Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
2020 óta 331,045ről ki hogy áll? FO$rint +18,92% 394,4 román lej +3,85% 343,79 usdeur +3,5% 342,6 zlotyi +1,62% 336,4 bolgár leva +0,06% 331,24 szerb dínár -0,18% 330,44 korona -0,43% 329,62 ha mi is csak annyit gyengültünk volna, mint az adott sorban található deviza lehetne kevesebb az árfolyam. https://imgur.com/a/oZbuuGl
Ismét megkérdezlek, tényleg érdekel..... Van neked legalább hangyafasznyi történelmi ismereted mondjuk a 20. századból, aminek fényében ezeket az eseményeket kontextusba tudod helyezni? Persze sokmindent lehet vitatni, de ahhoz előbb kell az a minimum, ami alapján ezt teszed.... Kezdésnek javaslom 1938. márc. 12. vs. 1939. szept. 1. körül keresgélni. Közte is voltak érdekes, nagyonis ide vágó események, de ennél a kettőnél sok szempontból ugyanaz történt (értsd: bevonultak a németek), de ha mindkettőnél ott lettél volna, nem sok hasonlóságot tapasztalsz....
Realertekkel itt standuppoltam fel evet,de az agitpropok ezt elutasitottak,mert nem ez a lenyeg,hanem h a forint mekkorat erosodott( korrigalt) Kar ebbe belemenni.
Aztán ennek úgy általában mi értelme? Mert akinek csak itthon keletkezik jövedelme és a néhány 10 millió miatt én biztosan nem rohannék Ausztriáig! Miért jobb egy burgenlandi Raffi combos számlavezetésivel, mint az itthoni Raffi deviza számla ingyenesen, évi megterhelő 3800-huf-os kártyadíjjal? Oké,a betéti kamat az gyakorlatilag nulla, de gondolom utánaszámolt az osztrák bankba rohanó, hogy mivel ugyanis, tulajdonképpen, talán magyar adóilletőségű az adott személy, ezért kamat - magyar szja+ szocho kulcs- (kurv@ra megéri ezért kirohanni, ha nincs kinti jövedelmed) árfolyammal korrigálva :). Einstandol az állam (álompapírt, ingatlant, számlát - juj elveszi a pénzünk), ezen megint csak jót röhögök! Ennél sokkal okosabbak, aljasabbak, rafináltabbak a fiúk! Az elmúlt 3 évben úgy kap több fizetést a jó nép (M1 propaganda ON), hogy tulajdonképpen lényegesen kevesebbet keres reálértéken.
Arra kell figyelni, amit a vajda csinál (meg tarajos futsal petiminiszter): Készpénz, mindig. Ha lesz esetleg a bankokkal is izgalom q3-q4 körül, majd újra felidézem.
EUR/HUF
Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Real:313 (ma volt 314,7 is)