A gyermeknek (14+) nyitható "felnőtt" számla, tehát vehet akár fix, bónusz stb állampapírokat. Hogy ez új számlának minősül ès új befektetèsnek, az jó kèrdès. Szerintem igen. Osztályvezető megmondja.
1 születésnél letéti számlára kerül a 42e ft. 2. strat számla nyitásánál kincstár, azt átteszi ide. 3 ha már van start számla, akkor nem lehet még egy, tehát promora nem jogosult logikusan
Az ügyintéző hazudott. - 14 ès 16 èves kor között a szülő ír alá minden papírt. -16 èves kor fölött a szülőnek egy hozzájáruló nyilatkozatot kell alárni. A szerződést a gyerek írja alá. 18 èves korig minden tranzakcióhoz kell a szülő hozzájárulása. Ha az ügyintéző ellentmond ki kell hívni az osztályvezetőt.
Köszi a valaszt. A start szamla meg lett nyitva születesükkor,az hasznalva is van aktiv beutalassal,tehat az mar nem uj De ahhoz ,hogy eljünk a promocioval,kell egy uj számlat nyitni,es mivel start mar van a nevükön,igy csak az ertekpapirszámla jöhet szóba....azt viszont 18 eves kor alatt nem nyitnak.....ezt a valaszt kaptam
Most regisztráltam, sok sok èv Kincstári munkaviszony után. Ha van időm ès kedvem segítek mindenkinek. Válasz: - start számla nem nyílik autómatikusan a gyerekek születèsekor , egy függő számlára kerül a 42500 forint - gyerekeknek "felnőtt" számlát már 14 èves kor felett lehet nyitni - A 17 ès 8 èves srácoknak lehet start számlát nyitni, egyik szülő kell, ès a gyerekek lakcímkártyája + adókártyája
Voltam ma az Allamkincstarba,ezzel a dec 16-ig tartó promoció miatt,de lepattintottak,....a gyerekek nevere akartam nyitni,ugye startszamla mar van születesük óta,es uj ertekpapir szamlat csak 18 eves kor felett lehet nyitni.....akkor en valamit nagyon felreertettem itt,de probaltam vissza keresni,de nem talalom . Akkor 17 meg 8 eves sracok eseten nem működik?fura vokt az ügyintező,azert nem tudom eldönteni,hogy en nem voltam szimpi,vagy ő volt a szőke:)
"Január 20 utáni napokban ők is látják majd a lakosság viselkedését, a februári és márciusi lejáratokra már ennek tudatában készülhetnek rá termékekkel és kondíciókkal." --- Akik részt vettek a jelzáloghitelből PMÁP sztoriban, azok a pénzek biztosan távozni fognak a MÁK-ból, így ennek csak a volumene kérdéses.
Természetesen távol áll tőlem, hogy ilyet feltételezzek a MÁK részéről (de igen!), de az ügyfelek megtévesztésére esetleg jó lehet ez a cserés bohóckodás, mert azt hihetik, hogy ilyenkor nincs eladási -1 százalék. (A rendszer már úgyis eleve a -1 százalékos piaci árat mutatja.)
Január 20 utáni napokban ők is látják majd a lakosság viselkedését, a februári és márciusi lejáratokra már ennek tudatában készülhetnek rá termékekkel és kondíciókkal.
Olyan gyakran azért nem,de ha jövőre kijönne az államadósság kezelő központ egy új és magasabb hozam lehetőségű állampapírral,abban az esetben jól jönne egy ilyen opció,csak ennyi.
A leírás szerint díjtételek szintjén nincs változás, csak a technikai lebonyolítás egyszerűbb egy picivel, így egyáltalán nem kifizetődőbb. (Erre írták sokan hogy ez a nesze semmi fogd meg jól)
Magyar Állampapír tulajok