Topiknyitó: pomperj 2018. 02. 27. 07:28

Financial Forecasts  

Azsia: mersekelt optimizmus
cimu topic folytatasa. Minden fenti temaba vago hozzaszolast szivesen latunk.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2023. 05. 07. 09:16
Előzmény: #91399  Törölt felhasználó
Mi a lopás abban amit írtam?
Törölt felhasználó 2023. 05. 07. 08:57
Előzmény: #91398  Törölt felhasználó
"Ez a lehetőségek országa, nem az USA."
"De miért lenne ez másképpen, miért kéri itt bárki is számon a dolgokat, mikor úgy megy a szimpátia, hogy "a másik is lopott, nekem is szabad".
Ideológiai alap van, hogy azért nem mondjunk ki valamire, hogy az ebben itt vagy abban ott nem jó, mert azt imádjuk, meg istenítjük."
Törölt felhasználó 2023. 05. 07. 08:29
Előzmény: #91397  Törölt felhasználó
Ez legyen az amcsik baja.
Itthon vehetsz hitelből állampapírt és meggazdagodsz. Ez a lehetőségek országa, nem az USA.
Törölt felhasználó 2023. 05. 07. 08:21
Előzmény: #91395  himihumi

"Nem ismerem az összes amerikai regionális bankot, de biztos vagyok benne, hogy vannak köztük rosszul manageltek, szóval ha még így is bedőlne pár tucat,"
"Ja, ja tudom: Nóbel-díj Powellnek, hiszen megmentette a világot, vagy legalább is néhány 100 nagytőkés haverja irháját."
Én meg azt mondom, hogy simán lehet ebből egy olyan rendszert csinálni, amiről már 2008 után is halottunk: a megmentett bankoknál a betolt pénzből osztogattak év végén prémiumokat.
Illetve mi tart vissza bármelyik vezetőt attól, hogy ilyen-olyan ügylettel bedöntik a bankot, meg közben kitömik a saját számlájukat, majd széttárják a kezüket, hogy "sajnos mi mindent megtettünk, de jött egy ilyen, kérjük a segély pénzt"
És erre a "módszerre" ugrik a többi bank meg bankvezér is, hogy akkor most "játszunk" ilyet.
Aztán az ügyész állapítsa meg, hogy nem ezért meg azért volt a bedőlés.
Bármelyik bank széttárhatja a kezét majd, hogy hát ezért meg azért volt ez és maximum menesztik, de a lóvé már úgyis ki lesz szedve vagy jön valami más formában a vezetőségnek.
A probléma tehát - szerintem - az alap gond, hogy a törvények nem vonatkoznak mindenkire illetve kifacsarhatóak, átírhatóak.
De miért lenne ez másképpen, miért kéri itt bárki is számon a dolgokat, mikor úgy megy a szimpátia, hogy "a másik is lopott, nekem is szabad".
Ideológiai alap van, hogy azért nem mondjunk ki valamire, hogy az ebben itt vagy abban ott nem jó, mert azt imádjuk, meg istenítjük.
És akkor van ez.
Szerintem.
Törölt felhasználó 2023. 05. 07. 07:59
Előzmény: #91392  szieszta

