SBob

Regisztráció: 2018-11-27 10:03:29

Hozzászólások száma: 7 728

Utolsó hozzászólás: 2019-01-05 23:55


Tapasztalat: 3
Aktivitás: 4
Népszerűség: 4


utolsó 20 hozzászólás

A Fidesz rendbeteszi az országot 2019. 01. 05. 23:55
és még egy utolsó link, mivel korábban erről volt itt szó. Mármint, hogy ki hogyan fetrengett.Egy (volt?) ellenzéki politikus szemszögében. Ezzel nem fogom jobban szeretni az illetőt sem, de érdekes, hogyan fordul a világ(nézet) viszonylag rövid időn belül :).
https://hvg.hu/itthon/20190105_Sallai_Robert_Benedek_ujra_paros_labbal_szallt_bele_Szelbe_es_Hadhazyba_es_az_ellenzekbe?s=hk
A Fidesz rendbeteszi az országot 2019. 01. 05. 23:40
További jó vitázást mindenkinek!
De ne vegyétek túl komolyan, mert azzal csak önmagatokat és környezeteket mérgezitek meg!
A Fidesz rendbeteszi az országot 2019. 01. 05. 23:35
Egy érdekes írást találtam. Érdekes elolvasni a témában. "munkáltató és munkavállaló között nem kell osztályharcot halucinálni feltétlenül. Skandináv módra inkább az osztálybékét kéne kötni és a konstruktív együttműködés feltételeit kéne megteremteni — persze ez igaz az egész országra, kormányára és ellenzékére: egyelőre csak egymás ellen fecséreljük el az energiáinkat."
Mintha csak én írtam volna.https://kilonem100.blog.hu/2018/12/08/miert_nem_erdekli_a_dolgozokat_a_400_oras_rabszolgatorveny
Tudom, hogy sokaknak ez túl hosszú.
A Fidesz rendbeteszi az országot 2019. 01. 05. 23:12
már volt olyan, megtapasztaltuk azt is. Gyurcsányék semmivel nem kormányoztak másképpen, ők sem fogadtak be szinte egyetlen ellenzéki javaslatot sem. (ezzel most nem azt mondom, hogy ez jó vagy rossz) De így volt, csak ezt akkor sokan nem vették észre, vagy nem akarták észrevenni. A FiDESZ sem jobb ebben ez kétségtelen. Nézzük pl. a paksi bővítést. Kik lobbiztak érte, milyen céget bíztak meg (ja az még akkor nem számított korrupciónak). Ki adta be a törvényjavaslatot erről? Ja, mondjuk akkor azt a FIDESZ még ellenzékben megszavazta. Kormányváltás. És mi van most? Ki a legfőbb ellenzője? Csak nem éppen az, aki korábban pénzt húzott a lakosság körében végzett népszerűsítéstől. Azt meg mindenki tudja, hogy szükség van áramra, nagyon sok áramra, ha a füstölő szénerőműveket le akarjuk állítani.
Tényekről is sok vita ment már. Matolcsi, unortodoxia, rezsi, gazdasági adatok. Örülök, hogy már nem csak én látom azt, hogy gazdaságilag ügyesek. Pedig óriási az ellenszél, a ballaszt.
A Fidesz rendbeteszi az országot 2019. 01. 05. 22:41
a NER egy nagyon jó gondolat. Igazából erre vágyik mindkét oldal. A közös együttműködésre. Hogy ez nem működik parancsra? Hogy rosszul vezették be?  Látjuk, hogy így van, nem kérdés. Össze kell kenni tojással. A FIDESZ a hibás, hogy ezt kitalálta. De biztosan lesz még baloldali kormányzat is Magyarországon. Akkor majd ők szeretnének egy saját NER-t ( összefogást). De nem lesz  összefogás, együttműködés, mert biztosan lesz tojással összekenő, akinek a szembenállás sokkal jobb. Ebben a kérdésben nem vagyok túl optimista, szerintem soha nem lesz olyan, hogy nincs megosztottság. Odáig jutottunk, hogy egy egy  jó gazdasági adat sokaknak fáj. Ez őrület? Az.
