Topiknyitó: Hathor 2014. 04. 09. 17:46

Lakás/Ingatlan árak topik  

2014. április 9., szerda 15:07 Napi.hu

Lakásárrobbanást vár Magyarországon a guru.

Aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd - véli Zsiday Viktor.

Mind a kereslet, mind a kínálat oldaláról nagyon megalapozottnak tűnik egy többéves, komoly emelkedő trend, legalább 50 százalékos áremelkedéssel - állítja Zsiday Viktor az Mfor.hu-n megjelent írásában. (Amint arról beszámoltunk, egyes lakástípusok esetében már érzékelhető némi drágulás.)

Az ismert befektető szerint a következő tényezők indokolják az áremelkedést az ország központi régiójában és néhány nagyvárosban:

soha nem építettek ilyne kevést Magyarországon, mint mostanában,

bár az ország népessége csökken, a nagyvárosokba, ezen belül is különösen Budapestre továbbra is pozitív a migráció,

elindult a reálbérek növekedése, és várhatóan ez a következő években is így marad,

szinte soha nem volt még ilyen olcsó a forinthitel, mint most, több nagyobb bank is 6 százalék alatti szinten kínálja a jelzáloghiteleket,

az alacsony betéti kamatok miatt kényszerűségből a megtakarítók is az ingatlanpiac felé fordulhatnak.

Zsiday ugyanakkor megjegyzi: az újonnan érkező keresletnek először ki kell pucolnia a bedőlt hitelből visszamaradt lakásokat, az évek óta eladni kívánt ingatlanokat, stb. Ez a folyamat jó pár hónapig eltarthat, de utána hirtelen nem lesz kínálat, és a folyamatosan jelentkező kereslet hatására az árak egyszercsak fel fognak robbanni - véli a befektető. Úgy látja: aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd.

link
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Capi
Capi 2025. 11. 27. 15:26
Előzmény: #262032  izommanvagyok
Pedig ez a kedvenc propaganda oldalad!
Látom szatyorban élsz csepelyen kiciiszonyka, nagyon nem vagy tisztában a bérekkel és a fiatalok lakáshoz jutásához.
Amiért neked van 4 az nem azt jelenti, hogy mindenkinek van minimum 1. Max tele hitellel.
Nézzél már utána, hogy az OSP-vel is ki jutott lakáshitelhez és azon keresztül egy cellához.
berlini
berlini 2025. 11. 27. 15:21
Előzmény: #262027  Murdoch
Lassan rájössz hogy Kina jobb mint Svájc
Spiller 2025. 11. 27. 15:14
A dolog egyszerű. A megosztás a világ legősibb hatalomgyakorlási módszere. Van a mink meg a tik.  A minkek azt mondják náluk vannak a legjobb legokosabb legerőseb legkeményebb pöcsei, míg a tikek oldalán ennek reciprokai, egysejtűek agyhalottak és puhapöcsök. Ráadásul a minkek vezetői azt mondják elég csak hozzájuk csatlakozni  azt mondani amit mondanak azt gondolni amit mondanak gondolni és már is egy kiváló példánya leszel az emberi fajnak (függetlenül attól, milyen kis puhapöcs vagy)  
Természetesen ha a mink csapaton belül kételyek kérdések merülnek fel az bomlassza  az egységet az árulás és azonnali halál. Megindul a végrehajtó troll hadsereg.  Ezerszámra lepik el az ellenséget és a saját "árulóikat" döfködik mérges fullánkjaikat.   Minden kívülről jövő tényadat, kérdés, gondolatkísérlet az ótvaros propaganda amit a vélelmezett ellenséges trollok propagandisták terjesztenek. 
.
Én csak pislogok, amikor magukat értelmesnek gondoló iskolázott végtelen egojú példányok beszopják ezt a tök egyszerű sémákat. 
Csak egy dolog. MP a jelleme a tettei alapján egy kocsmai sörözős csapatba se kerülne be (orbánnak tapsikolás, feleséget sanyargat, hangfelvételek, zsarolás..)  A szakértői által elmondottakat (amiről video is készült) azokat pacekba letagadja. És egy ilyentől várjuk a csodát? ez a messiás?  
Mindenki maga tudja de nekem ez nagyon nem kerek. Vagy ennyire szimplák és befolyásolhatóak az emberek? 
Moka_Brikka 2025. 11. 27. 15:02
Előzmény: #262001  DavidCamp
Ugy tunik, hogy ma is home office van, es az ai is figyeli. Ezert szuletett azota 22 db ujabb hozzaszolasa… 
-
Kerdes mar csak az, hogy mi a munkaja, amit ellenoriznek? :D
#leptem #mostmartenylegleptem
Spiller 2025. 11. 27. 14:56
Előzmény: #262023  Freszelés
igen látszik a beírásokon. 
Spiller 2025. 11. 27. 14:55
Előzmény: #262010  Pistike12
azért tudd már hogy beszélsz!
izommanvagyok 2025. 11. 27. 14:51
Előzmény: #262032  izommanvagyok

