Nézegetem a RIG egy ideje, én egy nagy csökkenő éket azonosítottam, egy jó jelentés okot adhatna rá, hogy kitörjön belőle, aztán az 50MA feljöhetne a 200MA-ra = goldcross, ami megerősíthetné a trendet. Jelentésig még van bő 1 hónap, ha jól látom.
SLB ma pozitivat jelentett, 92 cent/sh, a varakozas 90 cent volt. Eves szinten EPS=3.60$/sh lett 2024 evre, Negyedevente 75 + 82 + 89cent/sh utan most 92cent/ch. Ez igen jo a novekedesi trend. A jovo evben hasonlo novekedesi trend a menedzsment varakozasa. De meg erdekesebb, hogy Schlumberger 4Mrd$-t akar visszaadni a reszvenyeseinek 2025ben, egyreszt megemelt osztalekkal, masreszt 2.3Mrd$ egy eves reszveny-visszavasarlasi programmal. . Az SLB arbevtel 36.3Mrd$, ez +10% arbevetel novekedes. Nem rossz. ES a 2023 evi 2.96$/sh profithoz kepest jelentos, +20% profitemelkedes egy ev alatt. . RIG es a tobbi olajszervizes reszvenyes szamara ez jo hir; a szakma legnagyobb cege jot jelentett. Arra szamitok, hogy hasonlo lesz RIG jelentese is. SLB ma +7.5% arfolyam ugras.
SPY daytrade a NYitas utan vart kis rally, lasd elozmeny, meg tarthat, es kisse meg flejebbre felszurhat. nagyjabol 6000-6010 savba. Es akkor ezzel a (iii of v) hullam csucsa megvan. Nem gondolom, hogy ennel erdemeben feljebbre mehet ez a kis micro-hullam. . Am, a kovetkezo lenyegi mozgas, lasd az elozmeny chart szerint, a (iv of v) lefele meno korrekcios hullam, ami ugye szokasosan fibo38 koruli meret lehet, szoval 5970-80 savba visszanezesre lehet szamitani, talan a mai nap vegere.
SPY daytrade Jo lett a tegnap chart. Keszen van wave(iv), komplett. Es elindult wave(v), az elozo (iii) csucs fole. Az SPY futures mar most gap-up, es mar a (iii) hullam csucsa folott van a futuresben. A recovery (v) top targetje a 6030-40 sav. Onnan jo lesz vigyazni, nagyobb lemeno szakasz indulhat. . https://imgur.com/a/gIEwOMH
Jól müködő gazdaság :DLol bármely más országra ilyen belső és külső deficittel ráhivnák az IMFet. Budget deficit 7%/ fizetési mérleg 3% a GDP arányában. Adósság/GDP 120% Mondjuk fizetik is a kamatokat katonásan.
Hetfon Trump hivatalba lep. Ideje elgondolkodni, milyen poziciokkal kell atmenni hetfore. . Trump egy jol mukodo, 3% tempoban novekvo gazdasagot vesz at. Inflacio 2.80 - 3.10%, munkanelkuliseg 4.2%, a kamat 4.30 - 4.70%. Allitolag kb. 100 elnoki rendelet van elokeszuletben az elso napra. . -Immigration: "national emergency", megtilt minden tovabbi lazsagot, uldozi az illegalis hataratlepest -Vamok: fokozatosan, foleg targyalasi poziciokra hasznalja -Energia: visszavonja Biden tengeri furasi tilalmaat, es talan eltorli az NG export koraltozasokat -Deficit csokkentes Trill dollarral: aligha lehetseges, talan megtiltja a "work from home" programokat -BTC es kripto: pozitiv a hozzaallasa. BTC maris emelkedesben van, szerintem a chart jo. -Olaj: fenntartja az uj BIden szankciokat az orsz tengeri olajtanker szallitasokra. Tart az olaj es NG rally.
Pedig Janos is sok casht tart a szamlan es a BEVA neki is csak 100k dollarig biztositja. Tudom google/chatgpt a baratom, de jobban orulnek par eletszagu peldanak innen a csoporbol. Boole is nagy jatekos, szerintem neki is van cash a szamlajan, amit biztonsagban szeretne tudni mikozben cegeket elemez es dontest hoz.
ha nem a kanoc csucsat veszed az elso pontnak, hanem mondjuk valamelyik gyertya testet, akkor sokkal tobb atfedesi pontot kapsz es ezaltal egy biztosabbnak latszo erekszedo csatornat, ami zaszlo alakzat is egyben. ha laposabb a felso trendvonal, akkor meg nem tort ki.
azt semmikepp se mondom, hogy rossz ez igy, de erdemes szerintem tobb eshetoseget elore berajzolni es az alapjan varialni a dontesi helyzetekben.
