Topiknyitó: Törölt felhasználó 2022. 01. 25. 09:28

OROSZ-UKRÁN háború  

Kíváncsi vagyok kinek mi a véleménye erről .
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
vigkrisz 2025. 10. 23. 21:59
Előzmény: #75639  tom122
persze, hogy fog venni, miután putyin abbahagyta a háborúját
tom122 2025. 10. 23. 20:26
Előzmény: #75632  signal2
Kína ellenfele nem Oroszország hanem az USA,Kína és India is fog orosz olajat venni,mert egyszerűen nem lesz más választása,a világot nem a hírek mozgatják,hanem az érdekek.
izommanvagyok 2025. 10. 23. 20:19
Előzmény: #75635  Placi82

Ez is szép lesz a Hollandok is nagyon eszementek egy kínai céget államosítottak erre a Kínai berágott és nem ad chipet az egész EU - autóipar hamarosan leáll!
https://totalcar.hu/hirek/2025/10/23/napokon-belul-beuthet-a-kovetkezo-autoipari-valsag/
Ezt egy mérnök rokonom aki a Bosch ban dolgozik 1 hete mondta nekem..!
Placi82 2025. 10. 23. 20:16
Előzmény: #75636  Phylaxa
Globalizáció megvan? Honnan fogod rendelni az xyz terméket ? Usabol ahol 100 dollár/termék. Vagy Kínából ahol 65dollar/termék  vagy EUbol ahol 190dollar lesz az a termék a zónán belül is ...???
Na erre varrj  gombot.kapishe.?
Phylaxa 2025. 10. 23. 20:08
Előzmény: #75635  Placi82
Árat akarnak emelni. A termelőknek jó, a felhasználóknak nem.
Placi82 2025. 10. 23. 19:31
Előzmény: #75633  Murdoch
1.) scenario . Nem tartjak be a  szankciokat, Okosba megoldjak hogy kazah olaj és gáz legyen, 🤣. Ennyi
2)scecario betarjak és az olaj pikk pakk 100 dollárra ugrik. Benzinkúton osztrákban is, Belgiumban is és itthon is 2.5 euro/liter azaz a 1000 Ft lesz az ben a ára 🤣 A gáz TTtF MWH /euró ára is 3 szorosra ugrik, drága ám az USA LNG, hülyék lesznek olcsón adni.... 
Áll a kassza üres, ekkora rezsi csökkentés védelem akkora lyukat ütne a kolrsegvetsekben, hogy ebből még Magyarország is kifarolna már . És rakenne Brüsszelre, USA rá, ez ami speciel igaz  is lenne.. 
Sok fórum propagandistak kap annyi emelest.higy ezt kibírja?? 🤣 Nem igen... 

Magyar és EU tagállamok is tulkoltekeznek. Ez mit jelent, nem neked mondom, mert te érted, hanem a többi süsük akik full satu h..k a gazdasagi ok okozati folyamatok megertesehez, olyan inflációs spirál indul be, hogy a 10YBond kamata duplájára ugrik, biztos jó lesz 38.000 milliárd USA Adósság kezelhezosegere.
Trump.olyan gyorsan fog ebből kifarolni, hogy öröm lesz nézni. Ha nem, akkor a FED fogja rakenyszeriteni.... 
Oroszok önfenntartók.Lassan fel kellene fogni a világnak... 
Kivéve chipek. Azt meg beszwrzik Kínából, aki odaadja halasztott hitelbe is,ha kell. 
Ennyi agylagyultatat egy rakáson, aki ennek örül..
Én kibirom , a rezsicsokkentes eltörlése a választások után  és az 1000 Ft os benyat remélem és sok nagyszájú  susu is..... 
Ja és munkanélküliek lesznek, mert az EU ipar, és a  termelés kurvara szenved  a magas  energia árakról.....Én már csak tudom.... Látom.. Jaj de jó lesz a sok munkanélküli..., nem a fizikai melosok, hanem fehwrgallerosok. Bár a propagandistak azoknak ez nem számít ok, nem a piacról élnek. 
. Ennek örülni, ruszkik 19 szankcios kört is  leszarjak. 
Trump gyenge vezető, azt hiszi Putyin gyengébb ellenállás, pedig a Németek és az Angolok fognak felllazadni, és hamarabb lesz usaban gazdasági vilagvalsag miatt polgarhaboru, mint Ruszki földön... Történelem. 
Berlinben és Párizsban és USA ban nem. Bírnak ki 20%os eletszinvonal romlás, viszont ruszkik kibirjak, sőt már ki is bírták... Jelcin alatt hús se volt a boltokban.... 🤣🤣🤣🤣Ahhoz képest most dolce vita van ott megmindig. 
Na lehet gondolkodni, azoknak. már aki tisztességes dolgozó, nem propagandista... 