de Pesti fizetések is kicsit torzak a családi adókedvezményt SZJA mentességeket biztos vagyok benne nem veszik bele.. akkor Pozsonyt is beelőznénk és lehet utól érnénk Varsót
Pesten nem nagy cucc megkeresni a 6-7-8 száz ezret sem és nem kell ehhez diplomásnak lenned. ( adókedvezményekkel , szja mentességekkel)
De ezt is mindig kihagyják a számításokból pedig azért 1-2-3 gyerek a legtöbb családban van vagy volt.
izommanvagyok 2025. 11. 27. 14:48
Előzmény: #262030  izommanvagyok

Habitat for Humanity  Most megmondom nektek így látatlanba valami libsi Soros által pénzelt szervezet.
A sors fintora egyébként  hiába jön a Tisza és épít pár ezer bérlakást azt ( ahogy nyugaton ) a migrancsoknak fogják fenntartani ha szerencsénk van ( de kint nincs a népeknek ) akkor pedig a legelesettebbek rokkantak   elvált anyák kapják.
izommanvagyok 2025. 11. 27. 14:45
Előzmény: #262031  Capi
nem jó a link ..!Múltkor tisztáztuk a támogatásoknak semmi jelentősége környező fővárosokban még drágább a lakás és ott nincs segítség az első lakásvásárlóknak családosoknak nincs előnyösen megkülönböztetve ez a társadalmi réteg.Lózung libsi irományokra meg nem kell alapozni csak hápognak.
h
ttps://www.numbeo.com/cost-of-living/compare_cities.jsp?country1=Hungary&city1=Budapest&country2=Austria&city2=Vienna
https://www.numbeo.com/cost-of-living/compare_cities.jsp?country1=Czech+Republic&city1=Prague&country2=Hungary&city2=Budapest
https://www.numbeo.com/cost-of-living/compare_cities.jsp?country1=Slovakia&city1=Bratislava&country2=Hungary&city2=Budapest
https://www.numbeo.com/cost-of-living/compare_cities.jsp?country1=Hungary&city1=Budapest&country2=Poland&city2=Warsaw
Legalsó szekcióban láthatod az ingatlan árakat bérleti díjakat és fizetéseket kb. fizetés ingatlan ár bérleti díj arány rendben van Budapesten a környező árakhoz képest.. és igen itt a legkevesebb a fizetés de a legolcsóbb is az ingatlan!
Capi
Capi 2025. 11. 27. 14:40

https://index.hu/gazdasag/2025/11/27/lakhatasi-szegenyseg-3-millio-magyar-habitat-for-humanity-lakhatasi-jelentes ;

Mintegy 2,9 millió magyar érint a lakhatási válság, ez a lakosság 30 százalékát teszi ki. A lakhatás minőségével, hozzáférhetőségével és elhelyezkedésével fennálló problémák jelentik a lakhatási válságot, ami az ingatlanok magas ára miatt fordul elő leginkább. A Habitat for Humanity Lakhatási Jelentése szerint a hátrányos helyzetűeken a kormány lakhatást segítő programjai nem segítenek, inkább a tehetősebb állampolgárok húznak belőle hasznot.

