"Nagyon leegyszerűsítve a helyzetet, ebben az új helyzetben PMÁP 2030/J-be érdemes átforgatni DKJ-t," Nem tudom mi az új helyzet. Én nem látok változást a hazai gazdasági helyzetben. Lehet, hogy most némileg és átmenetileg csökken az infláció, de hosszú távon eredményes irányváltást nem látok a gazdaságpolitikában.
Nagyon leegyszerűsítve a helyzetet, ebben az új helyzetben PMÁP 2030/J-be érdemes átforgatni DKJ-t, BMÁP-t, MÁK-t is és a meglévő szabad pénzt is annak, aki hosszútávon a lehető legmagasabb kiszámítható hozamban gondolkodik? Már csak pár nap van, amíg ez megtehető. Mi a véleményetek?
Megnéztem a tavaly májusban kibocsátott 1 éves dkj aukciós hozamát 6,55 és 6,68%. Alapok még mindig majdnem kétszer annyit hoztak. Szerintem nem rossz az.
Boby, a rövid lejáratú DKJ-k likviditásról beszélgettünk akkor, és nem PMAPról. Szerintem kevered a dolgokat. Olvass vissza 3620-as hsz köré. Relax! :)
"a Prémium Magyar Állampapír nem tökéletesen likvid!
Előfordulhat, hogy az Államadósság Kezelő Központ
úgy dönt, hogy nem 1 százalékos „díjért” veszi vissza az inflációkövető
papírt, ha lejárat előtt akarja valaki visszaadni. Az ÁKK bármikor
dönthet úgy is, hogy ezt a díjat megemeli, bármekkora értékre vagy akár
olyan döntés is születhet, hogy egyáltalán nem veszi vissza a kötvényt a
lejárat előtt az államadósság-kezelő. És ha ez így is történne, akkor
sem csinálni semmi olyat, amit nem mondott el előre. Nem minősülne ez
utólagos feltételmódosításnak, nem minősülne államcsődnek sem." Ez nem lehet, Fire73 azt mondta, hogy likvid! :-)
Nem csak egy állam van a földön. Biztos vagyok benne, hogy 5 vagy 10 éves távon jobb befektetés egy t-bond kb 3.7% kamattal mint akármelyik magyar államkötvény.
Hónapok óta ezt írom ezen a fórumon. Kell a PMAP, de eljön a a pillanat. Ha egy turbulensebb időszak jön a pénz piacokon, ne adj Isten kiszárad a likviditás valamiért, a magyar költségvetés nagyon nagy bajban lesz. Én devizával fedezem az összes forintos pozíciómat jelenleg lassan 1:1 arányban.
Érdekes, hogy szinte egy nap alatt nagyot gyengült a várható kamatcsökkentés miatt. Ennek ellenére tolják lefelé a DKJ hozamokat tovább. Azaz szinte biztosra árazzák a keddi csökkentést.
Állampapír
Lehet, hogy hozamilag nyernek 2,245-ot de sokkal fincsibb visszavenni az Eurót 295-ön amikor kiszállnak.
Ezért tartja még a Templeton is.