Azsia A Dollar par napja gyenguloben van az Azsia devizak elleneben, es ez elkezdett pozitivan hatni. A "secondary" tozsdek mint a Malaj es a Filippino ugyan tovabbra is gyengelkednek, bar mintha pozitiv divergenciak kezdenek felbukkanni ott is. . De a fontos tozsdeken a pozitiv fordulat mar elobbre tart. 1)Kinabol jonnek a pozitiv fundas hirek. . Chinese economy grew more than expected in the fourth quarter of 2024, bringing the annual gross domestic product (GDP) to 5%, which was in line with Beijing’s 5% growth target, data showed on Friday. . Industrial output, tech manufacturing up Industrial output grew by 6.2 per cent year on year in December, contributing to an overall 5.8 per cent expansion for 2024.The production of new energy vehicles, integrated circuits and industrial robots - all closely watched barometers for technological development - grew by 38.7 per cent, 22.2 per cent, and 14.2 per cent, respectively. . Goldman Sachs predicts 4.5% growth in 2025 Goldman Sachs economists said they continue to expect real GDP growth to slow to 4.5 per cent year-on-year in 2025, as the recent policy easing to mitigate the property downturn and aid consumer sentiment will be offset by the higher US tariffs likely to be imposed under US president-elect Donald Trump. . Real estate prices edge up after months of decline In December, among 70 large and medium-sized cities, new home prices rose month-on-month in 23 cities, while second-hand residential prices increased in nine cities. Notably, new home prices in first-tier cities edged up by 0.2 per cent, their first increase since June 2023.Conditions are expected to improve further in the future, said National Bureau of Statistics Commissioner Kang Yi. Youth unemployment rate continues decline The closely watched youth unemployment figure maintained its downward trajectory, welcome news for those in an age cohort whose jobless rate had been on the rise in earlier months.In December, unemployment for those aged 16 to 24, excluding enrolled students, dropped by 0.4 percentage points, the fourth consecutive monthly drop. . https://imgur.com/a/vEmJC2Y . 2)HangSeng Erezhetoen stabilabban emelkedik mint Shanghai, es ezen a heten minden nap erosodott. . https://imgur.com/a/7wYwa78 . Az Advance/Decline mutato pozitivba fordult. HongKongban a Technologia reszvenyek vezetnek felfele. . https://imgur.com/a/sHBKRFd . 3)Korea Ahogy Koreaban lenni szokott, a tozsde melypontjat nagy politikai botranyok es szerencsetlensegek szoktak jelezni. Igy volt ez most is, lasd a jan.8-i Korea bejegyzest es chartot. Azota a KOSPI rally beindult, es eppen kitoresben van az elso wave(i) csucs fole. Koreaban is, mostantol nagy rallyra szamitok. Samsung, LG, Hyundai, KB, KEP. . https://imgur.com/a/nL1aJtH
Én is megpróbálom megsütni a magam tôzsdei pecsenyéjét a hidegháború után kialakult világ maradványaiból rakott tábortûznél, de a saját ivadékaim érdekében ôszintén remélem, hogy a trumpi, muski elképzelések (de mondhattam volna putyinit is) ugyanolyan káoszba fulladnak majd, mint amit a dramedy elôzô évada alapján sejteninlehet.
Bond az menjen is, mert van belőle szemmel látható tétel 😀 A többit nem tudom, elvileg az alacsony kamat jó nekik, de van az az időszak, amikor hiába alacsony a kamat, ha nincs növekedés, akkor a részvények sem emelkednek rögtön.
Én nem amerikában lakom, ezért pont leszarom hogy fognak budgetet vágni. Vágjanak úgy, ahogy tudnak, menjenek le a kamatok és jöjjön a bódottá. Nekik is ez kell, nekem is.
Zedisdead meggyőződése, hogy mindenről a csúnya demokrata pénzszórás tehet, no de majd most. Mivel kb. az utóbbi harminc évben deficitcsökkentésre irányuló próbálkozás csak akkor történt, ha demokrata volt az elnök, de repub a Kongresszus, a populista Trump alatt (akinek amúgy is vérében van a korrupció) legfeljebb annyi várható, hogy megvágnak egy csomó programot, amelyek ideológiailag nekik nem tetszenek (függetlenül azok hasznosságától), majd kevesebb pénz jut a klímavédelemre, a FEMA-ra, az állami oktatásra, IRS-re, a haverok pénzügyei ellenőrzésére, stb. Dobnak némi red meat-et a bázisnak, de ha Muskék komolyan meg akarnák vágni a szociális kiadásokat, az már komoly népszerűségvesztést is jelentene Trumpnak, amit az egója nem biztos, hogy jól visel majd. Itt is jól lehet majd hasznosítani a NER mintákat - leépíteni az amúgy sem acélos szociális hálót, csókosokhoz kiszervezni akár funkciókat, feladatokat. Lenne egy fogadásom arra, hogy a következő ciklus végére még jobban elszáll majd a deficit, és lehet leépül az állam egy része, de hatékonyabb aligha lesz. Gilded Age 2.0, csak később ki kell termelni egy új Teddy Roosveltet, hogy kicsit majd megfékezze az oligarchákat.
Financial Forecasts
cimu topic folytatasa. Minden fenti temaba vago hozzaszolast szivesen latunk.