A Fidesz rendbeteszi az országot 2019. 01. 05. 22:30
A munkások tiltakoznak? Ezt még nem tudjuk. Egyelőre nem úgy tűnik, de majd meglátjuk.
Érdekes logika. A kereskedelmi szakszervezet vezetője ( Bobek úr, ha jól emlékszem erősen tiltakozott akkor, csak már késő volt, amikor hangossá vált. A többi szakszervezet nem volt szolidáris velük. A bolti dolgozók megosztottak voltak. Sokan nem szerettek volna dolgozni vasárnap, míg sokan azt mondták, hogy a túlóra miatt mennek. Kunhalminak véleményem szerint a legutolsó szempont a munkások érdeke. Neki csak eszköz, ahogyan ez a példa is mutatja. De van egy különbség. A vasárnapi munkára kötelezhető lett a dolgozó, míg a 400 óra túlmunkára nem.  (persze van, ahol ez nem ennyire egyszerű történet, de mint írtam korábban ha valaki nem akar dolgozni, abból jó úgysem származik és ez mindenhol igaz).
A Fidesz rendbeteszi az országot 2019. 01. 05. 22:12
de ha ez a szituáció igaz, akkor ez most jó, vagy rossz szerinted? Mert ez esetben szerintem inkább jó.
A Fidesz rendbeteszi az országot 2019. 01. 05. 22:08
írtam, hogy "ezen a vonalon".
A Fidesz rendbeteszi az országot 2019. 01. 05. 22:06
"Valójában azonban Varjunak több, összesen évi több tízmilliós bevételt termelő cégben van részesedése, melyek a politikus állítása szerint a család megélhetésének felét adják. A cégek vagyonát gyarapítja többek között a már említett taksonyi panzió, két kisebb balatoni üdülő és két autó is."
"Közleményben reagált a DK: Varju László hibázott, a hiányt pótolta"A sajtóban megjelent hírek alapján 2015 előtt Varju Lászlónak volt olyan, a tulajdonában levő cége, amelyet nem tüntetett fel vagyonnyilatkozatában. Ezzel hibát követett el. A nyilvántartási hibát az idei év elején korrigálta."
A Fidesz rendbeteszi az országot 2019. 01. 05. 22:03
Esetleg jelentheti azt, hogyha bejön egy újabb válság és lecsökken a megrendelés, akkor nem kell azonnal kirúgni egy csomó embert. Helyette lehet lecsökkenteni a munkaidőt (teljes fizetés mellett) és majd, ha ismét javul a helyzet, elég lesz majd akkor ledolgozni? Erre a munkaidő elszámolásra van most 36 hónapos időkeret.
Ebben a témában nem vagyok járatos.
A Fidesz rendbeteszi az országot 2019. 01. 05. 21:55
Több munkát jelent? Vagy kevesebb pénzt?
A Fidesz rendbeteszi az országot 2019. 01. 05. 21:54
És ez mit jelent? Mármint, hogy az eddigi 12 hónap (persze megint csak akkor ennyi, ha volt kollektív szerződés egyébként kevesebb )   helyett 36 lett a keret?
A Fidesz rendbeteszi az országot 2019. 01. 05. 21:39
egyébként arra én is jegyet vennék, az biztos.
A Fidesz rendbeteszi az országot 2019. 01. 05. 21:38
és még fel sem áll neki? :)
A Fidesz rendbeteszi az országot 2019. 01. 05. 21:37
Szegényke.
"Varju László vagyoni helyzetéről egyáltalán nem ad teljes képet a vagyonnyilatkozata. Ez alapján úgy tűnik, mintha szinte semmije sem lenne: bérelt autóval jár, majdnem annyi adóssága van, mint megtakarítása, és a lakás, ahol él, a felesége tulajdona."
A Fidesz rendbeteszi az országot 2019. 01. 05. 21:19
