yooio

Regisztráció: 2018-11-03 02:43:17

Hozzászólások száma: 789

Utolsó hozzászólás: 2021-10-24 19:27


Tapasztalat: 2
Aktivitás: 4
Népszerűség: 5


utolsó 20 hozzászólás

Financial Forecasts vasárnap, 19:27
En nem tudom hogy lehet még jobban elrontani a fórum keresést, de az IEA jelentés összefoglalóját és pomperj kommentárjait szerettem volna elérni. Valami úton módon elő tudnám varázsolni, vagy manuálisan kell végigkattoljak pár 100 oldalt? 
Tudtok segíteni?
Financial Forecasts vasárnap, 13:17
Itt van még egy adalék. A PBR pénteken tette közzé az eladási és termelési számait, nem kis szereplőről beszélünk, a teljes olajtermelés kb 2 %-t adják. Őket nem sújtja a fracking tiltás, és még a zöldítés se olyan mértékű az országban, mint a fejlettebb világban, elég bajuk van a naluk is tomboló több mint 10 % inflációval.. tehát itt a jelentés:
https://finance.yahoo.com/news/petrobras-pbr-announces-q3-production-135901963.html
másolok egy érdekes részletet:However, the volume produced declined 4.1% from the prior-year quarter. Crude production totaled 2.269 million barrels per day (bpd), which increased 1.9% in quarterly terms and declined 4% from that reported in third-quarter 2020. The company also started commercial gas production at its P-69 platform in the Tupi field.
tehát 4.1 %-al csökkent a termelés volumene 1 év alatt? a kutak hozamai csökkennek... kb reális a 4-5%-s termelésvisszaesés/év, és a kereslet jövőre valszeg újra növekedésnek indul.
egy szó mint 100, a barátodnak nem kell új munkát keresnie valószinűleg, meg fognak, mert meg kell indulniuk a beruhazasnak, különben nem lesz olaj.
Financial Forecasts vasárnap, 13:05
Nem vitazom, csak ahogy Humanoid irta, ha valami nincs, azert barmennyit megadnak, vagy akinek nem lesz, az tonkremegy/visszafogja a termelest. Ma a fa,epitoanyag,gaz,celluloz, holnap a kaja/viz es wc papir? Esetleg az olaj? Ki tudja, de ami teny, az teny. A fejlodo vilag miatt az olajkereslet porogni fog, es szerintem nagyon alulbecsli az, aki 2030ra varja a tetozest, de mindez mindegy is, mert ezt a kitermelesi szintet se tudjak fenntartani 2-3 even belul, ha nem lesz beruhazas. De egyebkent ezt nem is en mondom, hanem az egyik legnagyobb termelo orszag miniszerelnoke. Most meg halkan, neha, de ebbol baj lesz… https://www.reuters.com/business/energy/putin-warns-possible-oil-shortage-due-lack-investment-2021-10-21/
Financial Forecasts vasárnap, 12:13
Es ha nem lesz olaj? Akkor mi lesz? Ezen az aron lehet 15 ev a megterules. Es ha 300 az olaj?? 😎3? 🙄 az mindjart jobban hangzik…
Financial Forecasts vasárnap, 12:10
Azert mert rohadt sok embernel van love, ingyen vagjak utanad a hitelt es mesterseges keresletet generaltak, csak hogy porogjon a GDP es ne nezzen ki olyan szarul az allamadossag GDP aranyosan. A penz nagyresze egy szuk reteg kezeben landolt, a vallalatok mar akkor majdhogynem ingyen hitelt kapnak, ha trusszentenek egyet. De most tenyleg, az normalis, hogy NHP kereteben 1-2 %ra nyomjak ki a penzt? Ennyi tokemegterulese barminek van, a marzsot meg lehet szepen fejni. 
Szoval rengeteg penz, es emelle a lezarasok miatt akadozo ellatasi lancok, pont mikor az ingyenpenzzel futott gazdasag beporogne, es bumm, kesz az aruhiany, es mivel van penz arverseny alakult ki a javakert, idealis egy infla beporgetesenek.
Amugy barmit is hazudjanak, USA-ban kozelebb van a 10%hoz az infla, itt meg boven 10 % felett van. 
Financial Forecasts péntek, 17:21
gyors kérdés pomperj:
te nem vársz arany esést az emelkedő kamatokra? normális világban az infla félelmekkel párhuzamosan erősődnie kellene normál körülmények közt, viszont most a crypto elszívja a pénzt, és azt kezdik a spekik "értékmegőrző"-ként hasznalni, tetszik vagy sem nekünk.
talan ezért nem megy az arany sem, és ezért emelkedik ma, mert a hozam némileg csökkent, és gyengül a dollár.
Financial Forecasts péntek, 16:45
engem ez az egesz nem érdekel, legyen 200k még 3 éve betettem a tőkém 3-4%-t, ha elérünk oda, kiveszem leadózom és veszek egy hazat Budan, aztan cső. :D tőlem dugják oda a btc-jüket ahova szeretnék, ha fizikai dolgot vettem belőle.. :)) a harc ugyis a vizért, normális klimában lakhatásért, kajárt fog menni 20 éven belül, nem hiszem hogy digitális jelekért... :)
Financial Forecasts csütörtök, 21:00
