Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Közeledünk 14:30-hoz, indul "átmenetileg" a dollár erő: 1.057, (1.06 érintés után) dax napi min: közel 1,5%-os esésben, a forint meg azon gondolkodik hogy új alja megy 4h-n... Ilyenkor milyen Triggerre várunk, hogy végre rendesen picsán rúgják? A TL pozi beszél belőlem! tradingview 1.058-1.060 kitörést vár, egyik scenario, vagy másik: 1.05 újra (ahol vételeket javasol) Tehát nem várják a dollár paritást rövidtávon, hosszútávon esetleg. Ha akár 381-ig is letolja az arcát az EUR HUF, még akkor sem éri el az eddigi legnagyobb "nem realizált bukómat", ami 378-nál volt, amit végül bőven +ban zártam. Kivárás.
Nemhogy várható de szokásjog hogy a legtöbb szavazatot kapót kéri fel kormányprogrm írásra, amit vagy megszvz a parlment vagy kövi versenyző. És mondta is előre. Mas kérdés hogy decembereben lesz üj kormány ha mindenki kivárja a szintidőt.
386.2-n szálltam be, nagyobb valószínűséget annak adtak, hogy felfele indul újra 395 irányába, de ugye letört. Értem, hogy stopot kellett volna használni...de certinél sem stopol az ember, hanem ücsörög, várakozik, sokszor fordul, visszatesztel. Balta arccal néztem, gondoltam, hátha csak "fals" letörés, mint a 378, ami 1 héttel később 392 lett. Ami miatt tartom még, mert nem túl rózsás a helyzet a részvénypiacon + egyéb , amit olvas az ember + jövőhéten kamatdöntés. Ha az sem fordítja meg, akkor kiszálló keresés. Bukó realizálás.
Hidd el,hogy megéri rászánni a nem kevés időt energiát arra,hogy statisztikázol,vagy keresel olyan alakzatokat,amiket magas valószínűséggel ha megdurrantasz,akkor irányban leszel. Sztem így kellene kezdeni a trade-lést első körben. Nem kioktatlak,csak anno ezt én is végigjártam.
4h-n kb. most van sávhatáron (valahol messze délen), ha a gyertya testeket nézem:D Ezt kivételesen értem, amit írtál. Csak az a gond, hogy a pozimnál azt írja az Erste Trader, hogy long :) Ha ez törik, kalap kabát még a héten a TL56-nak.
Valószínű, itt zártam a shortomat. Ha északnak megy, előző 4 órás gyertya 3/5-nél újra nyitok. Ugye tudod, hogy neked is szabad napizni? A mostani spreaded is megengedi :))
Azok a korrekciós hullámok. Jól látható, hogy ez a különbség az korrekció és az impulzus között.Amig csinál alacsonyabb aljakat,és alacsonyabb tetőket,addig a trend lefelé van. Amíg ez a nem törik meg,addig nem nagyon kell a trend ellen menni. Azért ez látványosabb nagyobb TF-en.
Elkezdtem az előbb írni egy hsz-t, de aztán bezártam, de mégis elküldöm.:D https://kephost.net/p/MTAwNDY1MQ.png ezeknek a sárgával jelölt aljaknak van értelmük, így összehúzni? Ha igen, akkor a 382.9-t be kell venni, hogy mélyebbre menjen.
Ez mind időhúzás, valószínűleg úgyis az ellenzéki pártok alakítanak kormányt. Átmenetileg megbillenhetne az EUR PLN, akár egy kicsit, vele a forint. Bár nem tűnik túl "pánik" hírnek, várható volt. EUR USD kitörés határán, ha 1.06 fölé kerül, nincs kérdés. Én már elhatároztam magam, ha 381-en, ha 382-n, ha 383-on zár a forint ma, kivárom a keddi kamatdöntést a long pozimban, kerül amibe kerül. Vagy übercumi, vagy egy jobb kiszállási lehetőség, mintha ma, most adnám el.
Ha valaki megnézi a reggeli m5 rajzomat, kb. hasonló történik ma is, egyelőre az erősödés erősebb a gyengülésnél, bár 383.0 (investing: 383.2) felett vagyunk. Ez a reggeli első 1h-s gyertya teteje, ha dől ez a bástya is, mára game over.
Kezd forró lenni a pite 4h-n, közel a kitörés. 2h-n boli középről pattant, és tartják. m5 szűkülő háromszög, annyiból szerencsés most a helyzet,h m5 boli aljról már pattant, és m5 boliközépen próbál átvergődni. 2h teteje 385.3, már ennek is örülnénk, ha ott elmélkednénk, hogy onnan merre tovább.
EUR/HUF
Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Real:313 (ma volt 314,7 is)