Balin2020

Regisztráció: 2020-04-21 14:11:08

Hozzászólások száma: 1 578

Utolsó hozzászólás: 2020-08-11 20:21


Tapasztalat: 4
Aktivitás: 4
Népszerűség: 1

Kedvenc topikok db Utolsó hozzászólás

1 112 098
hétfő, 20:42

utolsó 20 hozzászólás

MOLly tulajok topikja kedd, 20:21
Nem baj az, magasabban lesz a teteje!
Én is nagyjából ilyen kimenetelre számítok év végéig, jövő év elejéig. 
Richter topik kedd, 08:40
Igen, OTP tegnap elszívta a pénzt a BUX-ban. Meglátjuk mai is lesz-e hasonló szitu. 
Richter topik hétfő, 21:31
Szerintem is. 
Richter topik hétfő, 13:35
Szerintem legfeljebb 6950 környékére korrigál vissza, és az simán belefér. A7200-hoz kell egy kis erőgyűjtés! 
Richter topik hétfő, 11:07
Szép emelkedésen van túl 6200-ról, nyugalom! Lehet most egy kicsit megjáratják az OTP-t, de már délután is fordulhat a kocka! 
Richter topik hétfő, 10:43
Ennyi simán belefér egy korrekciónak. 
OTP részvényesek ide! vasárnap, 19:33
Nem tudom jelenleg megmondani, mert nálam ez elsősorban nem árfolyam függő. MOL és Richter részvényem van jelenleg, és OTP-t is szeretnék még hozzá. De a mai napig nem vettem. Tőke nagyrésze továbbra is cashben. Figyelem a fejleményeket. Nem tudom érvekkel alaposan alátámasztani, mert rögtön lehet rá ellenérveket hozni. De nálam ebben a rv. - ben van rövid-középtávon a legnagyobb bizonytalanság. Nem szeretnék ezzel senkit sem felbosszantani, személyesen én így érzem. Voltam bizakodóbb 12000 közelében, de lefordult, és most nem tennék egyik irányra sem tétet. Hozzá teszem, hogy soha nem napiztam, és a néhány napos, hetes kibeugrálás sem az én terepem. 
MOLly tulajok topikja vasárnap, 19:18
Elnézést, ezt a Richtertopicba szántam! 
Richter topik vasárnap, 19:16
Azt se felejtsétek el, hogy a 7200 körüli csúcs óta legalább 10‰-ot gyengült a Ft. Szóval most 8000 környékére kellene felmennie, és akkor sem lenne túlértékelt. Az Esmya sztori kiárazódott, és 3 év alatt simán újratermelte a cég az akkori értékéhez szükséges kiesést. Termékakviziciók, betuházások stb. Szerintem 8000 Ft környékén van a reális ára a rv. - nek. 
MOLly tulajok topikja vasárnap, 19:15
Azt se felejtsétek el, hogy a 7200 körüli csúcs óta legalább 10‰-ot gyengült a Ft. Szóval most 8000 környékére kellene felmennie, és akkor sem lenne túlértékelt. Az Esmya sztori kiárazódott, és 3 év alatt simán újratermelte a cég az akkori értékéhez szükséges kiesést. Termékakviziciók, betuházások stb. Szerintem 8000 Ft környékén van a reális ára a rv. - nek. 
OTP részvényesek ide! szombat, 18:51

