Hmmm. Es ki is csinalta a 70 eve tarto semicond forradalmat, ha nem a Siliciumvolgy? Ki csinalta a PC-t, az Iphone-t, ha nem AAPL, INTC, NVDA stb.? Ki csinata a szoftvert, ami ezeken fut, ha nem MSFT, GOOG, Meta, stb? Ki csinalta a Covid vakcinak nagy reszet, ha nem PFE, MRNA? Ki inditotta az EV forradalmat, ki gyartja a legjobb e-autokat ha nem TSLA? Ki forradalmasitotta a retail mufajt, ha nem AMZN? Lehet folytatni. Az USA GDP, nos, nem " kinai, vietnami szorgos kezektol" van. Es nem, nem eleg ahhoz a penzmyomtatas.
BORR: rég volt téma: 1. USD/NOK: 10.93. rekord gyenge a Norvég korona, ami alapvetően abból fakad, hogy a Norvég alapkamat 3.25%, ami jelentősen alacsonyabb US 5.25%-hoz képest. Utoljára október-ben volt ilyen magas az árfolyam, amikor a részvény árfolyama szépen lekövette a devizamozgást. Ez hátszél a részvénynek jelenleg, de ha elkezd a FED kamatot csökkenteni, akkor visszaállhat a devizapár ~9-es szintre, ami önmagában ~15%-os árfolyam emelkedést jelent dollárban. Ezt mai árfolyamon nézne: kb 8.2 dolláros részvényárat jelentene.
2. Nagyon pozitiv, hogy aprilis 10-én az utolsó rig-et már 170k day rate-en tudták lekötni hosszú 2 éves távra.
Na hat azt mar biztosan nem varom meg, hogy 2 ala menjen.. amit latok, hogy nagyon a piaccal kezd mozogni most 3-5x tokeattettel. Ha sp kitor itt 10-20 ponttal feljebb, akkor tartani kell soun-t is. Nem tudom, hogy mit kene vele kezden. Ha most fognam es eladnam, akkor kurva elet, hogy sp 4250 es soun 3,30 holnapra. Ha megtartom es nyugiban vagyok akkor meg ujra nezhetem a 2,8-2,3 kozotti libikokat.
A legnagyobb bukasaim mind pont ilyen bullosnak kinezo kitoresekbol lettek. Csak mert sose arra tor ki, amerre mindenki varja. SOUN is elobb lesz 2 alatt, mint a 3.5-ös ellenallas felett.
En nem is keresek azt benne. Hype es TA. Utobbi alapjan szerintem mar nagyon idoszeru lenne a kitores, ugyanakkor teny hogy fundas megalapozottsaga abszolut nincsen. En az utolso eselyt adom most neki, es ha nem kepes ezt a 2,7-2,8 zonat lekuzdeni akkor kivagom nullaban. Ma egyebkent csak azert nem adtam el, mert 2,90-en teljesen az volt az erzesem, hogy meghuzzak minimum 3,10-ig es ott lett volna meg 6-7-%. Aztan latjuk megint mi lett belole, leeresztik az egeszet.
Eddig a SOUN volt a favoritom, de ahogy tobb mindent latok, olvasok, egyre inkabb azt latom, hogy sok a konkurens es sokan elottuk jarnak. BBAI nem tetszik, AI nem tetszik, BFRG, AMST, PRST, RCRT ezek meg a kamu szagot arasztjak magukbol. Volt valami csodre itelt alap termekuk, integraltak a chatGPT-t es immar AI cegkent pumpaljak fel magukat.
Akkor en tulbecsultem fundasan 90 centel😀. Attol meg barmi lehet. Kit erdekel a funda, egy ilyen szana-szet eroszakolt piacon. Ennek sose lesz vege? Lehet sose. Van az AI ban valami preferenciad? Vmi ertelmes kilatasu? Megvizsgalnek 1-2 db, ha te vagy barki bedobna pár nevet. Köszi
Financial Forecasts
cimu topic folytatasa. Minden fenti temaba vago hozzaszolast szivesen latunk.