Már úgyis rég volt, aktuális:)))
https://twitter.com/PDXFato/status/1636066508685320193
Miért veszne el a bizalom?:)
there's an infinite amount of cash at the federal reserve
himihumi 2023. 05. 07. 07:55
Előzmény: #91391  yooio
Talán nem kellett volna megmachinálni a pénzpiacot, mesterséges monetáris lufit fújni 15 éve. S akkor nem invertálódott volna sok százalékponttal a hozamgörbe. S nem ketyegne időzített bomba a bankrendszerben.
.
Minden basic közgazdasági tankönyvben ez áll: a hozamok mesterséges alacsonyan tartása pénzügyi lufikat fúj (ingatlan, tőzsdei, stb). Minél tovább vannak a hozamok alacsonyan tartva, annál nagyobb a lufi fújódásának és kipukkanásának esélye.
.
Ja persze, lehet korlátlan likviditást nyújtani, csak kérdésem: ez megoldja a problémát?
S utána mi lesz?
Ja, ja tudom: Nóbel-díj Powellnek, hiszen megmentette a világot, vagy legalább is néhány 100 nagytőkés haverja irháját.
tom6210 2023. 05. 07. 07:51
Előzmény: #91392  szieszta
Nézd már meg a Fed balance sheet mutatja , hogy a dollárban változatlan a bizalom. Mindegy mennyit nyomtatnak. 
kajli_man
kajli_man 2023. 05. 07. 07:46
https://www.federalreserve.gov/newsevents/pressreleases/monetary20230312a.htm
Én azt gondolom, hogy a jelenlegi BTFP program fog új szintre emelkedni tömeges csődök esetén. Jelenleg ez egy max. 1 éves lejáratú repo/kölcsön -szerűen működik, viszonylag magas kamatért cserébe. Baj esetén el tudom képzelni, hogy a FED azt fogja mondani, hogy nem csak 1 évre, hanem "örökre" megveszi (QE) a bankoktól névértéken (!) a hosszú lejáratú kötvényeiket (a FED-nek van ideje lejáratig tartani őket). Így a bankok likviditáshoz jutnak, és nem "foghatják" a kamatemelésre, ha mégis bedőlnek. Nem ismerem az összes amerikai regionális bankot, de biztos vagyok benne, hogy vannak köztük rosszul manageltek, szóval ha még így is bedőlne pár tucat, akkor az azt jelentené, hogy valamilyen szinten még létezik kapitalizmus (gyenge/rossz szereplő elhullik).
szieszta 2023. 05. 07. 07:33

Ezt én is így gondolom, csak az itt a kérdés, hogy meddig marad meg a bizalom a FED ben. Mert ugye ők felelnek a dollárért és ha csak úgy elővarázsolgatnak belőle százmilliárdokat, akkor meg a dollárban rendül meg a bizalom.
Ez olyan, mint mikor ég a ház, de benzinnel locsolják, mert legalább ne fázzunk.
A kapitalizmusban az a legjobb, hogy a szabad piac szabályozza magát, így a gyenge elhullik és a legjobb megy tovább. Ez persze már régen nem igaz, művien beavatkoznak és marad a gyenge és beteg.
Mihez vezet ez? A szocializmushoz, ahol majd a politika határozza meg, kit mentünk meg, minek mennyi lesz az ára. Azt meg már megtapasztaltuk, hogyha nincs a vagyonszerzés motivációja, csak visszafejlődés van. Senki nem fog gürizni, hogy másnak jó legyen.
yooio 2023. 05. 07. 01:11
Előzmény: #91390  Törölt felhasználó
ezzel nincs gond, most ha belegondolunk mi a banatos picsat kellet volna vennie a bankoknak az eszköz/forrás menedzsment során a lejárati összehangot figyelembe veve(ami amugyis szabályozói elvárás basel II vagy III) amugy tényleg mindegy, ennek az lesz a vége hogy a fed korlatlan likviditást fog betolni a bankrendszerbe vagy egyszerűen kiáll és megmondja hogy akármelyik bankcsőd esetén a betétesek 100%-ban védve lesznek, ez ennyi szvsz. a bankrendszert nemfogjak engedni dőlni alapjaiban, most meg kicsit olyan a szitu mint a hiénák egyesével rámennek a regionalis bankokra, bizalom elveszik hisz esett 50/60/70 %-t és elkezdődik a betétkivonás, és ha kiderül onnantól begyorsul, kinyirja a bankot.Az alfaja és omegája a bizalom a bankrendszernek, akarmelyik bankot be tudod dönteni ha mindenki egy időpontban szeretné a pénzét visszakapni. úgyhogy en azt gondolom hogy idővel lépni fog a szabályozó és lépnie is kell, mert ez nem normális dolog.
czm 2023. 05. 06. 22:12
https://www.sharesmagazine.co.uk/article/the-big-dig-the-best-mining-companies-to-back
--
banyaszokrol egy atfogobb cikk a mult heti Shares-ben
--
csak ha ezt az egy szektort nezem, ez is iszonyatos melo fejben felfogni es feldolgozni, hogy kialakuljon egy dinamikus tajkep, amiben mindig naprakesz es otthonosan mozog
czm 2023. 05. 06. 21:40
Előzmény: #91383  Boole

