Mai vételek NU, Parsons és egy halom mást akarok még venni. Szerintem itt jön valami és megyünk fentebb. Következő napokban megy be az összes többi még maradék cash.
Az amerikai kereskedésben érkezett a feketeleves, a Hormuzi-szoros feletti ellenőrzés teljes átvételére készül Irán. Valamint egy kiszivárgott belsős CIA-jelentés szerint az eddig számoltnál tovább bírhatja Teherán a gazdasági blokádot. A hírekre kilőtt az olaj ára, és lefordultak az amerikai tőzsdék.
NDX daytrade Lehet, hogy a wave(4) korrekcio mar keszen is van; eddig fibo23% szintig ment le; es a szerkezete eddig elegge tiszta a-b-c alakzatos. Ha igy van, a 28.650 szint atlepese felfele lehet az elso signal, hogy wave(5) elindult.
Enyhülés van "elvtárs", meg azóta egy elbukott választás :-) Két nap múlva győzelmi parádé a vörös téren. "GrizzlyG
2026. 04. 10. 15:08
Zselé zsarol, egyelőre nem fegyverrel, csak olajjal:"Ha
továbbra is fennáll az európai finanszírozás kérdése a kőolajszállítás
lehetőségéért cserébe, akkor - ahogyan azt már elmondtuk -tavasszal
befejezzük a Barátság kőolajvezeték javítását, az ellátásért pedig az
európaiak lesznek felelősnek."
Mondjuk hányszor volt az, hogy egy ilyen nagy menet után, gondoltam nyomok egy parasztshortot, maj' visszeveszem alább. De aztán mindig az lett a vége, hogy de jó, hogy nem tettem. Olyan gyorsan jönnek a hírek, bármikor beeshet egy varatlan nagy hír. Ma pl. $CRWV, $IREN gyorsjelentés piaczárás utan.
SPX daytrade A tegnapi top valoban wave(3 of v) volt, topja 7384, vagy wave(3 of iii) a szamozas alternativaja, ha meg bullosabbra akarja venni valaki a mostani rallyt. , Most wave(4) korrekcio tart, egyelore azt gondolom, hogy kisebb lesz mint a varhato max.= fibo38-nal, es talan az utolso support (=7329) mar elobb megtartja. . https://imgur.com/a/aUdmAXV
SPX daytrade A hetfon 7174-tol kezdodott wave(3) rally mar 3 napos, es meg mindig emelkedhet a nyitas utan is. De azert a kovetkezo lenyegi mozgas egy (4) korrekcio lesz, ami akar fibo38 meretu is lehet, (= 7294) de ennel lejjebb nem varjuk. https://imgur.com/a/OzSZQeo
Ezek a sztorik nehezen feldolgozhatók és egy egész életre nyomot hagynak, tudnék mesélni... 3x etf halálos tud lenni, erste ezüst pl 1100-200 eur Kitartás, lesz még lehetőség🙋
Nem is akartam tartani egyáltalán, csak a wheel-t mozgatni vele Sajnos az első hónap annyira jó volt, hogy "felbátorodtam", talán ha egyből jön egy nagyobb elmozdulás márciusban, sokkal kisebb összeggel megúszom, de márciusban végig a 18-20-as sávban mozgott, egyszer sem "kaptam" meg az ETF-et, csak amikor 9-re esett egy hét alatt...
En sokat tradelem SOXL-t, de annyit meg kell jegyeznem hogy ha nem is adod el akkor utanna biztosan eladtad volna es nem tartottad volna mostanig. SOXL ben azota volt kb 4-5 30% nal nagyobb korrekcio. En sok lev etf et kereskedek (most is van kb 5 fajta), ami nekem nagy tanulas volt veluk kapcsolatban az a pozicio meretezes es a brutal nagy vola amit tudni kell kezelni lelkileg, ezek kozul SOXL egyebkent a legvolasabb etf. Ezzel a pozicioval amit itt leirtal kb felvettel egy 600k -s SOXX poziciot hozzadva a daily etf rizikoit. A kerdes az es ez amit en is felszoktam magamnak tenni hogy tudnek e kezelni egy ekkora pozicio vola-t, illetve hogy egy ilyen etf re mi volt a stop szinted amit elkepzeltel? Egyebkent ezen etf-ek nagy resze Daily etf ezeket hosszu tavra nem is ajanlott tartani.
Én is a lev ETF+opció kombóval "buktam" próbáltam wheel strategy-t Március szuper lett, 18-19-es árfolyamra cash secured put + ha assigned lett, akkor 20-as covered call, gyakorlatilag hetente csináltam 3-5%-ot könnyedén Úgy gondoltam bírom a volatilitást, de amikor két nap alatt 60%-ot esik valami, azért az nem kellemes Aztán ez a kedves Trump felmutatta a táblát, és a 20-as putom 9-es árfolyamon kötött a következő hét végén Aztán lett belőle 12 egy napon belül, majd vissza 7-re, aztán amikor visszamászott 9-re eladtam az egészet, onnan hiperbola :) Lehet erről könyvet kellene írni Mindegy, most kiírtam magamból, innentől elengedem a témát :) Ne opciózzatok 3X levereged ETF-ekkel, csak ezt szeretném mondani, mert levadásznak
Financial Forecasts
cimu topic folytatasa. Minden fenti temaba vago hozzaszolast szivesen latunk.