Nem a recesszió értékeli fe a tőkejavakat, hanem a munkaerőpiac eltolódása kinálati irányba. A bevándorlás leállitása azért dezinflációs mert csökken a kereslet a lakhatásra és a szolgáltatásokra (egészségügy pl) ami az infláció 60%át adja.
Köszönöm válaszodat, éppen azért dobtam fel a témát, mert gondoltam itt van aki közelebbről ismeri az amcsi lakosság anyagi helyzetét. Nekem csak 1-2 infóm van, lehet teljesen téves véleményt levonva.
@pomperj: szeretnek kerdezni valamit a 20250218-n keletkezett 116942-es blogbejegyzesedhez kapcsolodoan a "egyebkent az RSI-t nagyon haszno nezegetni..." kezdetu mondatra vonatkozoan. --- 1: milyen ingyenes elerheto webfeluleten lehet RSI-n nezegetni vagy RSI-t keresgelni ? 2: esetleg nem ingyenes feluleten(Pl. Interactive Broker-n) hogyan / hol probalnal alacsony RSI-s reszvenyeket talalni? --- Ugy gondolom, hogy az RSI folgalmat ertem, hasznosnak gondolom a 116942-es ajanlasodat, csak azzal nem vagyok tisztaban, hogy konkretan hol/hogyan kellene nekiallni konretan RSI-t nezegetni/keresgelni. Ehhez szeretnek kerni nehany navigacios utmutatot
Nem. A trendvonal altalaban wave(ii) es wave(iv) also vegpntjat koti ossze. (Van kivetel, de ez a szabaly) De amig nincs wave(iv), csak (ii), addig ideiglenesen lehet hasznalni a (ii) es egy azt megelozo aljat. Az ideiglenes trendvonal kevesbe meredek mint a szabalyos vonal lesz, amikor megvan a (iv) is.
Párom révén , van amerikai vonalam. Átlag középosztály-felső középoszt.beli családjuk minden ágán , a +30asok , fizetéskor X összeget dobnak bele a személyi tőzsdei 401k alapjukba. Párom bátyja, SD-ban, a Wells Fargonál dolgozik, ott még juttatásként , a 401k alapjába kap X összeget évente pluszba és ez elvileg nem elszigetelt eset. Nálunk max. kedvezményes (pár centtel olcsóbb) ,saját részvény vásárlás van. Valamilyen szinten, az amcsi kultúra része -ha lehet ilyet mondani-, a tőzsde , legalábbis az én tapasztalataim szerint.
Russel2000 és DJT nem. Erről a 2 indexrol beszélünk. Mondhatni, hogy dupla csúcs egy hónapos charton, de 2021.11 ho óta egyik sem ment honaposon új csúcsra. És néhány ponton ne vitatkozzunk.
Eltolódik a munkaerőpiac. A kormányzatból kivágott diverzitáspillangók mennek HResnek multikba, HRsek mennek titkárnőnek, titkárnők mennek Walmart pénztárosnak, a pénztárosok árufeltötlőnek az árufeltöltők meg épitkezésre. pld. de ha lemennek a hosszú kamatok újraindul a refinanszirozás és az ingatlanpiac lesz bőveb meló a kirúgott közalkalmazottaknak. hitelügyintéző, ingatlanos, épitési vállalkozó stb. A szabad piac megoldja, nem kell félni.
A költségvetési hiányt meg kell vágni, annak növekedési ergo munkaerőpiaci hatása is, de ez pont még vonzóbbá teszi a tőkejavakat, hisz ott csapódik le a bérnövekedés megtorpanása. Az egyetlen gázos dolog, ami történik az az inflációs várakozások növekedése a vámok miatt, de a FED előrejelzésében ez sem olyan gázos. És ugye mind a ktgvetési megszoritás, mind a bevándorlás leállitása dezinflációs.
Financial Forecasts
cimu topic folytatasa. Minden fenti temaba vago hozzaszolast szivesen latunk.