Nem, csak marketingben dolgoztam... ülj le a Dior, Chanel, stb Instagram page mellé, nézd meg, hogy hány %-ban van bennük azsiai celebrity, plusz ez előtt az őrület előtt a Ferrarit ajánlottak buy-ra pont a kínai gazdagok miatt.... szerintem te élsz valamiféle alomvilagban az EU-t illetoen. Az EU-ban talán a kezdő országokban van valami: Fro, Nemeto, UK, NL, a.többi szinte semmi, csak vásárló meg jól fizetett európai vendegmeunkas, akik az előbbi 4et szolgaljak ki.
A 200 napos mozgóátlagokig még mindig van tér lefelé a SPY és a NASDAQ esetén is. Trump korábbi vámháborúja 20%-os esést okozott (ezt tegnap el is értük minden indexben), de most súlyosabb módon állt bele a világkereskedelem egészébe. Fentiek alapján sztem még nem láttuk az alját. + FED kamatdöntés csak 1 hónap múlva lesz, tippem szerint az lesz a fordulópont és azután lesz a vámháború is lecsavarva 1-2 deallel.
Pont az EU nem fog Kínából kivonulni, mert nincsen hová, az LVMH, Ferrari kinek adja el a csillogo jatekait? Az.EU hard powerrel rendelkező nagy államok közé szorított valami, örülhet, ha az allampolgarai nem fagynak meg
Ezt értem és félig meddig egyet is értek. Viszont pont arra szeretnék rámutatni, hogy a nyugat nélkül nincs kínai 5-7-10%-os növekedés. Ha most hirtelen kivonul a nyugat Kínából, akkor szerintem (és valószínüleg Trumpék szerint is) összedől, nem lesz aki megvegye a hatalmas gyárakban termelt termékeket. Az EU-t meg USA szerintem erősebb/gazdagabb és túl fogja élni. A nagy kérdés, hogy milyen áron. Szerintem könyebb lesz az európai/amerikai cégeknek átállni mondjuk telefont és tévét gyártani, mint a kínaiaknak előteremteni a keresletet a termékeire. De talán nagyobb pofont fog kapni az amerikai társadalom, mint az EU. A treasury pedig valószínüleg jobban fáj majd Kínának, ha nem kapják meg a pénzüket (esetleges pénzbefagyasztás háború esetén), mint az USA-nak (esetleges kötvényeladás), ahol megveszi a FED az eladásra szánt kötvényeket.
Az EU a fejlett világot képviselő kereskedelmi blokk kb 400 millió emberrel, ennyi. Se ásványkincsek, se hadsereg, se semmi az ASML-en és a Novo Nordisk-on,SAP-on kívül, némi túlzással élve. Az ASML annak adhat el chipes masinákat, akinek az USA megengedi, a Novo Nordsik dán, lehet, hgoy ott Grönland miatt lenullázzák őket, a német autóipar pedig már lenullázódott. Kína, a fejlett világ ipara, innen van a nyugat teljes profitja, ásványkincsekkel, hatalmas hadsereggel rendelkezik + nagyon sok US Treasury bill-el. Nem vitás, hogy "who has the cards".
Merem remélni, hogy Európa mivel több évszázada kereskedik sikeresen az egész világgal (Kína nem kevésbé), hangyányit jobban értenek ehhez és a diplomáciához is mint ez az éjsötét, bugris társaság.
Kérlek, írd meg melyik könyv, tanulmány, tréning anyag az, ami alapján megalapozott a módszered kockázatvállalása. De le is írhatod magát a módszertant, egy backtest eredménnyel mellékelve. Én mindig szívesen tanulok másoktól.
Trumpnak nem lesznek ritkafém erőforrásai a fegyvergyártáshoz, járműgyártáshoz és chipgyártyáshoz, ha Kína beint. Egyrészt mert ugyan más is termel pl. Ausztrália (akit szintén éppen megvámolt a pingvinjeivel együtt), de nem olyan volumenben, és drágábban mint Kína. Másrészt, ha meg is egyeznek az ukrán ásványkincsekről (jelenleg kérdéses egy zsarolásos tárgyalási technikával) annak kitermelése még több év. Vehet még az oroszoktól is, de ki tudja mennyire vannak legatyásodva és sosem lesznek az usa barátai. A legszebb a végén az lesz, ha EU megveszi Kínától, Ausztráliától és 25% vám mellett megveheti tőle a felesleget, ha esetleg hajlandó lesz eladni belőle.
