Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
a chf huf az eur chf miatt ugrál: https://www.investing.com/currencies/eur-chf-chart a 2015-ös leszúrástól eltekintve ATL (all time low) értéken van, ez alatt soha nem zártak még. Emiatt kicsit furcsa az EUR ereje az USD -hez képest, vagy az USD-t nem akarják annyira "erősíteni", de így nézve bármikor jöhet egy 100-150 bp-s zuhé abban is, már ideje volna. ÉS várnék egy pattanásszerű trendletörés visszatesztelést 386 környékére a kamatdöntő napon, hátha Barnabás "elmosolyogja magát", és hiteltelenné válik:D
A 19.-ei USDHUF és EURHUF eséssel párhuzamos a CHFHUF ugrott, meg az arany is araszolgat. Nézve az irodapiacok helyzetét, meg sok egyéb körülményt nekem kezd 2008-as dejá vu-m lenni.https://www.erstemarket.hu/tartalom/170682/fussunk-neki-meg-egyszer-megismetlodik-a-fekete-hetfo-20231019
Látva a videót, amiben zavarodottan a nyakkendőjét igazítja, a papírt és a tollat rakosgatta ide-oda, egyértelműen elàrulta megint a testbeszéde. Feszült volt a fő kommunista, miközben Putykó teljesen nyugodtan ült. Ezt zsarolják szerintem valamivel, lehet véleményem szerint valami az oroszok kezében, amitől összedőlhet pillanatok alatt a fityesz hívőkben a vezérről alkotott álomképük.
Azt a fo$sint gyengülést nem lehet majd lekereskedni ami jön. Kiállt pacsizni Putyinnal Orbán! Eddig csak sejtették , hogy neki kémkedik most már megbizonyosodhattak róla. Csak meg kell nézni a rubel pályáját. Forintot még könnyebb szétcsapni. Aki szeret közép európában befektetni az inkább a lengyel piacot fogja választani szerintem.
Hát az ... csicska.. Még mindig azt hiszik hogy zsarolással majd az EU-t térdre kényszerítik.. Vétóznak azt jó vége lesz.. Kb. Olyan vége lesz mint amit a helyreállítási pénzek vétózásával elértek.. Azóta is könyörögnek nem csak azokért a pénzekért hanem a többiért is és azóta ugye az infláció ette meg szépen a következményként megemelt kamatokkal egyetemben azokat a pénzeket.. Eu ha engedné nekik utána vérszemet kapva majd mindenki vétózgatva akar célbaérni.. ?? Nemigen lesz ilyen.. Le is irta a Politico is a cikk végén hogy az az eredeti 6-8 milliárd euró amiről tavaly csacsogtak az marad ugyanugy zárolva amíg nem lesz teljesítve minden kérés.. Amiröl nem nagyon volt szó az ugye az hogy egyéb források is blokkolva lettek emiatt és huszon milliárd eurók csúszogatnak már.. arról jelent meg cikk hogy lehet abból kapunk valamit.. Jól lementek kutyába.. De hát ugye máris felháborodás tárgyát képezi a dolog kint még így is.. most ukrajnát akarják megbénítani az eu val egyetemben.. putyinnal találkozgat az elnökünk miközben nemzetközi elfogatóparancs van kiadva ellene?? így akarnak az EU tagjai lenni és így kérnek az eu értékekből? .... Annyi igazat mond az a csicska most is mint az elmult másfél évben.. szerintem egy kicsit sem többet.. nagyon magabiztosnak adja el magát ugy mint eddig ugysem kell majd válaszolnia senkinek mert amédia az övék.. de szerintem nagy ráfaragás lesz a vége újra...
Powell nem ígért kamatemelést konkrétan, csak erősebb monetáris politikát (bár ezt nem teljesen értem, de ok) tehát emiatt az eur usd nem biztos, hogy esik, miközben az S&P amúgy esik..
Igen. Certi-bálnákat figyelem,de Erste traderben nyitottam pozit.: 386.4 vétel volt. Az eltelt napok+ hétvégi swap miatt 387.0 most az értéke, talán keddig. Relatíve kicsi pozi: de fáj:) A fedezet kb 370ig elég. Már rég dobni kellett volna.... Megvárom a kamatdöntést valószínűleg.
Ki kell statisztikázni. Ez nem hit kérdése,ha ezzel a termékkel nyomja,akkor meg kell nézni az eshetőséget. Egyéb esetben ez nekem kaszinó. NIncs stop,kiütési szint van, hogy kezeled aktívan a kockázatot,ésatöbbi. Na mindegy,én ezt az eszközosztályt nem használom,lehet hogy csak én nem értek hozzá,de nekem nem elég precíz.
Én is kétlem, hogy a certik KO-ja mozgatná az árfolyamot. Ha jól értem, igen fájdalmas lenne dobni a longodat, és ráadásul ma fizetsz háromszoros swap-ot. Meg kellene fontolni egy shortot, az legalább fizet és ha reggel felfelé indul, úgy nyitsz longot, hogy shortot zársz ezen a szinten, vagy a short terhére nyitsz egy longot ezen a szinten. Én legalábbis ezt teszem a hirtelen felindulásból elkövetett USD/HUF longommal.:))
Míg részvényeknél valóban fennáll a certi kiütéssel (illetve a kiütés szintjeihez betett stoppokkal) való játszadozás és nem egy esetben fordul fel, vagy le a kiütés után, valutapárnál a certiben álló összegek elhanyagolhatóak, nem ezen a szinten folyik a játék.
Hinni nem itt kell :) Csinálj róla egy statisztikát, hogy milyen esetben milyen certiket ütnek ki,és utána fordul e. Ha valamire nincs statisztikád vagy setupod,akkor csak érzésre kereskeded,akkor igazából kaszinózhatsz is. :)
EUR/HUF
Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Real:313 (ma volt 314,7 is)