Nem kommenteltem, de figyelem az eseményeket, és olvasgatom a fórumot. Még mindig nem látom a hosszabbtávú trend hova tart, a gyors kilábalás most kevésbé tűnik számomra reálisnak. Inkább kivárok, és figyelek. 
OTP részvényesek ide! szombat, 18:03
Szerintem ebben tévedsz, a srv. - t nem azért veszik, hogy eladják. Inkább akvizícióhoz gyűjtögetik, ahogy Spqr69 írta. Lehet nincs most kitűzött cél, csak jobb mintha cashben állna, mert az még feltűnik a válságkezelő hivatalnokoknak, aztán szemet vetnek rá! 
OTP részvényesek ide! szombat, 17:57
Köszönöm a választ! 
Richter topik szombat, 11:18
Hát ez, nem találok szavakat! Az szomorít el, hogy tud emelkedni az egyetlen magyar blue, ami egyébként várakozáson felüli eredményeket hoz negyedévről, negyedévre? Talán azon kellene inkább elgondolkozni, pont ezt a rv. - t kellett-e shortolni az elmúlt időszakban? 
MOLly tulajok topikja szombat, 11:08
Lehet esés, igen. Sőt talán törvényszerű is ilyen környezetben, hogy ne emelkedjen töretlenül. Ami igazán izgalmas lesz, hogy hol csinál új aljat. Ha mélyebbre megy, 1700 alá, akkor csak egy esőtrendbeli korrekció volt, ha 1750-1800 között, akkor lehet fordulat is. 
OTP részvényesek ide! szombat, 10:55
Arra világíts rá, hogy mi értelme volt vásárolni ennyi srv. - t? Dolgozói juttatáshoz már 3 évre is elég. Ha cash kell majd eladnak alacsonyabb árf. mellett bukóban? Srv. szerintem nem azért vesznek a cégek, hogy aztán majd eladják. De akkor mihez kell? Q1 után már azon fel voltak sokan háborodva, hogy minek kell 90 Mrd Ft céltartalékot képezni. Hát ez is lehet egyfajta céltartalék. Valami van a háttérben, jó volna tudni, hogy mi! 
OTP részvényesek ide! szombat, 00:31
Szia, van azonban egy dolog, ami nem hagy nyugodni. A srv. vásárlások mértéke és időzítése. Mostanra már nem néz ki olyan jól az átlagárf., amin vásároltak. A betolt cash pedig hiányozni fog, ha szorul a hurok. Amig folyamatosan emelkefett az árf. persze addig mindig alacsonyabb volt az átlag. Most vagy nullszaldónál vagyunk, vagy már veszteség van rajta. 
Richter topik péntek, 19:34
Ezzel nincs is srmmi baj, ha fogott az esésen gratula. A folyamatos riogazás, mintha tudna valami titkot, amire a richter majd esni fog, na azzal van baj. Egyszer sem támasztotta alá komoly indokkal miért kellene akkorát zakóznia az árfolyamnak, amire célárakat tolt be rövidtávra. Szerintem ezt nehéz korrektnek nevezni. És azt hiszem, magasztalni sem kell senkit, mert szerencsélye volt. Persze ez magán vélemény, nem akarok megítélni senkit. Másrészt sokan szálltak be longba, miközben esett, akkor velük mi van, szerencséjük volt? Ha mindenki csak kiülte volna az esést, akkor most nem ott lenne az árf., ahol van. Szerintem ők jól fogták meg a hullámot, bíztak a rv. - ben, objektív okok miatt. Szerintem nekik nem csak szerencséjük lett. 
MOLly tulajok topikja péntek, 12:03
100 %-os összefüggés nincs, mert a MOL egy meglehetősen diverzifikált működésű vállalat. Ezért az olajkitermelésből származó bevétele, és nyeresége csak részt képvisel a teljes egészből. Ugyanakkor ez volt az egyik működést meghatározó elem, ami az év első felében komoly nyomás alatt volt. Ez a nyomás csökkeni látszik. A másik a finomítói árrés, ami főleg Q2-ben romlott el. De már az is javul. A kiskereskedelmi forgalom is csökkent, főleg a karantén időszakban, de az már egy ideje javuló pályán van, és felteszem megközelítette már a normális időszak számait. A petrolkémiával talán nem is volt igazán gond.. A jelentés alapján "csak csökkent" az eredmény, tavalyhoz képest, sikerült pluszban maradni. Szerintem ez pozitív. és mindaddig, amig nem rendelnek el komoly korlátozásokat, ez akkor már növekedhet is a következő időszakban.Az eddigi negatív hatások egész biztosan beépültek már. A jövöben rövid távon pedig, javulás látszik jelenleg. Korábban reméltem, hogy még idén elérheti a 2500-as árfolyamot. Persze akkor még magasabb árfolyamon történő fordulatban bíztam. Innen 1700-1800 közötti sávból fordulva ez már talán kevésbé esélyes. Erre vonatkozóan is írtam korábban, hogy több forumozóval szemben én nem örülnék a réstöltésnek, mert az már  középtávon is rontja a  képet. A 2000-2200 közötti árf. talán meglehet még idén, ehhez azonban validálni kell a fordulatot és el kell szakadnia felfelé az 1800-tól. Továbbá időt is kell hagyni rá. Mármint ne romoljon lényegesen a vírus helyzet. Ebben én egyébként bizakodó vagyok. Nem lesz már meglepetés, ha jön, és az eszközök is rendelkezésre állnak a gyors megfékezésére. Nem számítok olyan korlátozásokra, mint az év első felében. 
MOLly tulajok topikja péntek, 10:07
Hát ez a nyomorékos minősítés részedről más topic tagok felé, köztük rám is értve, sokat elárul rólad. Nekem ehhez nem is kell hozzátennem semmit. Arra azonban nem emlékszem, hogy írtam volna olyat, hogy néhány héten, vagy akár néhány hónapon belül 3500-4000 között lesz az árfolyam. 3-5 éves távot írtam mellé, e ben egészen biztos vagyok. Úgy tűnik ez a másik, amit előszeretettel csinálsz! Másokat lejáratni valótlanságokat idézve. Gratulálok, szép jellemfejlődés! 
 • BÉT
 • Indexek
 • Deviza
   • Forgalom
   • Nyertesek
   • Vesztesek