Egyik reszrol en egyre biztosabb vagyok, hogy ez mar a haborus elokeszulet jele. Azt gondolja Kina, hogy eleg eros, hogy szembe menjen a jelenlegi nagyhatalommal. Sajnos en egyre borusabban latom a jovot. Tartok tole, hogy ez a 15-20% tozsdei eses lesz a legkisebb bajunk 3-5 eves tavon. Masik reszrol remelem, hogy az EU rajon, hogy nincs mas lehetoseg, vagy USA, vagy Kina melle kell allni. En szivesebben maradok a nyugati oldalon. Eleget voltam mindket reszen a vilagnak, hogy egyertelmuen a nyugat fele huzzak. Az elohoz hsz/hoz kiegesziteskent. Tok jo, hogy Kina mar tud fejlett dolgokat gyartani. De ha nincs aki megvegye, akkor a hatlamas gyarak gyorsan penztemetove valnak. Ha kiesik az EU es USA piac, akkor ki fogja megvenni a hyperszuper Xiaomi sportautot? Vagy barmilyen magasabb hozzaadott erteku termeket? Lehet az olcso tomegtermekeket is arulni, csak abbol nem lesz gazdagabb az orszag, marad ezen a szinten...
a problema az, hogy ö nem csak vamot akar, hanem ebböl akarja allitoleg finanszirozni az adocsökkentest. ez szamomra azt jelenti igazan, hogy a vamokbol bár tesz majd talán valami engedmenyt, de szerintem pont azert fogja nehezen tenni, mert ugye közben azzal is szamolgat, hogy minel több vam, annal több adocsökkentes lehetseges elvileg (az egy masik dolog, hogy vam meg nem lesz idövel vagyis csak joval kisebb mertekben, hiszen ha mindent haza akar vinni, akkor honnan lenne vambevetel?). Ebben az allapotban pedig igen könnyen törik el valahol valami es akkor aztan az isten ovjon meg mindenkit attol, ami jöhet. Oriasi a bizonytalansag es szerintem mindket iranyba, short/long nagyjabol mindenkinek ott van a keze a ravaszon es ilyen helyzetben brutal könnyen lehet oriasi turbulencia, föleg ha esetleg sok a tökeattetes pozicio. Nem tart sokaig valami nagyobb brokert is megbillenteni es ha egy domino borul, akkor lehet itt olyan cunami, hogy csak na. szoval az a baj, hogy a helyzet kb. ugy nez ki, hogy van egy auto, ami az autopalyan nagy sebesseggel szaguld es a kormanynal cca. örjöngö majmok ülnek, amelyek felvaltva ugralnak a kormanyhoz es rikitozva rangatjak azt jobbra-balra. Nem tart sokaig, mig az egesz egy oriasi balesetben vegzödik. trampli es csapata abszolut az ugralo, örjöngö, sikoltozo majom banda es fogalmuk sincs arrol, hogy mit csinalnak.
Persze van benne valami, hogy sok ritka foldfem van Kinaban es sokat ott dolgoznak fel. Sok gyartas csak ott van. Nem szabad leirni kozben az EU-t. Nem veletlen, hogy az EU GDP megkozeliti a 2-szer akkora lakosu Kinat. Az EU baromi gazdag, rengeteg penz van es jelen pillanatban olcsobban is jutnak penzhez, mint USA (Kina meg mestersegesen alacsony).A problemat az okozza, hogy a vezetok kicsit gyengek, ha erosebbek lennenek, akkor sem az oroszok nem mertek volna megmozdulni Ukrajna iranyaba, sem Trump nem merne rudgosni oket. Szerintem nem latjak be, hogy kemeny vilag keszul, nem lehet ilyen kesztyus kezzel banni Kinaval, de most mar az USA vezetoivel sem (hiaba meg szovetsegesek vagyunk).
Olyan embernek mondod, aki rengeteget olvasott, ismeri mindazt amiről beszélsz, és több évtizedes, nagy tapasztalata van. Tudom miről beszélsz, és azt is tudom mit csinálok.
Financial Forecasts
cimu topic folytatasa. Minden fenti temaba vago hozzaszolast szivesen latunk.