Vali

Regisztráció: 2023-08-15 18:38:14

Hozzászólások száma: 475

Utolsó hozzászólás: 2024-03-01 19:11


Tapasztalat: 3
Aktivitás: 4
Népszerűség: 5

Kedvenc topikok db Utolsó hozzászólás

18 683
ma, 10:27

utolsó 20 hozzászólás

Magyar Péter már a pártalapításon dolgozik ma, 19:11
#76
"ha érdekelné az embereket a teljesítmény": hát ez az. Két élet kevés, hogy minden ell. politikus véleményét meghallgassam, vagy megcsodáljak egy akciót. Ezt a játékot nem piros pontra játsszák. Ahhoz, hogy újra jogállamban éljek, az Orbán-maffiát el kell távolítani a kormányból. Külön nem megy. Pártok párt-célokat szolgálnak, nem tudják meghaladni, nem tudnak egy hangot teremteni, hihető üzenetet küldeni. (A legelkeserítőbb példája az álomvilágnak az árnyékkormány). Ellenzékiként ragaszkodom a józan eszemhez, mely szerint 2+2=4, és ez nem lesz több a vakhitemtől. Akármelyiket támogatom, a változás esélye egy szemmel nem kerül közelebb. A beletás, valóság-érzék ilyen szintű hiánya már csak azért is szomorú, mert látom, ahogy korábban lelkes támogató ismerőseim egyenesen korrumpált ellenzékről beszélnek. Ezzel a hozzáállással - nincs egy hívószó - esélytelen bizonytalanokat szerezni, de a maradék elbizonytalanodik. Erre te azt mondod: jó persze, de képviseleti demokrácia van, úgysem tehetek mást = kvázi az ell. pártok is "leválthatatlanként" viselkednek. Azt kellene megértened, hogy ez az establishment mentalitás nem védhető. Az ellenzéki szavazók többsége nem hívő.
EUR/HUF ma, 14:25
Egy viccből.
EUR/HUF ma, 12:38
"Megvilágosodása" előtt Matolcsy tolta az unortodoxot. . De megvilágosodottan is be tudta zúgatni a ft-t a "nem lesz több kamatemelés" kijelentéssel. Ráadásul nem  tudjuk, hogy hol akar Mato tp-zni a jóáras euroján. Ezzel arra próbálok utalni, hogy a jegybanki viselkedés nem kiszámítható.
Korábban minden jó hír nélkül erősödtünk, ez mára megfordult. A kamatkülönbezet egy év óta kb. negyede, gyanítom, hogy a carry-sek száma is ilyen arányban csökkent, gyanítom, de nem tudom. Amiért én már nem nyitok eur/huf carry-t, mert nem látom, mitől erősödne a ft.
EUR/HUF ma, 12:15
Akkor legyen Hódmezővásárhely.
EUR/HUF ma, 11:39
A tréfát nem értem, mert tikkadt szöcskenyájak legelésznek rajtam. Tény, hogy az EU inflát is bevártam. :)) Az is, hogy elkapkodtam egy USD/HUF longot.
EUR/HUF ma, 11:11
394,5 a tippem. Tavaly dupla kamatnál 15-én 3%-kal gyengítették. Nálunk meging bank holiday márc 15. Én akkor várom a nagyobb up-ot.
EUR/HUF ma, 08:02
Kérdés, hogy mit csinál a dollár. 11-kor EU infla. Lehet lesz csapkodás, leszúrás akár. 
EUR/HUF csütörtök, 22:27
Orban ott van (Putyin alfelében) A fél országot belehülyitette, odaterelte. MP fideszes és bizonytalan szavazatra játszik. A sulykolt propagandát nehéz hipp-hopp megfordítani.
EUR/HUF csütörtök, 21:18
Fair enough, bár az MZP név sem cseng túl jól, mindegy miért. Ami nekem fontosabb, hogy ki akar-e szállni Putyin alfeléből? Simicska pénzeli és MP által akarja visszaszerezni és triplázni? Változik valami? 
Magyar Péter már a pártalapításon dolgozik csütörtök, 20:57
#40