vigkrisz 2025. 10. 23. 19:21
Előzmény: #75631  Eisenburgprofesszor
akkor lehet, hogy lemaradtál a hírekről, ugyanis a finn miniszterelnök trump legnagyobb európai cimbije
signal2
signal2 2025. 10. 23. 17:15
Előzmény: #75629  tom122
Eisenburgprofesszor 2025. 10. 23. 17:08
Előzmény: #75627  vigkrisz
A finn miniszterelnök szava semmit sem 
 ér, nem tényező. 
Murdoch 2025. 10. 23. 15:40
Előzmény: #75625  Istvan78
A diplomáciát kimerítéttek az oroszok, elég csak visszaolvasni, de mi a gond? Hogy kb. még magadnak sem hiszel. Putyin már 2007 óta jártatja a száját, kapott egy ukrán, grúz nato inváziót, eu-s erőltetést, 2014-es ukrán puccsot, nagyjából a Holdról tojt a fejére a nyugat, hogy ne ugráljon. 
https://www.youtube.com/watch?v=hQ58Yv6kP44
Elmondta már 2007-ben is az aggályait, látva a számotokra nem létező keleti nato terjeszkedést. Miszerint ha nem tisztázzák Oroszország biztonsági garanciát és Ukrajnát be akarják léptetni a NATO-ba, akkor a NATO az oroszok ellensége lesz. Mi történt? Rá egy évre jött az eszement Bush és bedobta az erőszakos nato integrálási agymenését. A hozzátok hasonlóan pöffeszkedő és mindent is ignoráló döntéshozók miatt van a káosz és zűrzavar a világban. Most már mindegy, ne csodálkozz és még jöttök az olyan hülyeségekkel, hogy az erő nyelve, majd amikor nem jó irányba billen a dolog, akkor meg vergődtök, hogy nem akar Putyin békét. Persze, hogy nem akar. Most. Mert először kénytelen pontot tenni a dologra a fronton, nem kapott más választást, szvsz. A fegyverszünettel ne fáradj, szerintem meg az usa vonuljon ki Hawaii-ról, nem az övék, meg zárja be a közel ezer katonai bázisát világszerte vagy hasonló ökörségek. Majd hülye lesz.
tom122 2025. 10. 23. 15:40
A brent ha jól nézem hetesen dupla alj lehet,lehet,hogy Trump nyitott egy long pozit benne  ? :))
Az oroszoknak mindenesetre nem rossz ha az olaj ára elkezd emelkedni.
SBob 2025. 10. 23. 13:40
Előzmény: #75626  Istvan78
ne reménykedj! Trump láthatóan azon fáradozik, hogy valamennyire mentse a helyzetet egyfajta "döntetlen" elérésével. Az USA láthatóan bebukta ezt a projektet és annál sokkal racionálisabbak, hogy közvetlen háborúba menjenek. Atomháborút pedig végképpen nem akarnak. Megváltozott a szituáció a két évvel korábbiakhoz képest. Ma már az azonnali "tűzszünetet" elérése a cél, nem pedig az oroszok kiűzése. De a tűzszünet mit old meg és meddig fog tartani, ha nincs mögötte kompromisszumos szándék? Szerintem az oroszok ellen ma már nem hatásos a korbács, csak a cukorka. Az ukránokkal (és az EU-val ) szemben vélhetően működne az erő nyelve az USA részéről és így lehetne megállapodás az oroszokkal, de az vérciki az USA-ra, mint proxy félre nézve, még akkor is, ha Trump eltolja magától a felelősséget. Mindeközben az olaj ára pedig +5%-ban van pillanatnyilag. Ez kinek jó és kinek rossz?
vigkrisz 2025. 10. 23. 13:40
Előzmény: #75626  Istvan78
