Van benne igazság! Két dolog plusszba: 1. Ukránok nem kaptak megfelelő kiképzést rá és úgy használták mint egy orosz technikát. Ezek már mozgó IT rendszerek. 2. Drága az üzemeltetésük. A döntéshozókat (politikusok) ez nem érdekli, ők csak azt látják, hogy a legjobb legprofibb masina és kitömik a zsebüket zsetonnal. A német és a francia haditechnika elárasztja Európát, Dél-Amerikát, Kanadát.
Üdv, én is nagyon örülök a külön topiknak. Nekem EUDF ETF van, már cserélgetem időnként olcsóbbra. Valamint van Thyssenkrupp, de ez még a hadiipari fejleszési hírek előttről. Jó lenne minél több hírt összeszedni, és kitalálni van e nagyobb lehetőség a Rheinmetall-on kívül is.
Nem most vettem. Márc.14. 26,605 árf. és ápr.04. 25,000 árf., OTP direct broker-en (XETRA). Vannak még külön is Rheinmetall részvényeim amúgy, meg pár darab Safran, pár darab BAE. Ezekből az utóbbi kettő csalódás lett, viszont az elsőbbik szerintem több éven át nagyon erős lesz. Leonardo nekem nincsen.
Ez ugyanaz. Melyik brókernél vetted? Csak mert Interactive-nál a Xetra-s verzió nem érhető el csak a London Stock Exchange -n több különböző.... Amúgy a teljesítményhez annyi, hogy miért mit vártál, mikor kezdtél belevenni? Merthogy Rheinmetall / Leonardo meg a többi cég amit nagy százalékban tartalmaz már mind csúcson voltak akkor március elején mikor elkezdték forgalmazni... A mostani zuhanásban viszont szerintem kissebbet is esett mint egy DAX vagy Sp500 etf... Ha most vetted a dip-ben az azért nem rossz..
Örlök, hogy létrehoztátok a topic-ot. Evek óta foglalkoztat a téma, sajnos nagyon keveset fektettem be. --- Ha akkor Rheinmetall-t veszek mikor az első elemzéseket hallottam róla már nyugdíj lenne... :)))) Nézte már valaki az európai védelmi ETF-t? DFEN- ben volt eddig a pénz, de most gondolkodok hogy elkezdem ezt is. Európai stimulus miatt is... Csak elég kicsi - nem tudom mennyire likvid -- Interactive-n meg amúgy is csak londoni tőzsdén elérhető. WDEF / WDEP / EUDF tickerek https://www.justetf.com/en/etf-profile.html?isin=IE0002Y8CX98#overview
Én meg lehet veszek! :D Természetesen messze sem biztos. Az tény h a mostani mézesbödön széttörése (cikk az új gen. lopakodó vadászgépről: NEM a Leckheed kapja a projektet...hopp a Boeingé lett!! Ki lobbizott erősebben Trumpnál? Vagy nem?) előtt is a figyelő listámon volt több USA hadi rv. RTX, Grumman, GD, de főleg a Lockheed. Amit bizonyosan nem tudok: helyesen felmérni ennek a hírnek a pontos -helyes árazási hatását. (Nekem valahogy kevésnek tűnik ez az 1 napos 6% körüli beesés..ennyi volt és kész, bár másik oldalról meg nagyon stabilnak tűnik a cég... ) Kérdés tehát menny az annyi? Ja és persze a Trump Zig-zag! Szóval csak figyelek.. próbálom értelmezni a számokat figyelni a csártot s azon keresztül a befektetőket LMT ben. Ha meg elmegy elmegy! Amúgyis Coca Cola helyett vettem volna. :)))
Én sem hiszek a RÁBÁban. Más a profilja, belekezdtek a teheratutós park korszerűsítésébe beszállítóként de mivel kevés a fejlesztési pénz így ebben nem látok potenciált.
A Rábának van vegyesvállalata a törökökkel a Gidránra, de mivel jól megszivattuk őket (töredékét rendeltük tőlük mint amiről beszéltünk) ezért jelenleg nem nagyon van tervben hogy lesz ott gyártás. Más hadiipari vonatkozást nem nagyon látok a Rábánál.
https://raba.hu/raba-magazin/ A Rába egy komoly cég! Van múltja, jelene és jövője. Talán nem a tőzsdén lenne a helye, de még sok minden történhet a jövőben
Aki 2022-ben szállt be jelentősebb összeggel a Rheinmetallba, az akár nyugdíjba is vonulhat. Én sajnos nem tartozom közéjük. - - Jelenleg 1300 árf. 2030. évre max 3000 célár, az azt jelenti, hogy mostantól max 1700 emelkedés. Ez mostantól öt évre kamatos kamat számítással évi 18,5% hozamot jelent. Ez egy nagyon jó, és főleg stabilnak látszó hozam. De vigyázat, hangsúlyozottan nem konszenzusos átlagról beszélünk, hanem kirívó maximumról! Ennél lehet kevesebb is.
Nem hiszek a Rábában. Amikor katona voltam, azt hiszem, Rába-MAN teherautóink voltak. Akkoriban lehetett a cég fénykora. Nem látom az új fénykort jönni. Gidran, Lynx jó lenne, de ezekben a Rába szerepét nem látom.
Olyan pletykák kezdtek terjedni, miszerint a német állam részesedést szerezne az RHM-ben. Elemzők már nézik a jövőt. 2030-ra megjelent már 3000-es lehetséges ár is tegnap.
Hadiipar és minden ami hozzá kapcsolódik