Fire73

Regisztráció: 2020-04-05 10:27:19

Hozzászólások száma: 1 958

Utolsó hozzászólás: 2021-10-16 21:13


Tapasztalat: 4
Aktivitás: 4
Népszerűség: 5


utolsó 20 hozzászólás

MOLly tulajok topikja szombat, 21:13
4 Mrd eurot nem ér a reptér. Nincs az a DCF számítás, ami szerint megéri.
Ha a részletek kiderülnek, annak örülnék, ha a MOL neve nem szerepelne tulajdonosként abban a társaságban, amely ennyit kifizet érte.
MOLly tulajok topikja szombat, 20:47
Az én filozófiám a value investment. Egyszerű, mint a faék, a MOL most beleillik, a repteres buli ezen az áron már nem. Érdemes ránézni a Hochtiefre, milyen szépen és alattomosan ment lefelé az értéke, bottal nem piszkálnám.
Lakás/Ingatlan árak topik szombat, 20:38
A hülyének is megéri, 6 literes palack.
MOLly tulajok topikja szombat, 20:14
Állami mutyicégnek maradjon csak meg az értékteremtés nagymestere OPUS. Nem is értem, miért nem az OPUS veszi meg a repteret, jól beillene a portfóliójukba a gáz és a szállodák közé?
A reptér üzemeltetés és a MOL az kb Makó és Jeruzsálem esete. Részemről nagyon nem örülnék annak, ha a MOL elindulna az ópuszosodás útján, látjuk, hogy OPUS kisbefektetőként nem éppen móka és kacagás az élet. Pont az ilyenek miatt nem merem túlzott mértékben növelni a MOL pakkomat, mert a karmelitában dolgozó meglepetéscsinálók bármire képesek. Csak játékpénzzel vagyok benne.
Lakás/Ingatlan árak topik péntek, 13:18
Tiborunk hatalmasat keresett a MOL-on, beírta a MOL topikba, hogy mostanában már eldaná, amit a mélyponton vett. Nem jött be neki a lakásár jóslata, de bejött a MOL, hát nem mindegy, melyiken nyert egy halom pénzt?
MOLly tulajok topikja csütörtök, 16:46
Ez kb olyan, mintha az asszony az együttlét legkellemesebb szakaszában a füledbe súgná, hogy "Mi lesz, ha holnaptól buzi leszel, drágám?"
Lakás/Ingatlan árak topik csütörtök, 16:28
Miért ne? Elég sok elővárosi vonat nagyon kellemes utazást biztosít már (Flirt, Kiss). Csak ahhoz közel kell lakni a vasútállomáshoz (nem túl közel, de gyalog max 500 méterre), és Pesten is közelre kell menni a pályaudvarhoz.
Lakás/Ingatlan árak topik csütörtök, 16:18
Reggel 7:30-7:45 között minden iskolánál komoly dugó szokott lenni, az erre az időszakra helyben kialakuló autós szokásokkal. Valamelyik külvárosi lakótelepi iskolánál láttam legutóbb, hogy csináltak egy "szállj ki és menj tovább" parkolóhelyet, szépen kiépítve és kijelölve, közvetlen a bejárat előtt (tiszta röhej), és a környező picike lakótelepi utcákat is egyirányúsították, mert a gyereket autóval csak a bejáratig lehet vinni, 200 méter séta nem fér bele egy közeli nagyobb parkolótól.
Lakás/Ingatlan árak topik csütörtök, 10:37
A bürokrácia fenntartja önmagát. Mert ugye nehezen elképzelhető, hogy nem adják meg az engedélyt, de mennyi ügyirat, pecsét, határozat, postázás, irattár és munka van emögött a kétségkívül jelentős feladat mögött. Jogászkodás ész nélkül, az most nagyon megy.
Lakás/Ingatlan árak topik csütörtök, 10:26
Örökségre kiváló példa a szomszédunk és mi. Kb ugyanakkor 5-6 éve örököltünk mi is egy fél ingatlant, és ők is. Megkockáztatom, hogy a minek ért kevesebbet a hagyaték pillanatában. Mi kifizettük a másik örököst, megtartottuk az ingatlant, ami jó lesz majd a gyerekünknek. Ők nem fizették ki, eladták, megosztották a pénzt, és a gyereküknek most nincs induló lakása.
Nagyon sokan örökölhetnének kezdő lakást, ha a szüleik nem élik fel a nagyi örökségét.
Lakás/Ingatlan árak topik kedd, 10:51

