Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Tegnap mesélte egy kkv tulajdonos, akivel összefutottam egy péntek esti brain stormingon. A villanyszámla kb 10-12szerese lett, mióta megy a rezsicsökkentés a háború óta.... 450 es havi díja 3,5 4 misi körül mozog alapból. Mivel januárban le kell adni, mennyit akar elfogyasztani egész évben, ha kevesebbet fogyaszt, a vállaltat akkor is ki kell fizetni, ha többet, akkor arra bünti jön.... Korrekt nem? Mondta, hogy hogyan határozza meg, ha nem tudja, hogy mennyi lesz a megrendelése ;) Mondta az ügyintézőnek, hogy mondja meg mennyi vizet fog az idén meginni. Miközben a lengyel, szlovén, cseh kollégái, cégek fejlődnek, bővülnek,... ő a nulláért küzd. Na lölő, meg ezek a pénzek a cégekből kiszedéséből duplázott 1 év alatt. Csudaország!
Ebből is csak max azt fogják majd leszűrni a döntéshozók, hogy ez azért van, mert a multik, csúnya vállalkozások megsarcolják a magyarokat, meg price gouging megy itthon, stb...
Köztudott,hogy orosz barátainktól ócsón vesszük-kapjuk a gázt,a tél meg egyébként sem lesz olyan mint régen volt.Ha nem exportálunk,nem is kell 100%-ra tölteni.Ha jól tudom állami cégé a gáztároló kapacitás.A franciáktól vettük meg talán.Ha csak ez rontaná a külker mérleget .....
Nem minden olcsó,mert volt amitől dobtak egy hátast és azt mondták ne vegyük meg,mert drága.A kaja aminél kiugró dolgok voltak,a szolgáltatások már jóval a hazai árszint felett vannak.A mesteremberek-kőműves,viz-,villanyszerelő árak horror szinten vannak ott is.Az ingatlan árak a németeknél is elszállta rendesen.Hessn tartományban a lakbér 1000 euró feletti +rezsi.
Ha nem húzzák vissza a hetes patternek amikor ilyenek voltak, mint a jelenlegi, utána 10-15 egységet masírozott az árfolyam. Ma havi holnap heti záró. havi 399,4ben lehetne nullában. https://imgur.com/a/ZACO6QV
EUR/HUF
Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Real:313 (ma volt 314,7 is)