Aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd - véli Zsiday Viktor.
Mind a kereslet, mind a kínálat oldaláról nagyon megalapozottnak tűnik egy többéves, komoly emelkedő trend, legalább 50 százalékos áremelkedéssel - állítja Zsiday Viktor az Mfor.hu-n megjelent írásában. (Amint arról beszámoltunk, egyes lakástípusok esetében már érzékelhető némi drágulás.)
Az ismert befektető szerint a következő tényezők indokolják az áremelkedést az ország központi régiójában és néhány nagyvárosban:
soha nem építettek ilyne kevést Magyarországon, mint mostanában,
bár az ország népessége csökken, a nagyvárosokba, ezen belül is különösen Budapestre továbbra is pozitív a migráció,
elindult a reálbérek növekedése, és várhatóan ez a következő években is így marad,
szinte soha nem volt még ilyen olcsó a forinthitel, mint most, több nagyobb bank is 6 százalék alatti szinten kínálja a jelzáloghiteleket,
az alacsony betéti kamatok miatt kényszerűségből a megtakarítók is az ingatlanpiac felé fordulhatnak.
Zsiday ugyanakkor megjegyzi: az újonnan érkező keresletnek először ki kell pucolnia a bedőlt hitelből visszamaradt lakásokat, az évek óta eladni kívánt ingatlanokat, stb. Ez a folyamat jó pár hónapig eltarthat, de utána hirtelen nem lesz kínálat, és a folyamatosan jelentkező kereslet hatására az árak egyszercsak fel fognak robbanni - véli a befektető. Úgy látja: aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd.
Én mint szerencsétlen kommunista ? Nem mondtam semmit csak a régi magyar,francia stb életszínvonalat próbáltam összevetni a maival 56 év után beleszámítva mekkorát fejlődött a világ azóta és az eredmény siralmas. De a legrosszabb ez a gyülölet ami akkor kevésbé volt jellemző
Borzalmas ez az elfogult gyülölet. Mégha tényleg ez lenne a realitás akkor is meg kellene nyugodni és nemcsak a rosszat látni. Ez sújt bennünket mások régi vélt vagy valós sérelme. Mindenki panaszkodhatna,mindenki bosszúért kiálthatna.
Mond már mit éltél meg ! Ki és miért bántott Téged a 60-70 vagy a 80 as években. Komolyan érdekel. Már csak azért is mert úgy tudom diplomát vagy jó szakmát szereztél,egészségben nőttél fel,külföldre is jártál sőt anyagilag gyarapodtál.
A panel lakásoknál is már addig szedegetik ki a falakat, míg az egész kártyavárként fog összedőlni. Nem ilyen fal szétverésekre voltak tervezve. Tudom a főfalak a lényeg, ahhoz tilos hozzányúlni, de azért a köztes falak is tartanak valamennyit!
Ember! Hiába mondom, de megismétlem. Megéltem azt a kort és nem művészfilmekből kell megismernem. Az ilyen alakok csinálnak Hitlerből Sztálinból, Rákosiból hőst utólag. Mert képtelenek tanulni a történelemből. Pont az ilyen kelekótyák miatt ismétli a történelem önmagát.
"Szóval, igen, 750k-s átlag nm-áron simán veszek ott új építésű nagy lakást, ha olyan." Kérdés, hogy lesz-e ott ennyiért. Én inkább arra fogadnék, hogy idén 900 ezer/m2, jövőre pedig egymillió ft lesz a minimum. Különösen a tetőteraszos lakásokra.
Én az iskolában tanítanám ezeket a realista filmeket,hadd lássák mi volt az a rendszer amiről csak a kommunizmus,diktatúra meg a sok ködösítés lát napvilágot. Ha valaki egy picit figyel minden lejön a korabeli állapotokról.
Azok, amiket kinéztem, egy-két kivételtől eltekintve nem felfelé, hanem lefelé mentek. A jövedelmem meg folyamatosan jobban növekedett az elmúlt két évben, mint a lakásárak (emiatt egyszer már újrarajzoltuk a prioritásokat), emiatt nem aggódom különösebben. Én nem azt nézem, hogy mennyiért hirdetnek valamit, vagy mennyiért álmodják meg maguknak a vevőt, én elég pontos elképzelésekkel rendelkezek az adott lakások értékére vonatkozóan, ha a kettő nem találkozik a megfelelő sávon belül, akkor nincs üzlet. Ennyi.
Lakás/Ingatlan árak topik
Lakásárrobbanást vár Magyarországon a guru.
Aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd - véli Zsiday Viktor.
Mind a kereslet, mind a kínálat oldaláról nagyon megalapozottnak tűnik egy többéves, komoly emelkedő trend, legalább 50 százalékos áremelkedéssel - állítja Zsiday Viktor az Mfor.hu-n megjelent írásában. (Amint arról beszámoltunk, egyes lakástípusok esetében már érzékelhető némi drágulás.)
Az ismert befektető szerint a következő tényezők indokolják az áremelkedést az ország központi régiójában és néhány nagyvárosban:
soha nem építettek ilyne kevést Magyarországon, mint mostanában,
bár az ország népessége csökken, a nagyvárosokba, ezen belül is különösen Budapestre továbbra is pozitív a migráció,
elindult a reálbérek növekedése, és várhatóan ez a következő években is így marad,
szinte soha nem volt még ilyen olcsó a forinthitel, mint most, több nagyobb bank is 6 százalék alatti szinten kínálja a jelzáloghiteleket,
az alacsony betéti kamatok miatt kényszerűségből a megtakarítók is az ingatlanpiac felé fordulhatnak.
Zsiday ugyanakkor megjegyzi: az újonnan érkező keresletnek először ki kell pucolnia a bedőlt hitelből visszamaradt lakásokat, az évek óta eladni kívánt ingatlanokat, stb. Ez a folyamat jó pár hónapig eltarthat, de utána hirtelen nem lesz kínálat, és a folyamatosan jelentkező kereslet hatására az árak egyszercsak fel fognak robbanni - véli a befektető. Úgy látja: aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd.
link