Megnéztem, ugyanaz a gép (Dell Vostro) ugyanott, ugyanazzal a specifikációval, ami júliusban 324900 Ft, az most 346900 Ft.
A Notebook ezt a gépet ezzel a specifikációval nem árulja, ott egy hasonló HP-hez hasonlítottam.
Lakás/Ingatlan árak topik kedd, 10:22
16 GB, 512 GB SSD, i5, W10.
Lakás/Ingatlan árak topik kedd, 10:20
A megrendelések kisimítása, a kapacitás egyenletes kihasználása egyre nehezebb feladattá válik. A munkaerőpiac feszes, nincsenek azonnal leakasztható tartalékok, ha valami csúszik valami miatt, akkor minden csúszik. Olyan, mint nyári hétvégén a balatoni vonatok, az egyik elkezd késni, és ez láncreakcióban minden vonatot elver a szűkös kapacitás (egy vágányos pálya) miatt.
Lakás/Ingatlan árak topik kedd, 09:34
Leszűrtem azokra a műszaki paraméterekre, amivel nyáron vettem egyet (pl. RAM 16 GB, már eleve megszűri a kínálatot). Kidobott egy, azaz egy db lehetséges gépet, potom 20%-kal drágábban még akciósan is.
Lakás/Ingatlan árak topik kedd, 09:18
Szépen lassan átmentünk hiánygazdaságba. Ha nincs piac, mindenki kap piac által elismert munka nélkül is jövedelmet, akkor miért vállaljuk fel a piac kockázatát. A kereskedésekből eltűnt az autó, az építőanyag, stb. Minden csak rendelésre van, fizesd be előre, aztán majd valamikor megkapod. Nem hittem el, de méretre beltéri ajtó 3 hónap alatt készült el, mikor felújítottunk. Fogantyú a konyhabútorhoz 5 hét alatt érkezett meg a gyártótól. Rendeld meg, aztán majd valamikor megtudod, mennyibe kerül.
Tapsolunk az ingyenpénzeknek, de ez a következmény. Elkényelmesedik a világ.
Lakás/Ingatlan árak topik kedd, 09:08
Másik kedvencem, sw, mikor megrendeli, hogy sürgős, megcsinálod, és nem teszteli le. Hónapokig. Benne áll a munkád, de nincs teljesítve, nem jutsz a pénzedhez. Follow up levelek hetente, de nem történik semmi. Aztán mikor legközelebb rendel, csodálkozik, hogy miért nem akarod elvállalni.
Lakás/Ingatlan árak topik kedd, 08:51
Magyar sajátosság. Ajánlatot kér, hogy sürgős, megadod az ajánlatot egy-két héten belül. Hónapok telnek el, semmi sem történik, el is felejted már, aztán szól az ügyfél, hogy megrendeli, hogy most már (neki) sürgős, miért nincs kész azonnal. Kész lesz hónapok múlva, mert szépen betesszük a sor végére a munkát. Ha kibírta hónapokig megrendelés nélkül, akkor kibírja majd teljesítés nélkül is. Így megy ez.
Lakás/Ingatlan árak topik hétfő, 15:41
Újabb agymenés a politikusoktól.
Alig múlt el a baj, ismét nehéz helyzetbe kerültek a vendéglátósok egy új kormányrendelet miatt - Portfolio.hu
A politikusoknak is kellene már valamilyen szakirányú végzettség. Tantárgy ötletek: 1. Egy hónapig nem lopok. 2. Hogyan ne írjunk pályázatokat haverjainknak. 3. Egy hónapig nem lopok (ismétlő kurzus). 4. A pénz nem a pénzfán terem. 5. Prémium bérlakás kiadása piaci bérleti díjért. 
Lakás/Ingatlan árak topik hétfő, 08:48
Ott volt elbaltázva, hogy a keresletet mindenáron növelni akarták. Na de kérem, ahol a lakossági megtakarítások minden csúcsot megdöntve nőnek, ott nem pénzszórással kellene keresletet generálni. 
A lakosság 3 esetben költekezik sokat:
- lakás/ház téma: a pandémia már önmaga is felerősítette, többet voltunk otthon, igény és idő is volt pl felújításokra. Na mit talált ki a politikus? Ezt még nyomjuk meg ezerrel a felújítási támogatással. Mi lett a vége? Áruhiány, elszabaduló árak, szaki hiány. Gratulálunk, sikerült jól elqrni.
- autó téma: a pandémia miatt eleve kisebb rá az igény, ezzel nem lehet mit kezdeni, ha nincs hova utazni, akkor nem kell annyi. Eleve ellátási lánc gondok, ami miatt megintcsak sok pénz maradt a lakosságnál.
- utazás téma: a belföldi szállodák csurig tömve a nyáron, és az egyedüli normális lépés, hogy a szép kártya bármely zsebe bármire felhasználható. Ez tényleg fenntartott egy keresletet abban a szektorban, ahol tényleg károkat okozott a vírus.
+1 : moratórium forever mindenkinek, akinek van pulzusa. A 90% meg se érezte anyagilag a pandémiát, még nőtt is a jövedelme/vagyona, és megtámogattuk őket. Elqrtuk2.
Lakás/Ingatlan árak topik 2021. 10. 09. 22:00
Bebizonyítottad, hogy lehet venni 2 milla saját pénzből lakható lakást Budapesten. Ha ez megtörténhetett a jelenlegi árszínvonalon, akkor nem fognak lemenni az árak a belépő szegmensben.
Viszont a helyedben a kismásfeles panelt vettem volna, mert azt a legmélyebb válságban is el lehet majd adni. Megkockáztatom, hogy Havanna 35 nm panelt egyszerűbb lesz eladni mint a Te kispesti minilakásod.

friss hírek További hírek