Igen, Politikai termékként működhet. Nomeg tudhatja, hol van a kincs elásva :)) Kérdésem, miből áll fel hirtelen egy új párt? Simicska? Vissza a babaruhát? Változik vmi a az elnevezésen kivül?
EUR/HUF csütörtök, 20:36
Vagy beleírták, hogy az ördög ügyvédje szerint, ahogy a kamuhirdetések fele kedvenc toxikológusunk nevében jelenik meg.
EUR/HUF csütörtök, 20:09
Tudja fene. Végülis ő lovagolja meg az influenszerek gerjesztette hullámot, anélkül, hogy "összegyurcsányozná" a kezét. Most ő játssza az új erőt, a nemzetmentőt. Ha ebből Orbán helyett Simicska játék lesz, kétlem, hogy jól járunk.
EUR/HUF csütörtök, 19:54
Tartok tőle, hogy ez kamu. Mindeközben MP fullba bejelntkezett nemzeti dallal, nemzeti minimummal, the whole works.Nem atomot dob, ő akar az lenni. Ell. pártok: aludj csak, én álmodok. 
EUR/HUF csütörtök, 17:07
Igaz.. Én meg itt aggódtam:))
EUR/HUF csütörtök, 16:27
Másfelől Mató önzózik, és az alapítvanyaiban közpénzjelleg-vesztett összegeket nem Orbán zsebeli/osztogatja, hanem a fián keresztül kerül ingatlanokba és magántőkealapokba, főleg külföldön. 
EUR/HUF szerda, 15:04
Ja, hát ha így mondod :)) 
EUR/HUF szerda, 13:47
Tegyünk végre különbséget ellenzék-szapulás, ellenzék-ellenesség (húzzanak el), és valid, racionális elvárások megfogalmazása között. Ha az utóbbira rendre az a válasz, hogy ez ellenzék-szapulás, akkor fogalmad sincs milyen szintén nő a valódi ellenzék-ellenesség, aminek úgy próbálok elébemenni, hogy valid kérdésre valid válasz sürgősségére próbálom a figyelmet felhívni. Egyébként romlott alma mindenütt, van, de példánknál pont az a baj (a polikusok és ell. szavazók között), hogy nem a farok csóválja kutyát (mit ugatok bele) A brómozás nem valid válasz.
EUR/HUF szerda, 08:52
"Ellenzékhibáztatás, ...a politikusok úgy érzik, hogy a farok csóválja a kutyát" : ha te nem veszed észre a két állítás közötti összefüggést, kár is lenne erőlködnöm. Mégis, mégegyszer. Külön nem jön a választási matek: reménytelen. NEM ellenzékhibáztatás az az ell-i elvárás, hogy legyen egy üzenet, egy hang, miként: remény. Mindenki tudja, hogy miért nem. Azt szeretném tudni, hogyan igen. Ez eddig választó-hibáztatás, amit ez a farok csóválja a kutyát dolog lenézéssel párosít. 
EUR/HUF kedd, 19:57
Nem, ez még nem volt meg.
EUR/HUF kedd, 17:07
Az ell. pártok pártban, pártérdekben gondolkodnak. Az ell. szavazók, bizonytalanok nem. A választási tv. adott. Ell. pártok: képviseleti demokrácia van, csak pártok indulhatnak. Ell. szavazó: az ellentmondásaitokat nem én tudom feloldani, de azt tudom, hogy ebben a felállásban soha nem győzhettek, soha nem győzhetek. Szórólapozhatok akármennyit, ugyanannyi az össztorta. Egységpárt, gyűjtőpárt, ernyőszervezet, mittudomain, de hiteles egy hang, egy üzenet. Hogy elhiggyem, hogy van remény. Amíg elmondják újra s újra, hogy de a választási tv, de rogán, de minden, addig nincs remény. Amíg ők demokráciát akarnak játszani féldiktatúrában, és azt várják, hogy csillogó szemmel tegyek úgy, hogy 'ez valami', addig nincs remény, pedig ez az ell. politikus egyetlen "valutája".

friss hírek További hírek