Igazából nem is a vasárnapi boltzár bevezetésén van a hangsúly. Azzal szerintem egyetértünk, hogy egyeztetés kellett volna előtte, nem mindent erőből (persze az egyeztetés néha teljesen felesleges, ha nincsen fogadókész partner). Az eltörlése az érdekes. Maga a vasárnapi munkaszünet -legalábbis azokban az ágazatokban, ahol nem feltétlenül szükséges a 7 napos üzem- szerintem nem volt ördögtől való. Persze voltak pro és kontra érvek. Én inkább támogattam -mint írtam, saját kényelmem ellenére is- . Hogyan érvelt Kunhalmi Ágnes akkor? Valami hasonló volt az érve: ha az emberek többet akarnak keresni, nem lehet nekik megtiltani. Most éppen az ellenkezőjét mondja. Nem fogom elemezni a "rabszolgatörvény" vitatott passzusait (egyébként nincsen sok változás), csak megjegyzem, hogy eddig 250 órát lehetett egy évben túlórázni a változó munkarendeben dolgozók esetében. Illetve, amennyiben volt kollektív szerződés, úgy 300 órát. Micsoda????? Ahol szakszervezet volt és így kollektív szerződést kötöttek a munkaadók a munkavállalókkal, ott 50 órával többet lehetett??? Erre a +50 órára, akkor a szakszervezetek hogyan tekintenek, illetve eddig hogyan tekintettek? Kiharcolták, hogy több lehessen.
Most annyi változott ezen a vonalon, hogy marad az előbb említett 250, illetve 300 óra, de ha a dolgozó külön megegyezést köt, akkor ez 400 óráig kiterjeszthető. Hogy ez előre-, vagy visszalépés, az nézőpont kérdése. Mindenesetre általános nézőpont, hogy ahol erre lehetőség (volt munka) és kapacitás (munkavállalói hajlandóság) ott eddig is így volt, csak kiszervezték a többletmunkát egy külső cégbe, mert úgy már lehetett.
Egyébként a leghatékonytalanabb módszer valakit úgy munkára kényszeríteni, hogy azt ő nem akarja (lásd rabszolgaság). Abból csak selejt lesz, meg elfáradt, így lassú munkaerő sokkal több pénzért. A hatékony munkához kipihent, elégedett munkavállaló kell. Ezt tanítják. És a multik nem hülyék, hogy ezt ne tudnák.
A Fidesz rendbeteszi az országot 2019. 01. 05. 20:32
Ebben igazad van. Én -akár elveimet feladva- elfogadtam volna, csak nekem nem ajánlott soha senki semmit :).
És igazad van, én is készpénznek vettem azokat a híreszteléseket, ami szerint a Jobbikot finanszírozta volna. Mondjuk a plakátszerződés az az volt. De magam nem ismerek személyesen olyat. De nem is vagyok benne a fősodorban.
A Fidesz rendbeteszi az országot 2019. 01. 05. 20:29
:) de ez kettősbeszéd. Mert a lényeg azért a tartalmon van. Persze a forma sem mellékes. (ez sem tetszik például)
De ne gyere most nekem ezzel az ócska dumával, hogy mindig a munkásosztály mellett vagy, amikor 2016-ban sem voltál. Szállj magadba picit és gondold át, hogy akkor hogy is van, volt ez?
A Fidesz rendbeteszi az országot 2019. 01. 05. 20:25
A "rohadt", "gci", "diktátor" jelzőkkel semmi bajom. A szövegkörnyezetben használt "zsdo", "cgány", "orsós fattyú" jelzőkkel annál több. Nem vagy vitapartner. 
A Fidesz rendbeteszi az országot 2019. 01. 05. 20:16
Nem rád gondoltam. Csak úgy általában azokra, akik eddig köpködtek rá, mostanság elfogadják a pénzét és még a jelmondatát is magukévá teszik. De szívük joga. Én sosem bírtam Simicskát. Sem a hozzá hasonlókat.

friss hírek További hírek