Aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd - véli Zsiday Viktor.
Mind a kereslet, mind a kínálat oldaláról nagyon megalapozottnak tűnik egy többéves, komoly emelkedő trend, legalább 50 százalékos áremelkedéssel - állítja Zsiday Viktor az Mfor.hu-n megjelent írásában. (Amint arról beszámoltunk, egyes lakástípusok esetében már érzékelhető némi drágulás.)
Az ismert befektető szerint a következő tényezők indokolják az áremelkedést az ország központi régiójában és néhány nagyvárosban:
soha nem építettek ilyne kevést Magyarországon, mint mostanában,
bár az ország népessége csökken, a nagyvárosokba, ezen belül is különösen Budapestre továbbra is pozitív a migráció,
elindult a reálbérek növekedése, és várhatóan ez a következő években is így marad,
szinte soha nem volt még ilyen olcsó a forinthitel, mint most, több nagyobb bank is 6 százalék alatti szinten kínálja a jelzáloghiteleket,
az alacsony betéti kamatok miatt kényszerűségből a megtakarítók is az ingatlanpiac felé fordulhatnak.
Zsiday ugyanakkor megjegyzi: az újonnan érkező keresletnek először ki kell pucolnia a bedőlt hitelből visszamaradt lakásokat, az évek óta eladni kívánt ingatlanokat, stb. Ez a folyamat jó pár hónapig eltarthat, de utána hirtelen nem lesz kínálat, és a folyamatosan jelentkező kereslet hatására az árak egyszercsak fel fognak robbanni - véli a befektető. Úgy látja: aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd.
a cordia megvett egy kb 15-20évig tarto fejlesztéshez elegendo terulet a marinátol északra a duna és a váci ut kozott és a szigeten is egy nagy teruletet ez a projekt nagyobb mint a kopaszi gáton ami torténik
Újpest eddig totál elkerülte a figyelmemet, sosem foglalkoztam vele! Utóbbi időben elkezdtem kicsit feltérképezni, igaz inkább az újszerűeket, és leginkább a metróvég környékét! Kellemes meglepetés, kisebb összegből gondolkodva Igencsak élhető, max a közbiztonság kérdéses számomra! Lakni én nem laknék ott, de el tudom képzelni, hogy valaki jól érzi magát ott, ezért befektetésnek tökéletes, nem utolsó sorban a kitűnő közlekedése miatt is!
nekem kifejezetten tetszik ez a stilus, a belvárosban egy angol cég tobb mint 100 lakást csinált meg igy még 2010 elot, sokban jártam, és ez nagyon illik egy panelhez is
Ez egy egészen jó ötlet. Lift van,felújítás során kidobod a küszöböket, ekkora méretű lakásnál már a fürdő is jó. Nyilván senki sem erre készül, de a tervezésnél érdemes lehet a kerekesszék méreteihez és fordulásához tervezni - tudom persze, mindenki örök életében fitt és egészséges marad kiváló csípővel és térddel, de azért talán érdemes felkészülni.
káposztásmegyer nem tetszik, az a semmiben van egy szántofold helyén,, ujpest kozpont lakotelep meg egy már az elso világháboru elott is a késobbi trianoni magyarország teruletének budapest utáni legnagyobb gazdasági ereju városa volt, egy komlett város, saját birosággal gimnáziumokkal szinházzal stb
persze, szuper konnyu fitten tartani, ha egyszer kész, 10 évig friss marad, a házra nincs gond, és korulnéztem már pár helyen, és ujpestkozpont tetszik a legjobban a semsey park kornyége, két lépés a metro, 15 perc a nyugati, aztán ott az obi spar lidl, és egy hatalmas nagy ápolt park, az épuletek pedig a panelkorszak utolso harmadábol valok
az a tegnapi panel nem volt rossz látvány, már évek ota fontolgatom hogy veszek egy 65 korulit és ebben a stilusban megcsináltatom, mivel már csak ketten vagyunk a feleségemmel boven elég lenne nekunk, mint utolso lakás, csupán a gardrobbol lényegesen nagyobbat tartok megfeleloen,és kellene egy vendégszoba, illetve klasszikus méretes 6 személyes étkezoasztanak hely
Ha kikapcsolod a hívószámküldést, és úgy hívod fel, akkor Vana nem látja a számod, és megmarad a privát szférád. De te tudod, ez végülis tényleg egy névtelen fórum.
Lakás/Ingatlan árak topik
Lakásárrobbanást vár Magyarországon a guru.
Aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd - véli Zsiday Viktor.
Mind a kereslet, mind a kínálat oldaláról nagyon megalapozottnak tűnik egy többéves, komoly emelkedő trend, legalább 50 százalékos áremelkedéssel - állítja Zsiday Viktor az Mfor.hu-n megjelent írásában. (Amint arról beszámoltunk, egyes lakástípusok esetében már érzékelhető némi drágulás.)
Az ismert befektető szerint a következő tényezők indokolják az áremelkedést az ország központi régiójában és néhány nagyvárosban:
soha nem építettek ilyne kevést Magyarországon, mint mostanában,
bár az ország népessége csökken, a nagyvárosokba, ezen belül is különösen Budapestre továbbra is pozitív a migráció,
elindult a reálbérek növekedése, és várhatóan ez a következő években is így marad,
szinte soha nem volt még ilyen olcsó a forinthitel, mint most, több nagyobb bank is 6 százalék alatti szinten kínálja a jelzáloghiteleket,
az alacsony betéti kamatok miatt kényszerűségből a megtakarítók is az ingatlanpiac felé fordulhatnak.
Zsiday ugyanakkor megjegyzi: az újonnan érkező keresletnek először ki kell pucolnia a bedőlt hitelből visszamaradt lakásokat, az évek óta eladni kívánt ingatlanokat, stb. Ez a folyamat jó pár hónapig eltarthat, de utána hirtelen nem lesz kínálat, és a folyamatosan jelentkező kereslet hatására az árak egyszercsak fel fognak robbanni - véli a befektető. Úgy látja: aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd.
link