SBob

Regisztráció: 2018-11-27 10:03:29

Hozzászólások száma: 7 879

Utolsó hozzászólás: 2024-04-19 23:36


Tapasztalat: 3
Aktivitás: 5
Népszerűség: 4


utolsó 20 hozzászólás

Mtelekom péntek, 23:36
Jól érted. Ha nem TBSZ-en tartod, akkor az adót automatikusan levonják, így jövőre már nincs adófizetési kötelezettséged sem. Viszont a jövedelmek között az adóbevallásban fel kell tüntetned mint osztalékjövedelem.
OROSZ-UKRÁN háború 2024. 02. 22. 08:59
Tudom, hogy nagyon nem fog tetszeni, amit írni fogok, de leírom, mert ezt gondolom. Természetesen nem csupán neked szól, csak azért neked címzem, mivel éppen most olvastam bele a fórumba és a Te írásod volt az utolsók között.
Te főnyeremény vagy a FIDESZ-nek (mint Fleto is), akkor is, ha azt gondolod, hogy ellenük "harcolsz".
OROSZ-UKRÁN háború 2024. 01. 27. 12:00
Vannak a mindenki által támogatható szlogenek és vannak a történelmi tények. Leggyakrabban azok a leghangosabb "jók", akik a legnagyobb ívben tesznek valójában a hangoztatott magasztos eszmékre. ( Visszamehetnénk időben, de az egyik legkedvesebb példám a francia forradalom idején, annak kitörése előtt Robespierre a halálbüntetés eltörlésével kampányolt, később, hatalma teljében már azzal, hogy túl hosszadalmas az az eljárás ami akár 1 napot is igénybe vesz a halálos ítélet meghozatalakor. De ott voltak -vannak- a kommunisták...) Mára álzöldek, álliberálisok, áldemokraták, álhumanisták stb stb. Csakúgy van ez szerintem azzal a dumával is, hogy "orosz energiabiztonság ..." miatt kellett a függőséget megszüntetni, az éppen elkészült (jelenleg a legolcsóbb és legkörnyezettudatosabb szállítási mód) gázvezetékek USA által felrobbantani. De akkor az hogy van, hogy az oroszok annak a Szlovákiának még a mai napig teljesítik a szerződés szerinti szállítást, aki korábban a lehetőségeihez képest a legtöbb fegyverét küldte ellenük? A szlovák gázmennyiség marginális a orosz gázjövedelem szempontjából. Szerintem ma Európa sokkal jobban kiszolgáltatott ezen a téren, mint valaha volt.
OROSZ-UKRÁN háború 2024. 01. 22. 09:26
Gondold ezt, ha azzal jobban érzed magad. Sajnos mennem kell dolgozni. Úgyhogy nem tudok válaszolni. Jó fórumozást mindenkinek!
OROSZ-UKRÁN háború 2024. 01. 22. 09:24
Gréczy Zsolttól tanultad ezt a szólást? :))) Az ő jelmondata volt a Stop.hu -n .
OROSZ-UKRÁN háború 2024. 01. 22. 09:23
nem fogom magyarázni a cikket. Aki értelmes, az tudja értelmezni. És itt mindannyian értelmesek vagyunk. Más kérdés, ha félre akarjuk magyarázni a dolgokat. Tehát, akkor mégiscsak releváns volt a link?
OROSZ-UKRÁN háború 2024. 01. 22. 09:21
mármint a lájkolás nem azért történik, mert annak bármilyen köze is lenne a tartalomhoz. Az többnyire érzelmi jellegű. Jó önteszt. Aki pusztán a nick miatt lájkol, az teljesen elfogult. Én nagyon ritkán lájkolok bárkit is. Ma pl. egy írást sem. Egyébként meg semmit sem jelent. Én sosem szerettem "népszerű" lenni úgy, hogy azért mást mondjak, mint amit gondolok. Pedig milyen egyszerű lenne itt sok lájkot kapni. Elég lenne csak az ukrán nacionalista köszöntést leírni...
OROSZ-UKRÁN háború 2024. 01. 22. 09:15
nem, ez nem ezért történik. :) Te is tudod és én is. Becsaphatod magad, ahogyan teszed is láthatóan. A cikk pont arról szól, hogy hányszor sértették meg a tűzszünetet -azaz hogyan lőtték egymást-.
OROSZ-UKRÁN háború 2024. 01. 22. 09:13
