Nem vitatkozom az állításaddal, csal én továbbra is inkább még rangre szavazok. 30 nal megint eladom. Ha ez a negyedév fekete gyertya lesz , akkor nem biztos, hogy idén 30 fölé megy megegyszer. Nálam a TA az első. Mai világban funda csak nagyon hosszú távon. Ettől függetlenül Vonoviat szeretem.
Figyeltem, 75-ön kiszáll tán, utána a visszaesés után volt egy darabig, persze pont dobtam 120 körül... 160-on meg már drága volt :) Hát nem egy sikertörténet
Volt róla szó, nekemis volt tavaly még 50 USD ről , persze csak aprót szedtem ki belőle.. Azóta 5x az árfolyam... Viszont ha kinagyítod a csártot akkor észreveheted, hogy nem volt egy sétagalopp az idáig vezető út...
SPY daytrade a vart (4) korrekcio 6529-ig jott le, es valoszinuleg megvan az alja. Innentol wave(5 of 3 of iii) hullamnak kellene indulnia felfele, uj ATH-ra. Ezzel egyutt is: sok negativ divergencia van, es nettoban nincs sok tovabbi emelkedesre esely nagyobb idotavban sem.
Ha az EKB kamat lemegy akkor a 10 éves kamat is lejjebb megy. Ha 2%-os EKB kamatnál megéri 3,47%-on finanszírozni akkor nyilván 1% EKB kamatnál megéri alacsonyabban. Egyébként a Vonovia kapcsán maradjunk a német kamatoknál. Már feltettem ide a Unicredit befektetési intézetének stratégiai vezetőjének (Luca Cazzoni) augusztus eleji tanulmányát amelyben azzal számol, hogy 2% EKB kamatnál a 10 éves kamat 2,8% körül lesz míg 1,5% EKB kamatnál 2,4% körül.
A Vonovia bagyon nyomatja a 3509€/ nm építési árat. Eddig a kiadás szempontjából láttam csak a szerepét ennek de tegnap egy német fórumozó aki begatóbban ismeri ezt a témát elmagyarázta, hogy mi is ebben az építési árban a lényeg. Google fordítót használtam: “Bárki, aki akár csak alapvető ismeretekkel is rendelkezik a témáról, és jelenleg is aktív az ingatlanpiacon, megérti ennek az állításnak a jelentőségét. A mai szabványok szerint négyzetméterenként 3,5 ezer eurós építési költségekkel, a cég saját építési szakértelmének köszönhetően messze megelőzi versenytársait 99 százalékkal! Egy lakmuszpróba mindenkinek: Kérjük, ellenőrizze az Immoscout-on (bárhol!) az új lakások négyzetméterárait (és vonjon le 15 százalékot a kikiáltási árból - 10 százalékos profitmarzs a fejlesztőnek - 5 százalékos puffer), és hasonlítsa össze, hogy a jelenlegi kikiáltási árak mennyivel térnek el a 3,5 ezer eurós négyzetméterenkénti ártól. Egész biztos vagyok benne, hogy ennek következményeit a legtöbb olvasó itt és az intézményi befektetők még mindig nem értették. Egyszerűen fogalmazva: a Vonovia ingatlanportfólióját az IFRS szerint értékelik a közzétett éves pénzügyi kimutatásaiban. Ez azt jelenti, hogy ha létrehozok egy négyzetméterenként 3,5 ezer eurós eszközt, de a piacon négyzetméterenként 6 és 12 ezer euró közötti az értéke, akkor egy apró lépést teszek a befejezés felé, és a könyv szerinti érték és a piaci érték közötti különbséget nyereségként könyvelem el. Ez gyakorlatilag egy pénznyomtatási engedély... Továbbá rendkívül magas megtérülést lehet elérni az új épületekbe lekötött tőkén.”
Ahhoz at kell törni az ereszkedo 50 honapost. Nehéz dió. Kell hozza egy nagyon jó jelentés. Meglehet, de én inkább range kereskedési várok a következő 2 negyed évben. Ha ez a negyed év fekete gyertya, az sajnos negligalja az előző fehéret. En adom veszem.
A FED elkezdi a kamatcsökkentéseket. Az EKB-nak legalább akkora mértékben ke kell követnie különben EUR/USD 1,2-1,3 közé megy ami gallyra vágja az amúgy se acélos EU gazdaságot. Ha a FED tavaszig mondjuk csökkent 100 bázispontot akkor EKB kamat 1%-on fog állni. Vagy akár alatta ha a FED továbbmegy. És ekkora kamatnál a Vonovia árfolyama hol fog állni? Hát nem a 30€-nál.
Financial Forecasts
cimu topic folytatasa. Minden fenti temaba vago hozzaszolast szivesen latunk.