Már ne haragudjon, de a PF fórum 99%-a 8-9 számjegyű kamatot (nem tőkét) fog realizálni 2025-ben. Nem sima fehér kenyeret eszünk, hanem kézműves, rozsos, gluténmentes kenyeret. Én személy szerint meg se tudnám enni, ha 1000 ft alatt kapnám.
Rendületlenül 799 Ft , legalábbis a címkére kiírva. A KSH őrei mászkálnak a boltban, emiatt stagnál:D Aztán amikor fizetek a pénztárnál, valahogy mégis 1500Ft, de mint tudjuk "pénztártól való távozás után nincs reklamáció", a KSH meg a 799-et látja. Nem vesz kenyeret, csak leolvassa a polc-címkét....:D
Sokszor leírtam, ami az átlag embert érinti,azok fájnak (élelmiszer infla pl.) Igazán Gáz ára nem csökkent, sem az áramé. Ezek ilyen statisztikai hazugságok. Lassan ott tartunk hogy a Telekom féle +14/15% os emelés negatív előjelű. Pont emiatt nem látom a pmáp féle jövőképet reálisnak. Ha itt újra +10-15% KSH által kimutatott infla jön , akkor az árak duplázódnak megint (az átlag embernek)...
2019-22 között nekem is volt, az alacsony kamatok idején parkoltattam rajta pénzeket, a kamatokat mindig felvettem, folyamatosan váltogattam vissza, így nem jutottam el a kamatos kamatig - ezért nem gondoltam át a lényegét. De most már világos. Parkoltatásra most is jó lehet, számomra főleg az olcsó és biztos visszaválthatóság miatt.
Azért szempont a kamatos kamat( jelen esetben a MÁP+nál), mert valszeg jövőre és azután már csak jóval alacsonyabb kamaton tudnánk újra befektetni, de a MÁP+ garantálja, hogy emelkedő kamatokon történik ez meg.
Sajnos a pmáp egy befolyásolt papír lett. Egyszerűen és pofátlanul lehazudják az inflát. Igaz a dkj hozamokkal is játszottak, de az inkább marad piaci. Hiába lesz 2026-ban pl. 6%infla, ezek gyártanak majd belőle 4-et. Nincs bizalmam.
Magyar Állampapír tulajok