buythedip

Regisztráció: 2020-02-27 11:47:29

Hozzászólások száma: 624

Utolsó hozzászólás: 2024-06-14 13:09


Tapasztalat: 4
Aktivitás: 4
Népszerűség: 4


utolsó 20 hozzászólás

Eurós részvények vitasarok péntek, 13:09
Bayer állja a sarat leginkább.
Eurós részvények vitasarok csütörtök, 14:58

Érdekes az USA vs. Európa.
Én nagyon földhözragadt leszek, és azt mondom, az is kérdés, mi fér bele az életedbe? 9:00-17:30 vagy 15:30-22:00? Aki mondjuk magánéletet szeretne, vagy a gyerekkel játszani délután, annak az USA nem nyerő annyira.
A másik meg valóban, nagy tech cégek amerikaiak, Európában nagyítóval kell ezeket keresni, és nem feltétlen jelentősek. Márpedig mostanában nagyrészt a big tech ment fel.
Eurós részvények vitasarok csütörtök, 14:54
A Lufthansa eredményvárakozásait megkérdőjelezte a JP Morgan, ezért a mai nyitásban letörte a 6-ot (nyilván ez egy stop-loss szint egyszerűen gondolkodó embereknek, én alapvetően szeretem a kerek szintek letörését, de csak ha az esést megvszi a piac). Raiffeisen belepörgetett a filmbe, és bizonyos részeket nem nézett meg belőle, a volume profil indikátort szeretem használni. Ilyen gap up szerű emelkedéseket csak gyors traderek szoktam megvenni, mert nem egy stabil alap sokszor az emelkedésre.
Eurós részvények vitasarok szerda, 15:13
Jelenleg más országokba szervezik ki a környezetszennyezést. A szennyező gyártás ázsiába, a hulladék Afrikába megy. Az is kérdés, hogy az 446 milliós Európa inkább kulturális példaképként befolyásolja a világot, mint a fogyasztásával. India + Kína majdnem 3 milliárd ember, ha ők igazán beindulnak, már mindegy lesz, mi mit teszünk.
Eurós részvények vitasarok szerda, 15:00
Nincs hír, de úgy látom, az amerikaiak nagy figyelemmel vannak a Bayerre, és a CPI kedvező lett, így most minden megy fel. Még a Lufthansa is. Ennél nincs feljebb!
Eurós részvények vitasarok szerda, 14:59
Akkor ki tudja húzni az EU a kínai sárkány fogát, csak kár hogy 20 éve azt nyomatják,hogy ez menti meg a bolygót. (Tudom, ahol a lítiumot bányásszák, és nincs már talajvíz, azok más véleményen vannak).
Eurós részvények vitasarok szerda, 14:40
Nagyon hosszú távon a technológia dönti el, rövidebb és középtávon a teljesen elektromos kínai és a belsőégésű európai harcolt ma az EU-ban. Két életképtelen modell?
Eurós részvények vitasarok szerda, 14:22
Pedig ez gyakori. Felbolydult a világ, az olajárak, a kamatok, a geopolitikai helyzet annyit változott 4 év alatt, mint máskor 40 év alatt. Tervezhetetlen lett minden.
Eurós részvények vitasarok szerda, 14:20
Bayer pattant a dupla aljról, a 27 alatti rést nem tölti ki már?
Eurós részvények vitasarok szerda, 14:18
SP shortot tartod? Vodafone nem lehet jó a mostani szinten hosszútávra?
Eurós részvények vitasarok szerda, 14:15

Mai hír, hogy megvámolják a kínai elektromos autókat, a tisztességtelen állami támogatások miatt.
(Az európai autógyártók bizonyára jobban tudják, mi az, hiszen Kínában még mindenki biciklizett, amikor ők már ilyet kaptak. A szabad piaci verseny tényleg csak egy mese).
Tehát, elképzelhető olyan szcenárió, amiben beismerik hogy lemaradtak elektromos autókban, és beismerik hogy az akkutechnológiával trójai falovat engedtek be, és csendben visszaállítják a belsőégésűt, mert az az EU-s ipart segíti, míg az elektromos a kínait.
Ezt megnehezítik az olajárak, ha magasan maradnak, valamint a fogyasztói igény az elektromos autózásra, ami nem lesz nulla.
Ugyanakkor az is érdekes, hogy az autózás közös költségeit hagyományosan a jövedéki adóból finanszírozzák, tehát elektromos autózni csak azért olcsóbb, mert nem kell az üzemanyagra jövedéki adót fizetni? (Most a piaci áramdíjas Ny-Európai országokra gondolok, nem Magyarországra, mert itt töredékáron van az áram).
Végülis lehet olyan szcenárió, hogy valahogy átalakítják az adózást, ráteszik az áramra a jövedéki adót vagy leveszik az üzemanyagról is, és megnövelik a gépjárműadót, megvonják az elektromosok adókedvezményeit, tovább növelik a vámot, és megtámogatják a saját gyáraikat. Ez esetben megindulhat az autóipar felfelé, de erre egyelőre kicsi az esély.
Hang Seng szerda, 10:56
#96
Viszont ha az 50 napi mozgóátlag megtámaszt, még egyszer nekifuthatunk a csúcsnak, hátha kitörünk.
Eurós részvények vitasarok szerda, 10:54

Lenzing 15% részesedést a vásárol a brazil Suzano. +11% ma.
Kérdés, hogy a bennfentesek, akik márciusban bevásároltak és majdnem 40% pluszban vannak, eladnak-e, érdemes figyelni.
Eurós részvények vitasarok szerda, 10:51

Jelenleg a Polytec az egyetlen autós kitettségem és nem mondom, hogy jól néz ki.
Eurós részvények vitasarok kedd, 21:52

Soha nem lehetek biztos abban, amit csinálok, így nem szeretek egyszerre nagy adagban bevásárolni, sem eladni. Persze rövid trade-k mind így történnek, de én hónapokra-évekre terveznék , megvárni a következő akár két-három, negyedéves jelentést (július 24. a következő, meghozhatja a 66-ot). 10% veszteséget még elbírok.
66-nál a Head&shoulder célár van - február 22-május 20 közt formálódott, 15€ magas, a nyaka 81-nél van (81-15=66). Ide is esik az éves pivot szint S1.
A 60 a korábbi ATH csúcs fele.
Más módszerekkel más szintek jöhetnek ki, illetve sokan nem használnak ilyen eszközöket, csak a pénzügyi adatokra koncentrálnak.
Eurós részvények vitasarok kedd, 21:37
66-nál kezdeném venni, 60-ig is lemehet, ott hozzáadnék, ha azt elveszti és tartósan, menekülnék a 60-as szint visszatesztjénél.
Hang Seng kedd, 18:00
#95
Egy 1700 pontos H&S formáció végén vagyunk (futurest nézve), ha elesik ez a vonal, akkor megnézzük az áprilisi mélypontot, ~16200
Eurós részvények vitasarok kedd, 15:14
A május havi gyertya elég ijesztő, én 3.99-4.2 közt nézném meg, mi lesz vele.
Eurós részvények vitasarok kedd, 14:28
Mit gondolsz a BASF-ről? Tradereket biztos nem érdekli, mert nincs volatilitása, értékeltsége relatív alacsony, osztalékfizető. Az emlekedő gázárak biztos nem tesznek jót neki. Megfordulhat a negatív trend, vagy value trap?
Eurós részvények vitasarok 2024. 06. 07. 21:43
Ez a pozíció gyakorlatilag mostanra megsemmisült.

friss hírek További hírek