az oroszok szemszögéből az orosz katonák megvédik az orosz nemzetiségű lakosságot az ukrán nacionalistáktól. Szerintük minden nemzet ezt tenné. 8 éven keresztül csak közvetetten tették, két éve nyíltan. Ha észrevetted én ritkán teszem le a voksomat valamilyen kérdésben egyik, vagy másik oldal mellé. Én inkább kérdezni szeretek. 
OROSZ-UKRÁN háború 2024. 01. 22. 09:06
egy belinkelt cikkre jelenleg 1 like és 5 dislike? :))) Nem gondoljátok, hogy az állítólagos orosz ügynökök rosszul végzik a dolgukat?
OROSZ-UKRÁN háború 2024. 01. 22. 08:58
Lehet, hogy igazad van, de én nem látom, hogy az ukránokat tömegesen gyűlölnék. Ellenkezőleg. Én inkább azt érzékelem, hogy a törésvonal ott van, hogy kötelező e az oroszokat gyűlölni, vagy nem. Én őket sem gyűlölöm (beleértve Putyint is) . Próbálom megérteni őket. És elítélem azokat, akik pl. Puskin szobrát ledöntik. Persze próbálom őket is megérteni. Hogy miért?
OROSZ-UKRÁN háború 2024. 01. 22. 08:43
"Ruszkik haza!" -írod.
Éppen ez az egyik probléma. Ezek az emberek éppen ott vannak, ahol megszülettek. A szülőföldjükön. Hova menjenek haza? A Krím lakosságának az ukrán nemzetiségűek a csúcson is csupán 25%-át adták. Lettországban a lakosság egyharmada, Észtországban a lakosság negyede orosz nemzetiségű. Őket vagy ki kell írtani (ahogy ti szeretnétek) vagy el kell űzni ( ahogy az izraeliek szeretnék a palesztínokkat elűzni és a Jordántól nyugatra annektálni a területeket ), esetleg békésen együttélni ahogyan általában Európában teszik azt ( van ahol még autonómiát is mernek adni ).
OROSZ-UKRÁN háború 2024. 01. 22. 08:31
Azt számolgattad már, hogy miért olyan nehéz Ukrajnában a toborzás? Nagyjából 40 milliós országról van szó. Ha kivesszük a lakosság kétharmadát ( fiatalok és idősek 0-20 és 55- felettiek) és elosztjuk kettővel, akkor is van 6,5 millió középkorú férfi. De ezt is osszuk el kettővel és a nőket továbbra se számoljuk. Hárommillió ember. Ezek szerint lenne bőven ember, csak nem nagyon akarnak harcolni. 
OROSZ-UKRÁN háború 2024. 01. 22. 08:24
és te vádolsz másokat propagandával? :))) Te magad vagy a kritika nélküli elfogultság. Csak azt nem értem, hogy miért csak szóban harcolsz Ukrajna mellett? Ezzel nem azt mondom, hogy egyiknek, vagy másiknak igaza lenne. Csupán annyi a véleményem -általában mindenről- , hogy egy kérdést minden oldalról meg kell vizsgálni. Nagyon ritka, hogy egy összetettebb kérdésben csak fekete és csak fehér oldal van. Segget nyalni viszont csak olyan mentalitással lehetett régen is, amilyen neked van. ( egy ügy feltétel és kritika nélküli elfogadásával ) Hiányolom írásod végén az ukránok harci kiáltását.
OROSZ-UKRÁN háború 2024. 01. 07. 18:31
ott látom az erőt, hogy konszolidálták a Nyugat szankcós kisérleteit. Gyakorlatilag simán megállították a nyugati fegyverekkel felfegyverzett "nagy" ellentámadást. De ne menjünk bele a múltba, mert az már megtörtént. Lehet, hogy nincsen igazam, de én azt gondolom, hogy ma nem az ukránoknak áll a zászló.
OROSZ-UKRÁN háború 2024. 01. 07. 18:28
miért volt az ukránoknak elfogadhatatlan a Minszki megállapodás? Akkor a lakosság szemszögéből ki is az agresszor?
OROSZ-UKRÁN háború 2024. 01. 07. 18:24
az agresszor hazamegy. Ennek egyetlen apró feltétele van. Le kellene győzni. Nem szavakkal, hanem a fronton.
OROSZ-UKRÁN háború 2024. 01. 07. 18:22
ez így jól hangzik. Az agresszor hazamegy. De te hol élsz?

friss hírek További hírek