Én itt félreallok, van egy jo pf-m be van fektetve vhol 75/80 % között, kihigitani nem tudnak. Viszont, ha itt nem lesz krach, akkor soha, egyszerűen akármilyen hírre emelkedés van. kb semmi nem oldódott meg, viszont mindenki tépi a papírokat. rettentő fura, nyilván nem akarja az ember hogy bedőljön a világ, meg talan azért világvége nem lesz, de 20 % korrekció pik-pakk jöhet, amint a 10y treasury atjön 1.76-n és kitör... és az elég közel van, nov 3 a fed ülés, meglátjuk. olaj kérdésben, én őszintén szólva várogatom a korrekciót, és mindenki várja, ez latszik az olajos cégek árfolyamán, viszont nem úgy tűnik, hogy el is jön. rövidtávon az borithat, ha az amcsik bedobjak a stratégiai készleteiket, de ideig-óráig fog tartani. szerintem olajárrobbanás közelében járhatunk.
Financial Forecasts csütörtök, 20:40
be vagyok fektetve, csak 25% cashem van. illetve hat napizni eltudok szórakozni, de en ezen a piacon most nem látom, egyszerűen nem látom hogy hova emelkedünk, meg miért.
Financial Forecasts csütörtök, 20:15
valaki érti amugy ami folyik? olaj 80 felett, a 10y bond 1.68 , taper a jövő hónapban, az infla lassan elszall és a tőzsde nem reagal rá. nem tudok mást csinalni, mint az esetleges olajkorrekció miatt csökkenteni az olajos kitettségem, és cashbe vonulni, ez vagy dupla csúcs, vagy tetőfokára hág az örület. mindenki döntse el, en a duplacsúcs mellett tettem le a voksom. 25% cash.
Financial Forecasts 2021. 10. 15. 23:24
Na most ez minek szamit? Atment vagy nem ment? After szamit? 🙄🤣
Financial Forecasts 2021. 10. 13. 07:23
Nyugi, amcsiba ugyis kihozzak, hogy 5 % ala csokkent az infla… 😅
Financial Forecasts 2021. 10. 13. 07:23
Nyugi, amcsiba ugyis kihozzak, hogy 5 % ala csokkent az infla… 😅
Financial Forecasts 2021. 10. 12. 23:12
Marmint aki ezt kitalalta.. milyen szintu kepmutatas ez. Mashol meg eheznek. Azert mekkora poen, hogy a mutragya energiaigenye oriasi, mikozben a feles termest elegetik, hogy aztan aramot termeljen es mutragya legyen belole. Szeeeep!  😅🤣🤣
Legalabb van munkaja mindenkinek.. 
Financial Forecasts 2021. 10. 12. 23:10
Na es akkor erre ne mondja az ember hogy “sötétzöld”… 
Financial Forecasts 2021. 10. 12. 20:57
En a 90es evekben tanultam, akkor ha jol emlekszem 6,6 mrd embert tanultunk. Mondta a tanar, hogy tetozni 2010 korul fog, Kinaban mar csokken a nepesseg etc. Kozben az indiaiknak, pakisztaniaknak meg nigeriaiaknak senki nem szolt, hogy nem kene szaporodni. Visszuk Afrikaba a gyogyszert meg mindent, etetni mar megse tudjak az embereket a nepessegrobbanas miatt. Ez kellett? Most 2050t mondanak a csucsnak. Hat, kivancsi leszek…
Financial Forecasts 2021. 10. 12. 18:51
és akkor most mi van? igen, csúnya cégek ezek az energiások, mond csak, a FB nem csúnya cég? épp rosszat tesz a tini lányoknak. a dohánycégek nem rossz cégek? elhazudták hogy rákot okoz. És?
Mit akarsz ezzel mondani? szántsuk be sóval ezeket? akkor még annyi olaj+gáz se lesz mint eddig. A topicban szerintem a legtöbben üdvözlik a változást, csak az idiotizmust nem. Nem reális 5-10 év alatt átállni, de ha még át is állunk mi óriási áldozatok árán, szerinted Indiában meg Kínában mi lesz? ahol a mélyszegénység mindennapos, majd pont azzal fognak szórakozni, hogy dollár 1000 mrd-kat nyomnak bele az infrastruktúba. indiai, kínai faluban vszeg előbb kene villany, mint hogy a hálózatot olyan szintre fejlesszék, ami50-100-200 millió kocsi ellátáshoz kene, ráadásul a legtöbb ember sztem elfogadna egy trabantot is, csak hogy legyen mivel mennie. nem itt szarakodunk a 10+ milliós belépő elektromos autókkal, meg 18 milliós teslákkal. lárifári.
Inkabb megoldási javaslatokat mondjál, azzal hogy szidod a energiacégeket, semmire nem megyünk. Azt meg nem is értem, hogy mi okon személyeskedsz, fáj neked hogy látjuk a gazdasági folyamatokat és hasznot húzunk belőle? Ez olyan mintha a krupiét csesztetnéd a kaszinóban, vagy a dohánybolti eladót az üzletben. 
Ha kitomboltad magad, írjad, hogy kene megoldani a helyzetet, ez így teljesen felesleges, a személyeskedés ráadásul vicces is.
Financial Forecasts 2021. 10. 12. 15:01
Persze, majd finggal tuzelunk, annyi eleg is lesz, hogy az A++++++s hazainkat futsuk, veletlen se az energias cegek tokeit kene elengedni, hogy legyen gaz + olaj meg par evtizedig 🤣🤣 ez egy agyrem.
Financial Forecasts 2021. 10. 10. 18:50
Ezek a barmok azt hiszik attol lesz gazdag sz orszag, ha az egekbe nyomjak a lakasarakat. Vegyed vegyed le ne maradj, ha baj van majd segitunk. (Vagy nem) 
Financial Forecasts 2021. 10. 09. 18:12
Hat igen… vallalkozokebt a burkolo tobbet keres mint egy kozepvezeto, ha 1-1.5 milla nettot nezunk. ( a tobbseg nem vallalkozokent is kap 500/700 kozt). Na most a felesegem business partner, a cegnel a csopvezek keresnek 1-1.2 milla bruttot, ahol 25/30/40 ember van alatta… 

friss hírek További hírek