Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Láthatóan azt sem értetted, hogy miért szóltam rád. Akkor ismét: írj bármiről, önmagában, de ne az én kommentemet próbáld cáfolni egy teljesen más témával, devizapárral: https://kephost.net/p/MTU0Nzk2MQ.png
Ezt legy szives az Arany vagy az Allampapir topicba. Itt a komplett forint piac van,senki nem kivancsi erre. Ugye,ha mar kovetkezetesek vagyunk... De kimentem a kommented,aztan majd nemsokara az orrodra koppintom.meg vagy 10x.
Udvari bankárok támasztgatják a forintot,meg ha besül egy dkj kibocsátás,adnak némi alacsony hozamú ajánlatot, hogy fenntartsák a látszatot. Szerintem erről van szó,de lehet hogy képzelődök.
Nem akarlak stresszelni, de egy latvanyos arbocszalag (haromszog) alakul technikailag, amibol a celarak 417, 425. Elotte lejohet 407 ala bucsu puszit adni az also trendvonalnak.
Gyanúsen erősödni kezdtünk. Holnap kamatdöntő ülés. Most vagy azt árazza a piac, hogy marad a kamat vagy az MNB épít bázist egy .25-ös vágásnak. Persze elméletileg abszolút nincs tér vágni, de így se maradhat mert nincs GDP növekedés most már két negyedéve. Három már lehet veszélyes víz lenne.
De ez túl sokba kerül. Fizethetem az árát és valójában nem kapok érte semmi nekem kedvezőt, sőt... Szerintem többen mondhatjuk el magunkról, mint nem ;)
Szerintem az MNB-nek is inflációs célja van amúgy. Szerintem tök jól mondta a Zsiday: ha a jegybanknak célja a forint felértékelődése (gondolom pont az inflációs cél miatt), akkor nem csökkenthetnek kamatot anélkül, hogy azt a piac quasi nem büntetné.
Magyarországon, ma kettős kamat rendszer van. Az alapkamat már nem sokat ér. Teljesen mindegy, hogy mennyi , rövid távú hatása van. Vállalati szektor, lakosság mindenki egy torz arazasu piacon működik. Ha holnap akarják meg emelik 2% és kész. Pont nem jelent semmit. Néhány kötvény alap veszteséget szenved el, meg a bankok év végi profitja csökken egy kicsit. Kabaré az alapkamat. A EURHUF éves lertekelodese kb 7,5% eddig. Ez kb 3% reál leertekelodes. Ennyi van belove egy évre. Semmi különös nem történt eddig. A baj csak az, hogy azt nem értik, hogy ez játék a tűzzel.
EUR/HUF
Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Real:313 (ma volt 314,7 is)