Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Az is egy érdekes kérdés, hogy kína 24 ben "elárasztja" a világon napelemmel. Ennek a németek ötülnek a kis és házi erőművek árai 23 hoz képest meredeken zuhantak. 1 év alatt ~ felére esett at áruk, főleg a kis mikro balkon erőműveké, az már ami tavaly 2 cella + invertert jelentett az ma egy "okos" 2 napelem + intergált akkumulátorral is kijön. Ebben szerintem nagy szerepe van a kínai beszállítóknak, én is most tervezek venni. A múlt hónapban fogadták el, és ebben a hónapben lépett érvénybe, hogy 600 helyett 800W ot táplálhatnak rá az ilyen erőművek , nem kell a szolgáltató felé bejelenteni, és akár régi ferrolitikus órával is lehet használni (ezek nagyrésze tud visszafelé is forogni). Ezzel én realisztikus számításokat számítába véve ~4 -5 év alatt ROI - tudok elérni úgy hogy közben felét - 2/3 át megtermelem az általam elfogyasztott áramnak .
Tudom lakás topikban láttam már az elmúlt 2-3 évben legalább ennyiszer, hogy el- és feltűnt. Szokott, jókat mondani, de mikor átmegy Dj be az kicsit floodolás szerintem :D
EUR/HUF
Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Real:313 (ma volt 314,7 is)