Aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd - véli Zsiday Viktor.
Mind a kereslet, mind a kínálat oldaláról nagyon megalapozottnak tűnik egy többéves, komoly emelkedő trend, legalább 50 százalékos áremelkedéssel - állítja Zsiday Viktor az Mfor.hu-n megjelent írásában. (Amint arról beszámoltunk, egyes lakástípusok esetében már érzékelhető némi drágulás.)
Az ismert befektető szerint a következő tényezők indokolják az áremelkedést az ország központi régiójában és néhány nagyvárosban:
soha nem építettek ilyne kevést Magyarországon, mint mostanában,
bár az ország népessége csökken, a nagyvárosokba, ezen belül is különösen Budapestre továbbra is pozitív a migráció,
elindult a reálbérek növekedése, és várhatóan ez a következő években is így marad,
szinte soha nem volt még ilyen olcsó a forinthitel, mint most, több nagyobb bank is 6 százalék alatti szinten kínálja a jelzáloghiteleket,
az alacsony betéti kamatok miatt kényszerűségből a megtakarítók is az ingatlanpiac felé fordulhatnak.
Zsiday ugyanakkor megjegyzi: az újonnan érkező keresletnek először ki kell pucolnia a bedőlt hitelből visszamaradt lakásokat, az évek óta eladni kívánt ingatlanokat, stb. Ez a folyamat jó pár hónapig eltarthat, de utána hirtelen nem lesz kínálat, és a folyamatosan jelentkező kereslet hatására az árak egyszercsak fel fognak robbanni - véli a befektető. Úgy látja: aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd.
és gemini.google.com megnyomod a mikrofon gombot és beszélsz. és válaszol. tényleg nem értem hogy miért van még angol-német-akármilyen nyelvi magántanár. és ugyanez vonatkozik minden más tantárgya. matekot úgy magyaráz, hogy pont a szintedhez illeszkedik. ha valami lépés nem világos 43543534 féleképpen a legnagyobb türelemmel fogja magyarázni. amíg az ujjaid le nem kopnak. nem értem.
na ezt nem ertem. az ai pont tanarkent lenne kivalo. korlatlanul, hozzad igazodva, a te igenyeidre szabva. akar beszelgetni barmeddig barmilyen temaban... denyilvan ehhez se ertek. :-)
Nem vágom ezeket az "ingyen"hiteleket, mert nem érintett de a beszélgetésből valami olyan szűrődött le, hogy ezt nem lehet csak úgy visszafizetni. Mint a röghözkötést egyetem elvégzése után, hogy nem fizetheted vissza az állami féléveket csak ha letelt a végzést követően a 20 év...
Félreértettél mindenkinek jó munkát kell végezni!!! Én egy szakmát se nézek le és egy foglalkozást se.. Ha már visszatérünk a gyerekem angol korrepetálásra, Online tízezer alatt nincsen semmi… Az is csak egy 20 éves csitri diák aki alig tud angolul.. Szóval nagyon sok tanár maszekba iszonyatosan nagy pénzt tud keresni
most akkor sajnálni kéne olyanokat, akik választó jogga rendelkeznek, nincsenek gyámság alatt, felnőttek, hitelképesek, munkájuk van és... nem az hogy az ölükbe hullika pénzt, hanem utána mennek, aláírnak tizoldalnyi szövegeket mindketten ÉS ezután pislognak mint hal a szatyorban hogy ez rossz döntés lehetett. Tessék büntetőkamatokkal visszafizetni. Az iphone még jobb ötlet volt mint a kocsi. mert az iphone nem generál még további költségeket is. amúgy. észlények. nem életrevalóak, jobb időszakokban az ilyeneket az evolúció szelektálta volna ki.
