Aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd - véli Zsiday Viktor.
Mind a kereslet, mind a kínálat oldaláról nagyon megalapozottnak tűnik egy többéves, komoly emelkedő trend, legalább 50 százalékos áremelkedéssel - állítja Zsiday Viktor az Mfor.hu-n megjelent írásában. (Amint arról beszámoltunk, egyes lakástípusok esetében már érzékelhető némi drágulás.)
Az ismert befektető szerint a következő tényezők indokolják az áremelkedést az ország központi régiójában és néhány nagyvárosban:
soha nem építettek ilyne kevést Magyarországon, mint mostanában,
bár az ország népessége csökken, a nagyvárosokba, ezen belül is különösen Budapestre továbbra is pozitív a migráció,
elindult a reálbérek növekedése, és várhatóan ez a következő években is így marad,
szinte soha nem volt még ilyen olcsó a forinthitel, mint most, több nagyobb bank is 6 százalék alatti szinten kínálja a jelzáloghiteleket,
az alacsony betéti kamatok miatt kényszerűségből a megtakarítók is az ingatlanpiac felé fordulhatnak.
Zsiday ugyanakkor megjegyzi: az újonnan érkező keresletnek először ki kell pucolnia a bedőlt hitelből visszamaradt lakásokat, az évek óta eladni kívánt ingatlanokat, stb. Ez a folyamat jó pár hónapig eltarthat, de utána hirtelen nem lesz kínálat, és a folyamatosan jelentkező kereslet hatására az árak egyszercsak fel fognak robbanni - véli a befektető. Úgy látja: aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd.
Nekem sem tetszik nagy átlagban, de nézd meg Herminamezőt és a Fogarasi - Vezér - Füredi - Nagy Lajos király által határolt területet! Azok azért nem rosszak....
Terveztem ott lakást venni, mert ár/érték arányban relatíve olcsó, de kohósalak az valahogy eltántorított... Mint utánaolvastam abból is többféle van, a szar és a még szarabb között, ki tudja éppen melyiket használták fel! Egyébként utána lehet keresni a telep építési történetében, hogy az első ütem (ami ha jól tudom az 50 -es években indult) még full tégla volt, (amik az apróbb ablakokról ismerhető fel), de a 2. és a 3. ütem a (60 -as évek végétől kezdődően) már egy rakás ellenőrizhetetlen szar.... Hogy a francba tudják ezt az emberek figyelmen kívül hagyni....???
Rómainál(pók utca) szépen viszik a panelokat azért 1 éve ilyenkor 170 db hirdetés 3 hónapja 130 most 1 hónapja 110 db már csak 85 db hirdetés van ingatlan.com pedig a ledrágább (panel) lakótelep Bp-en
Törölt felhasználó2021. 06. 15. 13:16
Előzmény:
törölt hozzászólás
Vidéken már láttam ilyen kombót, de pesten most hirtelen nem tudnék másikat mondani, persze lehet csak én voltam figyelmetlen. Az lehetséges, hogy ezt előbb építették, mint a kispesti lakótelepet?
aki megvesz a józsef Atillán egy 55 nm es lakást a 3.-4. emeleten lift nélkül persze, 30 millióert, a 60 as évekeben kitudja milyen vagy honnan össze hordott fél salakos káros anyagokat kibocsájtó lakásokat csak sajnálni tudom. A lépcsöházban ahol laktam annó az idösebb bérlök , tulajok 20 év lakhatás után 50 -60 év között megbetegedtek. Vérrák. egyikük sem élte túl. Most az új generáción van a sor...
Lakás/Ingatlan árak topik
Lakásárrobbanást vár Magyarországon a guru.
Aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd - véli Zsiday Viktor.
Mind a kereslet, mind a kínálat oldaláról nagyon megalapozottnak tűnik egy többéves, komoly emelkedő trend, legalább 50 százalékos áremelkedéssel - állítja Zsiday Viktor az Mfor.hu-n megjelent írásában. (Amint arról beszámoltunk, egyes lakástípusok esetében már érzékelhető némi drágulás.)
Az ismert befektető szerint a következő tényezők indokolják az áremelkedést az ország központi régiójában és néhány nagyvárosban:
soha nem építettek ilyne kevést Magyarországon, mint mostanában,
bár az ország népessége csökken, a nagyvárosokba, ezen belül is különösen Budapestre továbbra is pozitív a migráció,
elindult a reálbérek növekedése, és várhatóan ez a következő években is így marad,
szinte soha nem volt még ilyen olcsó a forinthitel, mint most, több nagyobb bank is 6 százalék alatti szinten kínálja a jelzáloghiteleket,
az alacsony betéti kamatok miatt kényszerűségből a megtakarítók is az ingatlanpiac felé fordulhatnak.
Zsiday ugyanakkor megjegyzi: az újonnan érkező keresletnek először ki kell pucolnia a bedőlt hitelből visszamaradt lakásokat, az évek óta eladni kívánt ingatlanokat, stb. Ez a folyamat jó pár hónapig eltarthat, de utána hirtelen nem lesz kínálat, és a folyamatosan jelentkező kereslet hatására az árak egyszercsak fel fognak robbanni - véli a befektető. Úgy látja: aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd.
link