izommanvagyok 2025. 11. 27. 14:35
Nincs veszélyben a rezsi csökkentés nem tudom honnan veszed megoldják libsikém.Ha már felhoztátok Svájcot erre is van egy videom :
https://www.facebook.com/reel/698036446620600/
ők is lassan belefulladnak a migrans csodába ki gondolta volna.
izommanvagyok 2025. 11. 27. 14:33
Előzmény: #262028  Pistike12

szerbektől kapjuk a gázt ha nem segítesz nekik olajba elzárják a gázt aztán kész.
Remélem érted össze van kötve a sorsunk.
Pistike12 2025. 11. 27. 14:29
Veszelybe sodorha a magyar ellatasbiztonsagot Orban! Veszelyben a rezsicsokkentes!
"ha Magyarországnak van ellátása, Szerbiának is lesz, és amit Magyarország birtokol, abból meg is oszt Szerbiával." 
Izmos hol vagy? 
https://index.hu/kulfold/2025/11/27/orban-viktor-alekszandar-vucsics-szerbia-szabadka-sajtotajekoztato-megemlekezes/
Mit kepzel ez a sorosberenc brusszelita poloska? 
Murdoch 2025. 11. 27. 14:12
Előzmény: #262025  Freszelés
Nehéz egyébként pontos képet alkotni, mert a jóég tudja, hogy ki ül mondjuk egy autóban. Van cca 2-3 millió nem svájci az országban. Nagyon sok az agresszív, leszorítós, tolakodó autós és a kinézetre tök normális agysebész szerű emberkék, férfiak, nők egyaránt. Gyalogosoknál-bicikliseknél nem létezik a kresz, motorosoknál kissé, de a fele öngyilkos módon megy, elég sok balesetet láttam már. Nagyobb rendre számítottam. Egyébként valószínűleg baromira nem mindegy melyik régióban van az ember, az erősen német részen lehet hogy azért teljesen más a helyzet. Mindegy, engem nem zavar, alkalmazkodom, ez a minimum.
Freszelés 2025. 11. 27. 13:57
Előzmény: #262024  Murdoch
gyalogosként azt láttam-éltem, hogy kb kivétel nélkül messziről lassítottak a kocsik a zebrák előtt és nem gyakoroltak rám nyomást lassan, a sarkamig gördülve, hogy "szedjem már a lábam". ilyesmik.
Freszelés 2025. 11. 27. 13:55
Előzmény: #262024  Murdoch
arról nem tudok nyilatkozni - és meg is vagyok lepődve, de elhiszem. Azért a tömegközelekedésen, a munkahelyeken, stb mintha körökkel kiegyensúlyozottabbak lennének.
Murdoch 2025. 11. 27. 13:52
Előzmény: #262023  Freszelés
Az utakon tökéletesen egyformák, talán még durvább is a helyzet. Nekem nagy meglepetés volt.
Freszelés 2025. 11. 27. 13:51
Előzmény: #262022  Murdoch
egészen más mentális állapotban van az átlag svájci mint az átlag magyar.
Murdoch 2025. 11. 27. 13:48
Előzmény: #262016  Rincewind2
Ennek nincsen túl nagy jelentősége. A semleges Svájcban régi hagyomány a honvédés, most is van sorkatonai szolgálat. És utána meg gyakorlat ésvagy tartalékos viszony, a gépkarabélyt, pisztoly, lőszert meg viszed haza a családi otthonba. Rossz időkre, nem kell ehhez még orosz fenyegetés sem.
Pistike12 2025. 11. 27. 13:41
Előzmény: #262019  izommanvagyok
Ertem 2 emberre 1.4-.1.6ig🙂🙂🙂
Nagy a novekedes. Hatalmas. A holdrol is latszik. 9.5m nagyobb a fogyas uteme mint a II VILAGHABORU ALATT!!!! 
Nagy siker ez. 

Topik gazda

Hathor
Hathor
4 5 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek