greenman76

Regisztráció: 2020-06-14 23:14:31

Hozzászólások száma: 1 247

Utolsó hozzászólás: 2023-01-13 14:54


Tapasztalat: 4
Aktivitás: 4
Népszerűség: 5

Kedvenc topikok db Utolsó hozzászólás

34 825
szerda, 15:44

utolsó 20 hozzászólás

Lakás/Ingatlan árak topik 2023. 01. 13. 14:54
Természetesen, magam is ezt tettem/teszem, inkább arra utaltam, hogy nem nagy ráció ma lakást vásárolni, kivéve ha saját lakhatásra kell.
Szerintem ez a kamat is egy (komolyabb) érv a lakásárak valamilyen mértékű csökkenés mellett.
Lakás/Ingatlan árak topik 2023. 01. 13. 13:37
Kíváncsi vagyok, ha most valaki 50-60 milliónak keresi a helyét: lakást vesz vagy PMÁP 2030/I -t?
Az utóbbi sem világ megváltó, de az előbbi (pillanatnyilag) szerintem tragikus…
Lakás/Ingatlan árak topik 2023. 01. 13. 12:03
Ennek már nagyon itt lenne az ideje, gyakorlatilag államilag felturbózott nincstelenek lehetetlenítették el a valódi vásárló erő értékét.
Ha az árak kisebb mértékben csökkennek is mint sokan várják, ez  már akkor is eredmény lenne.
Lakás/Ingatlan árak topik 2023. 01. 11. 12:55
Finoman szólva, a 3x os szorzó közelebb van a valósághoz.
Az Euró is igen hektikus, szerintem az PMÁP lesz a “nyerő” kb 2 évig, vagy pontosabban fogalmazva a kisebbik rossz.
Lakás/Ingatlan árak topik 2023. 01. 05. 20:44
A hegyvidék nyilván ház tekintetében csillagászati.
Lakás/Ingatlan árak topik 2023. 01. 05. 20:43
Csillaghegy és a Római?
Az előbbi elég vegyes, de egyik sem rossz.
Lakás/Ingatlan árak topik 2023. 01. 05. 19:56
Kik lehetnek a célcsoportjai?
Magamból kiindulva, aki ragaszkodik a 2. ill. a 12. kerülethez, de nem akar vagy nem tud fél milliárdot kifizetni egy házért itt, viszont igényes körülmények között szeretne élni.
Házat is nézegetek pl. II/a -ban vagy Sasadon, de ott sem nagyon lehet 200 alatt kijönni. 
A központtól való távolság nekem az egyik legfontosabb szempont, itt pedig már nem is vagyunk olyan közel.
Lakás/Ingatlan árak topik 2023. 01. 05. 17:20

Valóban szép lakások, kiváltképp az első, a többinél nem nagyon tudok mit kezdeni a parányi erkély mérettel, ebben a kategóriában ez azért már nevetséges. (most van kb. 30 nm -em).
Másrészt ezzel már rá is tapintottál az egyik általános problémámra: relatíve elég nagy nm -en tényleg csak 1 óriási nappali és két kicsiny háló fér el...??
Az 1+3 elosztásúak érdekelnek leginkább (most is az van), de nem szeretnék kb 120 nm -nél nagyobbat, azaz sokszor a térkihasználás elég gyengus és ha az ember már ennyi pénzt akar elkölteni, bizony nem túl kompromisszumos.
Lakás/Ingatlan árak topik 2023. 01. 05. 16:44

 A '90 -es, leginkább a 2000 -es évek után épült lakások piacára gondoltam ill. a nagyon "extra" helyen lévő "kockákra".
Az előbbiekre szerintem a mai viszonyok között is reális a 100+ M -os ár, az utóbbiakra természetesen ez már nonszensz.
Fázós vagyok, nekem a komolyabb szigetelés megléte a "fétisem" , engem egy esetleges továbblépésben ez motiválna legfőképpen. Az általad is említett kerületekben,  kb 100 nm -ben gondolkodva elég gyér felhozatallal találkozok, azok sem nagyon vannak kb 180 M alatt.
Lakás/Ingatlan árak topik 2023. 01. 05. 14:14

Pontosan. Ahol élni akarok, amit nap mint nap látni magam körül, ahol szeretném, hogy a gyerekeim felnőjenek az egy érzelmi döntés, megveszem mert egyszerűen kell, pontosan azért güriztem a pénzért, hogy megvehessem amire vágyok. Tegyük fel egy tízessel drágábban vettem, visszanézve kb 20 év múlva, nem teljesen mindegy volt az ára...?? Az élmény volt fontos amit ez által kaptam, az nem lehet beárazni.
Az extra helyeken mindig lesz vevő, amikor a saját lakásomat vettem, (ahol 4-5 évente kerül ki egy lakás a piacra), hétfő reggel telefon, hétfő este foglaló, szerdán kifizetés. Míg az ügyvédem egyeztetett az eladóval kb 2 óra alatt kapott az eladó 5 hívást. Na ez a nagy büdös valóság, még ha most más piaci helyzet van/lesz és pont ezért nem is lesz általános visszaesés az árakban, csak differenciált.
Ellenben ha a befektetni való pénzemnek keresek helyet, ott nincs érzelmi tényező, csak objektíve a számok érdekelnek, kiadás - bevétel - megtérülés.
Na ez ami nekem a mai piacon nem okés, per pillanat (még) ingatlant nem adok el, de inkább csücsülök állampapírban még néhány évig, mint ezeken az abszurd árakon vásároljak.
Lakás/Ingatlan árak topik 2023. 01. 05. 11:58

A kérdés saját célra veszed, vagy kiadásra.
Saját célra vettem 2015 -ben egy '80 -as évek legvégén épült kb 100 nm full panorámás lakást Törökvész tetején egy un teraszházban 40 millió kp -ért.Tégláig, aljzatbetonig visszabontattam, rádobtam kb 12-15 milliót lehetőségekhez mérten modernizáltam.Ismerős csapat csinálta, így a szolgáltatói problémák, engedélyek, lakásból kivezető kábelek, strang áthelyezés könnyedén megoldódtak.Külön WC -t kiszedtem a beépített szekrényekkel együtt, lett egy majd 20 nm konyhám félig nyitottan az "előszoba"- folyosóból, így nem az a szokásos keskeny, hosszú kis lyuk.
Való igaz, egy dolgon nem tudtam változtatni, az a hőhíd, megy is a harc a közgyűléseken a külső szigetelés érdekében, mit mondjak igen lassan halad a történet.A parketta dilemmát okozott, mert örök életű darabnak tűnt, viszont a kátrány alatta nem tetszett így cseréltettem Befag parkettára, utólag nem biztos, hogy a legjobb döntés volt, vajpuha a régihez képest.A fürdő kb 6 nm, biztos lehetne szellősebb, nekünk tökéletes.Ha befektetés:Vannak 2 szobás lakásaim, amik konvektorosak, szépen kattog mint egy traktor, de át nem alakítanám a fűtésrendszert, a fürdőben cseréltem a kazánt bojlerre + vezérelt áramra.Nem túl korszerű fűtési mód ugyan, de olcsón életben tartható, bármikor lekapcsolható és simán hozható az éves 1729 m3/év kvóta, nekem, mint kiadónak ezek az elsődleges preferenciák.
Lakás/Ingatlan árak topik 2023. 01. 05. 11:20

Tévedsz, még ha ironikusan fogalmazol is. Szó sincs arról, hogy mennyire megéri az árát és micsoda vételek lennének, abszurd árak vannak mindenhol.
Inkább az a kérdés számodra melyik a szimpatikusabb a jelen piaci helyzetben: kb 50-60 nm -es zuglói, angyalföldi új lakást veszel ennyi pénzből egy tömbházban, vagy pl egy kockaházban lévő kétszobást 60 körül a II. kerületben, amire még rálocsolsz min egy tízest, anyagilag kb ugyanott vagy.
Sétálj egyet egyszer pl az Orsó utcán végig, több az mint néhány "lomb", és olyan kevés eladó lakás van a környéken, hogy ha piacra is kerül is egy a hét elején, a hétvégére már megvették majd 1.5M/nm körül.
Igaza van a vevőnek...?? Tudja a franc, de elmegy az biztos, a piacnak (sajnos) mindig igaza van...
Lakás/Ingatlan árak topik 2023. 01. 05. 10:23

A 2M/m2 már lassan csak az újszerűek ára, az új építésű, ami nem a Margit krt közvetlen közelében van, inkább már 3M+/m2.
Mivel itt baromi kevés a kínálat új/újszerűből, ha korrigálni is fognak az árak a válság miatt országszerte, na az itt fog a legkisebb mértékben érvényesülni, a fizetőképes kereslet bizony meg fogja támasztani az árakat.
Lakás/Ingatlan árak topik 2023. 01. 05. 09:34

A felújítást saját zsebből azért meg lehet oldani és a komfortszint is hozható, mivel alapvetően nem rossz beosztású ill. jól alakítható lakásokról van szó. További előnye lehet, hogy itt még a hagyományos konyha funkció megvan, az asszony nem a nappaliban süti a rántott húst...
Olyan környezetben élhetsz, amit új építésűként már nem olyan egyszerű megfizetni, ill a legjobb helyeken üres telkek hiányában nincs is ilyen típusú ingatlan, sőt eladó régi sem nagyon.
Hasonló helyen élek, valamivel modernebb építésűben és való igaz mehet a küzdelem a felújításokért a "bennszülöttekkel" akik valami fogalomzavar okán egyenlőbbnek érzik magukat az egyenlőek között valójában üres zsebbel, óriási arccal...
Lakás/Ingatlan árak topik 2022. 12. 07. 12:01

Esést eddig, legalábbis az irányárakat tekintve nem tapasztalok, inkább ellenkezőleg, makacs kitartás van, még...
Nem az a görcsös esést váró vagyok, de szerintem ehhez még idő kell.
Kis türelem, és a piacon végre csak a valós vásárlóerő lesz jelen és nem az ingyen pénzen feltuningolt nincstelenek...
Lakás/Ingatlan árak topik 2022. 11. 05. 21:24
Telefont nyomkodva bárki bármikor elnyomhat egy billentyűt, amivel semmi gond sincs, hiszen a tartalom számít, de baszki ez a "mennyen", na ez zsigerből jön.. ,lófaszt se végeztél te, nemhogy közgázt...
Lakás/Ingatlan árak topik 2022. 11. 05. 14:00
Rendelkezek annyi lakással, mint te, csak egy/két kategóriával feljebb "játszom", kicsit idősebb fejjel majd belátod, hogy nem az öröm erre a megfelelő szó, hanem az elégedettség.
Ha még nem érted, később majd talán meg fogod...
Lakás/Ingatlan árak topik 2022. 11. 05. 12:55
Szarul hangzik, de sajnos igaz...
Lakás/Ingatlan árak topik 2022. 11. 05. 10:52
Számolgatásnak semmi értelme, kb annyit is lehet levonni belőle.
Azt, hogy hány gyerekre mennyi kísérő kell, az előírás, még középiskolában is 2 kell minimum egészen az érettségiig külső programok esetén. No nem azért, mert egy 18-19 éves gyerek/felnőtt ne tudna magától közlekedni, hanem a felelősség miatt, ha bármi történik az az iskola felelőssége, ezért a túlbiztosítás.
Régen ha baj történt, a gyerek volt a "hülye", ma mindenben az iskolára mutogatnak, és nevezik meg bűnbaknak.
Ha sok pedagógust látsz kísérőnek, annak sokszor az a banális oka is lehet, hogy tanítás nélküli munkanapokon külső programok esetén mindenkit be kell osztani, nincs olyan, hogy valaki dolgozik míg mások otthon ülnek.
Már többször írtam, ebből a világból jövök, tanítottam egyetemen, középiskolában, most sem szakadtam el egészen ettől, csak most már a magán oldalt képviselem, 5-6 x annyi pénzért, + be is fektetek ilyesmibe.
Lakás/Ingatlan árak topik 2022. 11. 04. 18:38

"Itt a tanároknak igért bér 2025 re!  770 e ft os átlagbér és most sincsenek alul fizetve a 400 e el."
El vagy tévedve, egy átlagos középiskolai tanár nem kap sem nettóban, sem bruttóban ennyit, max bruttóban kb nyugdíj előtt 40 évi munkaviszony után..
Ha te tényleg komolyan gondolod az írásaid, és nem trollkodsz, akkor csak valamilyen párhuzamos világban élhetsz..

friss hírek További hírek