hajszál híján 50 voltam amikor az ingatlanügyi pályát választottam, az is benne volt, hogy azt gondoltam abból nem kell nyugállományba vonulni amig sétálni tudok és a számat jártatni, és ez nagyon tetszett
aztán a covid parám beleültetett már több mint 3 éve a fotelba itthon, és hivatalosan is nyugdíjas lettem, és a saját bérbe adott cuccaim egyengetésén túl egyéb ingatlan ügyet a hátam közepére sem kívánok már
..
pár napja hoztam el a családi históriák harmadik kötetét, és leadtam a negyediket, másfél év munka van bennük
közben felvettem a kapcsolatot egy 78 éves rokonommal, akivel kb 14 évesen találkoztam utoljára, és úgy fogadott mintha tegnap váltunk volna el, és tökéletesen értettük is egymást, iszonyat emlék tömege van, elsőre 5 órát mesélt, részben általam csak hallomásból ismert emberekről
eddig kb 1300 oldal amit feldolgoztam, és rajta keresztül megnyílt egy oldalági sztori folyam, lett újra kb félév elfoglaltságom, és várható újabb kötet, és számtalan bő családi összejövetel
már egyáltalán nem bánom, hogy a covid lefékezett 62 évesen
..
persze jövőre veszek újabb kis panelt, és bérbe adom azt is, és az a vicc, hogy jóval több lett a nyugdíjam mint amire számítottam, és ha a jövő évben vásárolt bérleti díja is növeli a bevételeimet, utána már csak kb 2,5-3 év kell a következő panel vásárlásához
Lakás/Ingatlan árak topik
Lakásárrobbanást vár Magyarországon a guru.
Aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd - véli Zsiday Viktor.
Mind a kereslet, mind a kínálat oldaláról nagyon megalapozottnak tűnik egy többéves, komoly emelkedő trend, legalább 50 százalékos áremelkedéssel - állítja Zsiday Viktor az Mfor.hu-n megjelent írásában. (Amint arról beszámoltunk, egyes lakástípusok esetében már érzékelhető némi drágulás.)
Az ismert befektető szerint a következő tényezők indokolják az áremelkedést az ország központi régiójában és néhány nagyvárosban:
soha nem építettek ilyne kevést Magyarországon, mint mostanában,
bár az ország népessége csökken, a nagyvárosokba, ezen belül is különösen Budapestre továbbra is pozitív a migráció,
elindult a reálbérek növekedése, és várhatóan ez a következő években is így marad,
szinte soha nem volt még ilyen olcsó a forinthitel, mint most, több nagyobb bank is 6 százalék alatti szinten kínálja a jelzáloghiteleket,
az alacsony betéti kamatok miatt kényszerűségből a megtakarítók is az ingatlanpiac felé fordulhatnak.
Zsiday ugyanakkor megjegyzi: az újonnan érkező keresletnek először ki kell pucolnia a bedőlt hitelből visszamaradt lakásokat, az évek óta eladni kívánt ingatlanokat, stb. Ez a folyamat jó pár hónapig eltarthat, de utána hirtelen nem lesz kínálat, és a folyamatosan jelentkező kereslet hatására az árak egyszercsak fel fognak robbanni - véli a befektető. Úgy látja: aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd.
link