"de kulonosen erdekes a HUngary buy/rent szakadek" --- Az nagyon durva. Multkor szamolgattam, jobb helyen levo garzon kiadhato 200e, es siman kerul 50M. 10 honappal szamolva, 15% ado, 10% felujitas tartalek, az annyi mint 1.5M/ev, azaz 3, HAROM %
Holnap jön a jelentés. Most azt látom, hogy nehéz jót jelenteni, viszont, ha eleget ismételgetik, hogy a vámok nem érintik a céget, akkor nagyobb ralli is lehet belőle, ha el is hiszik. P/E TTM: 21.34 P/E FWD: 17.09 Dividend yield TTM 2.4% (1.66$) Payout ratio 49% Profit margin 34.78% Ehhez most várnak (Seeking Alpha) 20%-os revenue, EPS és osztalék növekedést.
Az NVO véleményedre is kíváncsi lennék, mert pont ezt nézegetem. Nem néz ki rosszul egyáltalán nekem. Néhány headline és kivágott info. Ezek miatt nem igazán izgulok a növekedés miatt. "CEO Lars Jørgensen told reporters Thursday, "For Novo Nordisk, I do not worry a lot about tariffs." He noted the company already has a globalized setup for manufacturing near the markets the products are being sold in, including for active pharmaceutical ingredients (API) — the base ingredients in drug formulas. APIs are largely produced in China, but Novo produces its API only in the US and Denmark, he said.
"US FDA accepts Novo Nordisk’s application for oral Wegovy for weight loss"
LONDON (Reuters) -The World Health Organization plans to officially back the use of weight-loss drugs to treat obesity in adults for the first time, a memo reviewed by Reuters on Thursday showed, marking a shift in its approach to treating the global health problem. The UN agency also called for strategies to improve access to the treatment in low- and middle-income countries. More than a billion people now have obesity worldwide, according to the WHO, and around 70% of them live in low and middle-income countries, the World Bank estimates.
Szerintem meg két faktor lehet érdekes. Ha közvélemény kutatók egyre nagyobb MP előnyt mérnek az bekavarhat. Ugyanígy, a dollárnak komoly trendje tűnik törni (1-2 hónap eldonti) szintén forint mellett szól. Jelenleg TA alapnak inkább forint erő várható, de komoly gyengulest, ha nincs újabb külső sokk nem várok. Bollingerek is inkább ezt támogatják hónapos, negyedéves charton. Tévedni stb. 58% deviza.
Europa nem volt igazan vonzo nekem az utolso evekben, es igen, nagyon ritkan volt velemenyem. , Mostanaban? 1)Nagyon felugrott az europai reszvenyek es kotvenyek volatilitasa. Ez nekem gyanus, ez Bear signal. 2)A Stoxx50 chart nagyon emlekeztet a 2007.07 - 2009.03 kozotti nagy csucs idoszakara (lasd lennt) 3)A EU risk aversion (Bond spreads) felugrott 350-->450 bazispontra. 4)DAX bigcap most eppen triple-csucson van. Kozben a Midcap DAX 3 eve nem tud uj csucsra menni. Szoval, DAx amolyan Mag7 jellegu lett, a piac tobbi resze lemarado. . https://imgur.com/a/PyJGOBJ . 5)A 4 EU orias, vezeto reszvenyek (SAP, ASML, NVO, LVMH) kulonbozo okokbol nekem nem tetszenek . https://imgur.com/a/U3gO5qB . 6)Es ugyan ezt a real-estate temat alighanem sokan figyelik es lattak is mar, de kulonosen erdekes a HUngary buy/rent szakadek, ami talan elarul sokat a mai magyar viszonyokrol, pl. gross profit/price hanyadosrol is. Kozben a mortgage rates meg emelkedik 2021 ota. . https://imgur.com/a/1Hu5fdo
A DAX-rol nem làttam mostanàban, hogy raktàl fel chartot. Lehet csak nekem kerulte el a figyelmem. Nezted; Most kezdodhet egy korrekcio, vagy ez csak a 3 hullam volt?