Én múlt héten találkoztam olyan fiatal párral (27 évesek) akik felvették a (babaváró)hitelt úgy, hogy nem olvasták el a szerződést. A pénzt pedig elköltötték nem ingatlanra hanem kocsira (lehet még iphone is abból lett), baba meg sehol és ebben nem az a szomorú, hogy mit vettek belőle, hanem az, hogy tényleg van réteg aki ha hallotta/tudta volna a dolgokat biztosan nem csinálnak ilyet. Rendesen dolgoznak akár több állással is... Most pont látták és felnyílt a szemük milyen egy másik országban az élet és lehetséges, hogy picit észbe fognak kapni de az, hogy hány ilyen ember van. 😔
Akkor egy tanár se végezzen jó munkát, hiszen az általa megtanítottak miatt jut előbbre a diák..... és esetleg keres nagyon - nagyon sokat, jóval többet, mint az adott tanár... Ez borzaztóan demagóg, nem vagy te kicsit komplexusos...??
Ezek a tények, az üzemanyag es a telekommunikáció megfizethetősége sokat javult, ellentétben a lakasokeval. Valószínűleg még alá is becsültem mindkettőt, a telekommunikációt biztosan.
Korrekt!!! Perzee a burkoló járjon a földön, És igen a burkoló kutyakötelessége profi tisztességes munkát végezni ami az ingatlan értékét növeli… Így a megrendelőnek hosszútávon garantáltan emeli az ingatlan értékét …
Nagyon sok mindenre elő lehet már fizetni, én már szinte követni sem tudom ezeket. De pl. gyerekeimnek nem adtam korlátlan netet, minek...??? Annyi van, hogy elszórakozzon vele szabad idejében, de suliba tanulni jár (amúgy isle kell adni a telefonokat), filmet meg töltögessen le otthon. Ha meg többre van igénye, ott a nyári munka...
Való igaz, nem tartom olcsónak a burkolók munkáját, de mivel egy jó burkoló olyan minőségben tud dolgozni ahogy én ha akarnék sem tudnék, ezért elfogadom azt. És megfizetem, gond nélkül...
kizártnak tartom hogy 4 korlátlan előfizetés + 1 mondjuk 500 megás net családi csomaggal 57k-ba kerüljön.. ha hozzáadom még a yt családit (5k körül), akkor is sok.. nagyon sokszor 10-20% simán benne van uazon szolgáltatónál a racionalizálásban is.
igen, rémlik hogy van ilyen szabály hogy a lakásárak négyzetméterárába bele kell számolni minden ott dolgozó szakma családi telekommunikációs költségét.
Lakás/Ingatlan árak topik
Lakásárrobbanást vár Magyarországon a guru.
Aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd - véli Zsiday Viktor.
Mind a kereslet, mind a kínálat oldaláról nagyon megalapozottnak tűnik egy többéves, komoly emelkedő trend, legalább 50 százalékos áremelkedéssel - állítja Zsiday Viktor az Mfor.hu-n megjelent írásában. (Amint arról beszámoltunk, egyes lakástípusok esetében már érzékelhető némi drágulás.)
Az ismert befektető szerint a következő tényezők indokolják az áremelkedést az ország központi régiójában és néhány nagyvárosban:
soha nem építettek ilyne kevést Magyarországon, mint mostanában,
bár az ország népessége csökken, a nagyvárosokba, ezen belül is különösen Budapestre továbbra is pozitív a migráció,
elindult a reálbérek növekedése, és várhatóan ez a következő években is így marad,
szinte soha nem volt még ilyen olcsó a forinthitel, mint most, több nagyobb bank is 6 százalék alatti szinten kínálja a jelzáloghiteleket,
az alacsony betéti kamatok miatt kényszerűségből a megtakarítók is az ingatlanpiac felé fordulhatnak.
Zsiday ugyanakkor megjegyzi: az újonnan érkező keresletnek először ki kell pucolnia a bedőlt hitelből visszamaradt lakásokat, az évek óta eladni kívánt ingatlanokat, stb. Ez a folyamat jó pár hónapig eltarthat, de utána hirtelen nem lesz kínálat, és a folyamatosan jelentkező kereslet hatására az árak egyszercsak fel fognak robbanni - véli a befektető. Úgy látja: aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd.
link