"A finn miniszterelnök szerint Donald Trump amerikai elnöknek engedélyeznie kellene, hogy Volodimir Zelenszkij ukrán elnök amerikai Tomahawk rakétákkal mérhessen csapást Oroszországra. Petteri Orpo a Politico című lapnak adott interjúban közölte, szerinte Ukrajnát olyan szintű fegyverzettel kell ellátni, mint amellyel Oroszország rendelkezik, sőt akár felül is kell múlnia azt, ha a háborút meg akarják állítani."
Index - Külföld - Finn kormányfő: Trumpnak engednie kellene, hogy Zelenszkij Tomahawk rakétákkal lecsapjon Oroszországra - Oroszország háborúja Ukrajnában – az Index csütörtöki hírösszefoglalója - Percről percre
Istvan78 2025. 10. 23. 13:12
Előzmény: #75624  Dehogynincs
Szerintem ha az oroszok még durvábban lépnének fel, például a bombázások fokozásával, Trump mégis engedné a Tomahawkok használatát vagy más fegyvert is.
Istvan78 2025. 10. 23. 13:11
Előzmény: #75623  Murdoch
Szerintem senki nem mondta itt, hogy csak az erő nyelvén kell az oroszokkal beszélni, hanem azt mondtuk, hogy csak az erő nyelvét értik az oroszok. Érted a különbséget?
Z. már legalább másfél éve szinte könyörög a béketárgyalásokért, de az oroszok bízva a végső győzelemben csak irreális feltételéeket támasztanak, amiket folytton változtatgatnak, homályos kijelentéseket tesznek és atomháborúval fenyegetnek, időt húznak, próbálják megvezetni a világot.
Dehogynincs
Dehogynincs 2025. 10. 23. 12:49
Előzmény: #75623  Murdoch
Az erő nyelve nem vágy, hanem kényszer, hiszen ezen a nyelven beszél az agresszor.
Nem állítottam, hogy értelmetlen vagy elképzelhetetlen, amit Medvegyev kimondott.
Itt megfigyelő vagyok. Lehet, hogy az lesz a vége, hogy Ukrajnát megsemmisíti Oroszország, de nem tartom valószínűnek.
Murdoch 2025. 10. 23. 12:16
Előzmény: #75622  Dehogynincs
Az erő nyelve viszont nektek kiváló irány, eddig is mantráztátok, hogy ezt így kell megoldani. Tehát értelmetlen Ukrajna megsemmisítéséréről beszélni, hiszen az elképzelhetetlen forgatókönyv, nem fér belel.
Dehogynincs
Dehogynincs 2025. 10. 23. 12:12
Az amerikai pénzügyminisztérium bejelentette, hogy szankciókkal sújtja Oroszország két legnagyobb olajvállalatát, a Rosznyeftyet és a Lukoilt, valamint azok több tucat leányvállalatát. A két vállalat együtt az orosz nyersolajexport közel felét adja, így a szankciók az orosz olajszektor szívét támadják.
https://www.portfolio.hu/global/20251023/mely-hallgatas-utan-sulyos-kijelentesek-moszkvabol-trump-dontese-haborus-cselekmeny-oroszorszag-ellen-795098#
Medvegyev végül ezzel zárta bejegyzését:
Oroszország útja a győzelemhez nem értelmetlen megállapodásokon át vezet, hanem Ukrajna megsemmisítésén keresztül.
_____ erő nyelve ________
Oroszország nem a tárgyalást választotta, hanem az erő nyelvét.
Medvegyev kimondta, amit eddig is sejtettem. A cél Ukrajna megsemmisítése.
tom122 2025. 10. 23. 11:41
Előzmény: #75620  Dehogynincs
Bocs , de teljesen logikátlan amiket írsz,igy passzolom a veled való beszélgetést ..........

Topik gazda

sotime
4 2 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek