Topiknyitó: Hathor 2014. 04. 09. 17:46

Lakás/Ingatlan árak topik  

2014. április 9., szerda 15:07 Napi.hu

Lakásárrobbanást vár Magyarországon a guru.

Aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd - véli Zsiday Viktor.

Mind a kereslet, mind a kínálat oldaláról nagyon megalapozottnak tűnik egy többéves, komoly emelkedő trend, legalább 50 százalékos áremelkedéssel - állítja Zsiday Viktor az Mfor.hu-n megjelent írásában. (Amint arról beszámoltunk, egyes lakástípusok esetében már érzékelhető némi drágulás.)

Az ismert befektető szerint a következő tényezők indokolják az áremelkedést az ország központi régiójában és néhány nagyvárosban:

soha nem építettek ilyne kevést Magyarországon, mint mostanában,

bár az ország népessége csökken, a nagyvárosokba, ezen belül is különösen Budapestre továbbra is pozitív a migráció,

elindult a reálbérek növekedése, és várhatóan ez a következő években is így marad,

szinte soha nem volt még ilyen olcsó a forinthitel, mint most, több nagyobb bank is 6 százalék alatti szinten kínálja a jelzáloghiteleket,

az alacsony betéti kamatok miatt kényszerűségből a megtakarítók is az ingatlanpiac felé fordulhatnak.

Zsiday ugyanakkor megjegyzi: az újonnan érkező keresletnek először ki kell pucolnia a bedőlt hitelből visszamaradt lakásokat, az évek óta eladni kívánt ingatlanokat, stb. Ez a folyamat jó pár hónapig eltarthat, de utána hirtelen nem lesz kínálat, és a folyamatosan jelentkező kereslet hatására az árak egyszercsak fel fognak robbanni - véli a befektető. Úgy látja: aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd.

link
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
lacikonyha 2024. 09. 03. 09:14
Előzmény: #225963  kreta

az agglomerációs élet (és az azzal közeli rokon városszéli, kiváltképp a távolabbi budai hegyi) azoknak való, akik kedvelik és finanszírozni is képesek és hajlandók az önszopatástást
filozófiájuk pedig mindig is volt, van hozzá indoklásul, bőségesen
extrém sportok egyike
mint pl az ultrafutás, a sokba kerül de legalább nagyon kellemetlen hatalmas küzdelem (gyakran 100+ km)
https://www.terepsport.hu/terepfutas-hirek/item/8837-paal-emoke-a-skyrunning-masters-vilagbajnoksagon

tiszteletre méltóak
mint pl a Jess Pegula aki dollármilliárdos családba született, és a topteniszezők igencsak kemény munkával járó küzdelmes életét választotta, a gondtalan tejbe vajba fürdés helyett 
wantuu 2024. 09. 03. 09:13
Az alulfinanszírozott egészségügy meg az állat módjára közlekedő autósok sokkal nagyobb életveszélyt jelentenek mint egy random késelő. De még szerintem az is, hogy elcsúszol a kádban és bevered a fejed.
Murdoch 2024. 09. 03. 09:08
Előzmény: #225955  mr_bob
Úgy ám, ez fontos történet, ingatlanpiaci szempontból is. Anno olvastam olyan tanulmányt, hogy 2100-ra 6 hónapos forró nyarakkal lehet kalkulálni. Ebben az esetben inkább egy vidéki kocka pincével, fúrt kúttal, mint vmi luxuslakás az Andrássyn, szvsz. Persze odébb van még a dolog, de a trend látszik.
EURHUF_goes_to_haven 2024. 09. 03. 09:07
Előzmény: #225974  Murdoch
Meglátjuk mi lesz belőle, szerintem se sok jó, AFD nyert a hétvégén valamelyik tartományban, valszeg nem véletlenül, cégen belül ha megkérdezem az értelmesebbje azt mondta, hogy ok , hogy ha be akar és tud illeszkedni akkor jöheta  többi takarodó. 
De azt hogy ezt a vallást beszántsák arra sok esélyt nem látok, pedig a történelemben legnagyobb vérengzései vallások által voltak kirobbantva... 
slash 2024. 09. 03. 09:06
Előzmény: #225966  kreta
Vagy ez, van ülsz a városban a 40 fokban az emeletesben és megfulladsz a kölkeiddel együtt. Lehet választani. Hétköznap szopó hétvége Hawaii. Panelben fordítva. 
EURHUF_goes_to_haven 2024. 09. 03. 09:03
Előzmény: #225969  Ishar
Ne értsd félre amit írtam. 
A cégünkben több bevándorló is megfordult (irodai magasn képzett szellemi munka) volt egyiptomi, Indai, Tunéz, stb...
Ezekből 1 volt akire azt mondanám, hogy problémás volt, ő rajta látszott, hogy nem akar beilleszkedni. A többiekkel semmi gond nem volt. 
A civil életben is így gondolom . Nekem nem tetszik, hogy van aki úgy értelmezi pl a Koránt, hogy a többi vallás gyakorlóival szemben mindent megtehet, sőt  meg is kell... Emiatt nem szeretem ezt a vallást, de tudom, hogy rengeteg ember van aki viszont be tud és akar is illeszkedni. Van hogy ez a vallása elhagyásával jár. Az hogy ezért ő retortzió érheti nem hiszem, hogy a német társadalom hibája (nem a németek mennek utána egyes valláselhagyónak). 
Viszont amit írtam komolyan gondoltam. Tudom hogy vannak késelések, és ez borzalmas, tenni kell ellene, de ahogy írtam ha csak magyarországot nézzük sokkal több ember hal meg családon belüli erőszakban , késelés miatt mint ami a hírekbe bekerül, és azokkal is legtöbbször az a gond, hogy se nem tudnak se nem akarnak beilleszkedni.
Szerintem most eddig bármerre jártam Németországban okés volt, de tény nem éltem még nagyvárosban mint München vagy Stuttgart, ott lehet lennének olyan részek amit kerülnék, ahogy ez megvolt pesten is. Engem ami zavar, hogy most a németekre mutogatnak, de az hogy a Ctípusú egy kardal ment ki a rendőrökhöz az rendben van ? Kicsit állszentnek érzem. EGYIK SEM AZ!
Murdoch 2024. 09. 03. 09:01
Előzmény: #225962  EURHUF_goes_to_haven
Ennél jobban nem akarok belemenni, mert off, de szerintem nem jól látod. A nyugat zöme már nem biztonságos hely, elsősorban az illegális migráció miatt. Nekem is van kb. 30 éves viszonyítási alapom anno és most. És egyébként egyszerű a dolog, látszik hogy mindenfelé buknak a folyamatot csukott szemmel kiszolgáló kormánypártok. Az, hogy a svédek már a katonaságot vetik be az utcákon, mert már Albánia is nyugisabb hely, az egy dráma.
https://www.numbeo.com/crime/rankings_by_country.jsp
slash 2024. 09. 03. 09:00
Előzmény: #225961  EURHUF_goes_to_haven
Legyünk őszinték: Nyilván a Taylor Swift koncertet sem azért fújták le mert nem lesz fagyi a bejáratnál..
meg a rengeteg terrortámadás. Másfél millió arab kóvályog a németeknél annak 1-2%a radikális. 
Múltkor voltam Inglostadtban  haver ott dolgozik péntek este mondom menjünk szórakozni! 
haverom: Hűlye vagy? minden tele arabbal! Mi itthon bulizunk. De rajtam volt a dili asszony mondta mehetsz ahova akarsz (szőke milf) én maradok elmentem egy helyi dizsibe ha törököt láttam az már jó volt!  
Horvátoknál is ülök a tengernél  begördül a hófehér X5, X6 oszt kiszáll 4 Aladdin.Segílykéből van.  Haggyámá! Erről ennyit. 
Xis24 2024. 09. 03. 08:55
Előzmény: #225970  Xis24
Az soroksári Auchan mint városhatár pedig 17 perc.
slash 2024. 09. 03. 08:54
Előzmény: #225967  Xis24
Ma reggel lerohadt a a fonódó villamos BP-en belül utaztam simán másfél órát. Áldom az eszem hogy szar házat vettem bent a BP tábla mögött  nem jó házat kint a ge..be.   
Xis24 2024. 09. 03. 08:53
Előzmény: #225967  Xis24
A múlt heti 28 perc most 51 perc lett 😃
Ishar
Ishar 2024. 09. 03. 08:51
Előzmény: #225962  EURHUF_goes_to_haven
"A késelések is bőven túl vannak fújva..."  ---- Nem vagyok meggyőződve arról, hogy a megkéseltek (rokonai) is osztják ezt a vélekedést.  "De sok van olyan aki idejön és csak élni akar." --- Igen, csak sajnos sokszor úgy akar "csak élni", ahogy a szülőföldjén is tette, és nem az európai normák szerint.
slash 2024. 09. 03. 08:51
Én azért annyira nem sajnálom őket a házaik az elmúlt 10 évben dobtak egy négyes szorzót. 
Xis24 2024. 09. 03. 08:51
Minap elemeztük a városba való bejárást.Az én példámban a déli agglomeráció volt. Ócsa kistérség mint talán  utolsó agglos település dél felé. Ha jól emlkészem a városhatárig elérni csak 10 perc volt aztán a java csak azután jött a Deákig. Tényleg most megnézem mennyit ír. 
kreta
kreta 2024. 09. 03. 08:46
Előzmény: #225965  Xis24
Én sajnálom az agglomerációs őslakosokat,
Jól felforgatták az életüket akik kiköltöztek..
Az ott lakók meg lassan moccani se tudnak egyet településen olyan forgalmi dugók vannak és az ott lakók akik ott születtek a gyerekeket nem tudják normális körülmények között bölcsödébe óvodába járatni..
Nem mellesleg aki kiköltözött az extrém hosszú bejárás idővel kell hogy számoljon olyan dugók vannak be fele reggelente hiába csak pár kilométer de az a pár km be van állva mint a szög és akkor utána vannak még a városi utak ami szintén be van állva..
Xis24 2024. 09. 03. 08:38
Előzmény: #225963  kreta
Lehet, hogy 10 év múlva is azt írja majd valaki, hogy nem érti de 10-éve még jó volt. Agglomerációs őslakosként mi sem értettük gyerekkorban, hogy miért jönnek és vásárolják fel régen többnyire rozzant házakat.  Annyi válrozozott talán, hogy most nem trabanttal jönnek, hanem sokszor terepjárókkal és javarészt nem rozzant házakat vesznek. A körforgás szerint Bp tele van vidékiekkel az agglomeráció meg Bp-ről kiköltözőkkel. Talán ma egy alacsonyabb státuszú embernek  Bp vonzóbb lehet mint a túlértékelt agglomeráció.
kreta
kreta 2024. 09. 03. 08:08
Előzmény: #225960  kukor-ica
Wekerle Nagyon zsúfolt és még azt is meghatározza az önkormányzat milyen csaptelepet vegyél a budiba..
Cserép ablak kerítés ilyenekről már nem is beszélek ötszörös költség felújítani
kreta
kreta 2024. 09. 03. 08:05
Előzmény: #225956  J0hnnyEnglish
Én az agglomerációt nem értem,
Zsúfolt nincs óvoda bölcsőde egymás szájába vannak az emberek és másfél óra mire bejutsz a munkahelyedre reggel..
Közép iskolás gyereked kellhet hajnali négykor hogy beérjen az iskolába…
Én soha nem költöznek ki az agglomerációban nem szopatnám magam állandóan egyszerűen nem vonzó számomra Elhiszem hogy 10 éve még az volt most már nem
EURHUF_goes_to_haven 2024. 09. 03. 06:58
Előzmény: #225959  Murdoch
A késelések is bőven túl vannak fújva... Hány késelés történik az etnikum által ? Ja hogy az már a hírekbe se kerül be csak ha a rendőrre rántanak katana-t .
Félre ne érts, azt a fajta embert aki nem tud és nem is akar beilleszkedni a lehető leghamarabb kell kipaterolni, a többit meg rendre zabolázni. De sok van olyan aki idejön és csak élni akar.
EURHUF_goes_to_haven 2024. 09. 03. 06:50
Előzmény: #225944  Murdoch
Legyünk azért őszinték. Németből szerintem 2 aki elmenekül, aki valami miatt a környzetében annyi migránst lát és elmenekül (ez lehet az is, hogy a faluba 1 db színesbőrű,mert itt is vannak ám zábpultagyúak, de az is lehet hogy menekültszálló).
Menekültszállóról én is tudok, de a helyi már betelepültek általában nagyobb gondot okoznak mint a menekültek. A másik a gazdasági migráns ami valami miatt nem dolgozott annyit, hogy elegendő legyen a nyugdíjja és/vagy nincs megoldva a lakhatása idős korára, és nincsenek vagy nem akarják ellátni a gyerekei.
Nem mondom, hogy ritkaság, de azért nem ez a nagy átlag. Az hogy a magyar propaganda minisztérium egy 1000x esre felfújja azt meg aki beveszi... hááát... Hiába az interneten a hazugság, pont úgy néz ki mint az igazsgá, csak még se az. Tudni kell különbséget tenni. 

Topik gazda

Hathor
Hathor
4 5 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek