kenyér az örökké 799ft ba fog kerülni. Hiszen ez a definiciója.
2023. júni óta zlotyi -2,25% erősödésben, míg mi +11,26% gyengülésben. https://imgur.com/a/gU3sVrY Érdekes együttmozgás. Ma pipre megyünk vele, de 17 hónap távlatában 13,51%al felettük vagyunk. Ennyivel többet estünk náluk. https://imgur.com/a/Gu3xGB5
Rettentő jó erőben van a népNEMZETTHY pöngőnk, már harmadik hete tarcsa magát a rettentő erős 410 környéki szinten. Mondjuk 2 hónap alatt stabil 20 egység esés magasságában bír lenni... Nekem úgy tűnik, mintha 409 is erős szint lenne. Sajnos 2023. júni óta nem a zlotyival mentünk, úgy ,m int ma, mert akkor 360 körül lennénk, nem 50 egységgel felette. A lenti poszt is mutatja ezt a királymódi jólétet, amit itten élvezhetünk. https://imgur.com/a/U01WpiC "Üdv Lengyelországból. Itt 1000 euró a minimálbér. Magyarországon átszámítva 686 euró. Szerintetek hol olcsóbbak az alapélelmiszerek? Természetesen Lengyelországban. Itt például 1 kg cukor kevesebb, mint 290 Ft, otthon a legolcsóbb, akciós 370 Ft, egyébként 490 Ft.A zöldségek és gyümölcsök ÁFA tartalma otthon 27 % ( + 4,5 % kiskereskedelmi különadó). Lengyelországban ugyanez 5 %. Itt a Lidl-ben a mini bagett 120 Ft. Otthon 186 Ft. De olcsóbb Lengyelországban az étolaj, a só, a sajt, stb." https://www.facebook.com/peter.magyar.102/posts/pfbid03qiQ5kgmVkv7WVXqnYfHMXkzesPT8JteAKLuDdGqwr9jyS3qkAfrrkNzKXQciKotl
https://uploads.disquscdn.com/images/39372fe7a186a211b83028822c4da0673d57c3169d686ba8337dca3da512a16f.jpg 09:50. 407.1 - 409.35 52week 376 - 412 Pánikra semmi ok, nem süllyedünk ne higgyetek a pánikoltatóknak! A sötétben bujkáló ellen-fülkeforradalmárok a forint ellen hangolnak! A kormány a helyén van, csapataink harcban allnak. Kiosztottunk pár kokit és sallert, mato zseni. Ennyit tudok elmondani kérem kapcsolja ki.
Ja kérem, zenebohóc húsz hangszeren játszik egyszerre. Labdán állva, lóháton, tüzes karikán át, szaltózva. Közben disznókörömből pálinkázva. Muszáj fokozni mert a zene kurtára hamis, de legalább fülsértő, emiatt bevétel egyre kevesebb, tartozás egyre több, a népek meg inkább a másik zenészt hallgatják aki miniszteren hegedült.
Szimultan fogunk s.ggetnyalni Kínának, Oroszo.-nak és az USA-nak? Abból biztos jól fogunk kijönni, minimális érdekellentétek mellett kell meghozni majd a döntéseket. /s
“ . Nem mellékesen Bryan Leib már szlogent is alkotott Trump iránti hűsége jeléül, azt hirdeti: Make US-Hungarian Relations Great Again.” Az esélyes új amcsi nagykövet. Kár a végén az again, menő lenne a MaHU-ReGret betűszó.
Nem szeretnék amatőrként beleszólni a magasröptű szakmai vitába, de ne akard már meghonosítani a “állampapírellenes” szintű “érvet” a forintra is. Nézzél meg egy eurhuf grafikont az eur indulása óta és az irányt mutatja. (Mondjuk a euro is a felét éri mint bevezetésekor a fizetések és árak összevetésében. Akkor 2dm volt a váltás, most meg kb ugyanaz) Meg az elmúlt pár év agymenését, mennyire csapkodnak a hullámok. Meg tippeld meg az árfolyamot a pmap ezermilliárdok kifizetése utánra. De tartom senki nem pánikol. Még a hosszabbtávú irányon se nagyon van vita. A görbe meredeksége és hullámzása csak a beszélgetés tárgya. Pánikolni max annak érdemes aki vagy túlnyújtózott a takaróján vagy full forint kitettségből nézi az áffolyamot. De ott se a pánikolást látom hanem a strucc stratégiát. Teljes hulyeség a pánikoltatás kifejezés. Ezt tettük szóvá, mert helyből ezzel köszöntél be minden előzmény nélkül, bár te emlegetve érezted magad. Melyik nickre gondoltál?
Amúgy az m3 szlovák határ felé menő szakaszát mondod ahol leterelnek a szikszói gyár felé? Tényleg nekiálltak felújítani vagy csak lezárták és vonogatják a vallukat higy “ez szar, de ki mer szólni mészárosnak?”
EUR/HUF
Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Real:313 (ma volt 314,7 is)