/ez nagyon eros, azert reagalok/azt a kacifantos mindenit, hanyfelekepp ossze lehet omolni
szinte biztos, hogy eves szinten emelkedes lesz (vilag-megsemmisulest leszamitva)
ev vegere a legnagyobb valoszinuseggel a 2021es tetosav (4500-4800) elerese bir, es jovore mar leszunk folotte
--
a RIG meg ilyen-olyan olajos esszkozok birizgalasa teljesen erthetetlen szamomra
van itt egyaltalan valaki, aki insider a temaban?
az ujsagcikkeket olvashatod orrverzesig, abbol nem lesz helikopter sose...
ragarda
ragarda 2023. 05. 06. 19:22
Előzmény: #91383  Boole
SP 1000??? Én még az 5000-nél leragadtam :)
himihumi 2023. 05. 06. 17:52
Előzmény: #91381  pomperj
Én NDX-et figyelem, s azt tradelem az esetek nagyobb részében.
Nehéz nem ED-t várni, csak az a kérdés, hogy éppen abban hol tartunk.
Jellemzően ED esetében nagyon nehéz megtippelni, hogy még mennyi ideig megy fel, mert sokféleképp lehet számozni, s amikor azt hisszük, hogy vége, még lehet egy újabb ABC fel.
Ez a legbullosabb, amit reálisan el tudok képzelni. 
Overshoottal felmehet 13600 körülig is. De sokkal előbb is elfogyhat a lendület.
Vigyázni kell, mert ha az ember még vár egy felfele kört, és nem lesz, akkor pillanatok alatt nagyot lehet bukni, hiszen lefele igen nagy a tér, és gyors szokott az irányváltás lenni. Órák alatt több száz pontos zuhé...
US500-ban én nagyobb esélyt látok arra, hogy már nem megy új csúcsra.
Nézni kell a jövő héten nagyon a cryptokat, mert még azok a legjobb signalok az utóbbi időben az NDX mozgásához, és leading signalok, órákkal előbbre szoktak járni. Néha egy- két nappal.
Én ennek fényében kereskedek egyelőre:
http://keptarhely.eu/view.php?file=20230506v03xm2gyw.png
kajli_man
kajli_man 2023. 05. 06. 17:01
Előzmény: #91382  yooio
Nincs shortom, illetve van, de azok most száradnak, mert itt a jó idő 😎
Boole 2023. 05. 06. 16:44
Előzmény: #91381  pomperj
Egyetértek, én továbbra is 4300-4375 sávot várom a döntési zónának. Itt fog eldőlni, hogy megyünk -e tovább vagy elkezdődik egy nagyobb esés. Két opcióm van. Vagy most még csak egy kozép-hosszú esés, lemorzsolódás lesz 3000-2700 közé és utána szinte vissza 4000-4300 közé és onnan 1000-ig le, vagy nagyon lassan és hosszan le 1000-ig. A longos, hogy 4700, majd 5300-ig szépen elolvadás és összeomlás. Nagyon kell most figyelni. A RIG és az aranybányászok nekem nagyon elgondolkodtatóak, hogy mi legyen velük.
yooio 2023. 05. 06. 15:26
Előzmény: #91341  kajli_man
1 hete beszeltuk hogy ovatosan a shortokkal, 4300/4400at meg kell nezni, lesz egy tetozesi process is sztem, retailt meg kell tomni aztan borulhat a bili. En itt most nem mernek shortolni mert vszeg kivereztetnek mindenkit mielott beborul. 
pomperj
pomperj 2023. 05. 06. 14:03
2)SPY
A daytrade charton szep "island reversal" alakzat van mindegyik indexben.
Uj csucsra szamitunk, 4195 fole, a varhato target 4245-4325 sav.
.
http://keptarhely.eu/view.php?file=20230506v02xrc73y.jpeg
.

Topik gazda

pomperj
pomperj
3 5 5

aktív fórumozók

friss hírek További hírek