Kb. mindenki látja MO. saját csapdájába esett. Én személy szerint idén megszabadulok minden magyar állampapíromtól. Tartsa persze aki csak akarja, de nekem ha már állampapír akkor inkább fejlett országbeli. Forint sorsa megpecsételődött. Az infláció nem beindul hanem folytatódik. Nem tudom hogyan fogják tovább letagadni?! Igaz Nagy Márton szerint már a lehazudott KSH adatokat is át kellene dolgozni, olyan nagy a baj. Választási kampányév jön. Mindent is le fognak hazudni, tagadni. Nekem ez elvette a bizalmam. Szerintem jó úton haladunk a Török, nigériai, pár dél-amerikai ország sorsa felé. Finanszírozzák az Oroszok vagy Kínaiak a magyar adóságot! Én kiszálltam, mert nekem nm kedvező és már kockázatos is.
Akkor nem egyik percről a másikra jött volna be eladói oldalon 110 M névérték, hanem lépcsőzetesen. Ráadásul megérteném, ha a 33I-k kezdenének fokozatosan megjelenni.
Nem ez van, nem lehet ingyen átcserélni, ugyanaz az 1%-os eladási költség van, mint eddig. Csak nem kell külön eladnod, külön megvenned, hanem egyszerre tudod megcsinálni, kevesebb kattintás.
A 1,5%-os prémiumú inflációkövető állampapír borzasztóan drága buli az államnak. Viszont jövőre olyan helyzet áll elő, hogy egyéb állampapírok kamata magasabb lesz, ami szívhat el pénzt a prémium állampapírból. Szerintem ezt fogják megkönnyíteni az állampapír cserével, mert érdekükben áll ez a korábbi konstukció lenullázása. Ha túl vagyunk ezeken a folyamatokon, akkor a gazdasági növekedés miatt be fogják áldozni az inflációt (el kezd csökkenteni az új jegybank), de akkor már jobb lesz nekik, hisz közben a tömeg átvándorolt fix vagy alacsonyabb kamatozású papírokba. Nem szabad ennyire rövidlátónak lenni, szerintem vissza fog jönni az infláció a HUF gyengülés miatt. Vagy más devizába kell tartalékolni, vagy maradni inflakövető papírban, ami utólag úgy is kifizeti ha megpróbálják elinflálni a pénzt az árfolyamon keresztül.
Ez ok, de lehet, hogy a lakosságira is behozzák ezt a functiont. (Hogy maradjanak inkább, mert esetleg mégis félnek a visszaváltási rohamtól). Pánik-Fomo, ha egyszer elindul a tömeg.. Annyi pénzt nem lehet visszaadni, amekkora az állampapír állomány, ezt mindenki tudja. Gátolni nem szeretnék, inkább egy "csere" lehetőséget bedobnak, lesz ami lesz alapon. Én esetleg arra gondolnék, hogy ha cserélsz, akkor a -1% helyett -0,5% bünti csak. Aztán majd kiderül, pontosan mit akarnak. Messze van még a február-március.
Rövid távra még mindig másodpiaci PMáp. KHB, megint van 110 M. 2030J. Árfolyam: 1,136578. Forduló nap. márc.20. Prémium: 1,5%. Hozam: 4,79% (időarányos 16,8, 1% büntivel 13,7%) Én személy szerint lecseréltem a 2027J-t. Március végén meg majd meglátjuk. Ha lesz jobb ajánlat, transzfer 800 Ft-ért. (továbbra sem értem ki az aki itt ad el és 1 300 000 Ft-ért nem hajol le)
Magyar Állampapír tulajok