EURHUF A temarol 4 megjegyzesem van; a lenyeg a charton jol leolvashato. . 1)Van regota tarto, allando HUF gyengules, ami atlagosan havi 1.10 -1.30Ft tempoju HUF ertekvesztes. Egyszerubben szolva? evi 12-15Ft HUF gyengules a "standard" varakozas; ez a gazdassagba es a monetaris politikaba sok eve mar beepult. Szinte stabilnak mondhato, standard HUF romlas. Ez tehat evi 3.5% HUF romlas. . 2)Erre superponalodik egy "valasztasi osztogatas" evbeni nagyobb HUF gyengules. Ami a szokasosnal dupla-tripla erosebb HUF gyengulest okozott az utolso valasztasi evekben is. , Eleg valoszinu, hogy 2026-ra is igy lesz; tehat most 2025 melypontokon erdemes lehet preventive EURba atmenni egy ujabb gyors HUF gyengules beindulasa elott. Azt gondolom, az oszig 400 Ft koruli aron okos lepes lehet a 2026 valasztasi HUF gyegulesre jatszani, es 2026 HUF gyengules csucson EUR-t eladni. . . 3)Szerintem a tranzakcios ado miatt mar nem eri meg EURHUF-ot tradelni (Ex-valasztasi idoszakban) , 4)EUR vagy USD bankbetetekkel sokkal stabilabban lehet az allampapir hozamot hosszutavon elerni. . https://imgur.com/a/wXzLokV
A Columbia es mas EEM tozsdek kilatasait mostanaban nezem at, vele egyutt Poland, Czech, Chile, Mex, Brazil stb. a kovetkezo evekre igeretesen neznek ki. . A Columbiai GXG index es az olajos EC is a BEAR piacuk legvegen jarnak. Talan meg egy esessel szebb a napos chart, valahol 7$ korul en is vevo vagyok EC labujjnyi poziciora. De EC olaj mufajban a legnagyobb rally potencial: tengeralatti olaj-mezoket talalt, az utolso evekben a legnagyobbat. Sok olaj-orias akar EC-vel kozosen furni. EC uj bondokat bocsat ki 7-9% kamattal a projekt finanszirozasara. , EPS=1.78$/ADR, PE=4.5, kicsi adossag. Ha a jovo evi valasztasokon a Baloldali ( Petro !) elnok bukik, es uj kormany jon, es joint venturrel nekilatnak a kitermelesnek, EC kivalo felfutas elott van. . https://imgur.com/a/YuFcA7V
WTI es Brent Az olajpiacon sok es egymasnak ellentmondo ar-hatasu folyamat es politikai akcio zajlik egyszerre. Trump, Vamok, Szankciok, Oroszok, Kina es India, Iran, GDP lassulas/recesszio, OPEC, stb. . Most is ketfelekeppen lehet ertelmezni a weekly chartot: egyik esetben 55$ korul az aljanal van, es induloban fel. A masikban meg egy eses, kb. -10$ hatra van. . https://imgur.com/a/HjAeyMI . A Dollar par hetes erosodeset atmenetinek gondolom, kozep es plane hosszutavon gyengulonek. . https://imgur.com/a/3JdEeAV
Úgy is kezdhetted volna, hogy hallottad.... meg az ismerősöd ismerőse... Hasonló alapokon álló projektek már működnek ezekben az országokban... Ecuador fiatal miniszterelnöke az usa-ban diplomázott és nagyon nyitott, fejlett gondolkodású miniszterelnök... Szorgalmazza a fejlett világból a diplomások betelepülését... Felismerte azt, hogy országa sikeres előrehaladásához a képzett és fejlett nyugati világból érkező diplomás mérnökökre van szükség... Az állampolgárság megszerzéséhez nem kell mást tenni, mint néhány 10 000 dollárt befektetni az országban... Diplomával ez a legegyszerűbb... A bevitt vagyon adómentes, pénze az usa dollár... Ecuador Dél-Amerika Svájc-a lesz, pár évtizeden belül, úgyhogy éppen egy nagyon rossz példát hoztatok fel... Biztonságáról pedig annyit, hogy a fővárosára (Quito)és környéke ami most még veszélyesebb, de a délebbi részei már most is biztonságosak és folyamatosak a betelepülések oda Európából és az usa-ból is... A másik, hogy amikor a térség legnagyobb munkaadója és támogatója vagy, akkor a helyi elöljárókkal és biztonsági szolgálatokkal is állandó kapcsolatban vagy és az egyik legfontosabb közös érdek az éppen a biztonság kell legyen... Témát lezártam. (Pár hónap és a neten is fellelhető lesz a honlapunk.)
Financial Forecasts
cimu topic folytatasa. Minden fenti temaba vago hozzaszolast szivesen latunk.