sziasztok, mi a véleményetek a uberről? p/e 10 körül van, cash flow ja brutál jó, de sokan félnek hogy a robottaxi megölik őket. Nem tudom eldönteni igazuk van-e, számos ellenpélda létezik pl booking.com vagy még mindig talpon a zoom...
BILI-t hogy látod.BABA-hoz hasonlóan kitörésben van. Mar kétszer meghintáztatott 24 szeptember óta tartom. Ha lesz kitörés a korábbi csúcs fölé 40 Usd elérhető lehet?
Azsia folytatodik az Azsia rally. A elmult 3-6 het rovid konszolidacioja utan ujra felfele fordultak a Kinai indexek, kitoresben van Korea es Taiwan, es masok is. A devizak erosodnek a Dollar ellen, de Yen gyengul, ez idealis kombinacio a tozsde rallyhoz. A ket kivetel India es Australia, ahol tart a korrekcio. . 1)HK es BABA https://imgur.com/a/ofhD7tP . 2)Japan NIKKEI 52k szinten kitoresre keszul. A bankok MUFG MFG kamatrese szelesedik, rallyznak. . 3)Korea Meg mindig tart a nagy momentumu rally, 3 elektronika (Samsung Hynix, LG) viszi fel, meg AI mania. . https://imgur.com/a/Uofm5lO . 4)India Nifty 26500-nal dupla csucsban akadt el. Gyanus, hogy itt tobb honapos korrekcio kezdodik. . https://imgur.com/a/UhjBAAr
En is unom a tetheres hozzaszolasaid, de ezt mar irtam regebben.. "Azt nem tudom, hogy különböző államok mennyi aranyat vásároltak, de úgy látszik, az arany árfolyamát idén a tether kft verte fel." Ez a mondatod eleve ellentmondas, hogy allithatsz biztosan olyat amikor kijelnented hogy egy nagyon fontos masik informacionak nem vagy a birtokaban. Illetve ha ennyire bistos vagy ebben, akkor vettel aranyat amikor ezt felismerted mert akkor sokat kaszalhattal volna. Boole LAC irasait en is atporgetem, mert tul hosszuak, de legalabb abban lehet relevans informacio annak aki LAC-ot tradel.
Akkor miért nem nyavalyogsz, mikor Boole barátunk a 3 oldalas LAC MI -s elemzéseket naponta berakja? Csoda programja kimutatja, hogy már most 22 dolláron állna. Leírja, az 5,5 dollár a kritikus, ha elesik, megy a pincébe, aztán nem, ahogy lefele, úgy felfele is megy át, mint a vajon. Az meg tény, hogy a tether cég úgy varázsolja elő a tethert a semmiből. Vett ebből 116 tonna aranyat, meg állítólag 135 milliárdért amcsi állampapírt. Pontosan tudják, hogy szabadulniuk kell a coinjuktól, mert semmit nem ér. Így viszont semmi nem drága nekik, ha annyit csinálhatnak, amennyit nem szégyellnek.....és nem az a szégyellős fajták. Persze mit várunk el egy olyan világtól, ahol az amcsi elnök is ugyan erre az útra lép, lassan engedélyt kap az USD1 piacra dobására. Ugyan az, mint a tether, csak maga az elnök áll majd mögötte. Ebből majd felvásárolhatja akár Grőlandot is kilóra.
Vonovia és egyéb lakáspiaci befektetések ügyében: Ismertek azok a kompozitok, amelyek alapján meg szokás állapítani a lakások túlárazottságának mértékét, ezeket (európai mintára) az MNB lakáspiaci jelentései is tartalmazzák. Ezek alapján is lehet következetéseket levonni a következő évek várható trendjéről. Kevés szó esik azonban a populáció számának és összetételének várható alakulásáról, a gazdasági környezet árakra gyakorolt hatásáról és a közpolitikai döntéseknek való kitettségről. Németországban a német munkaerőtől ugyan elmaradt a kelet-európai vendégmunkás, de a társadalmi integrációja és a volumene miatt alkalmas volt arra, hogy a lakáspiacnak támaszt nyújtson. Ugyanez volt érvényes Budapestre is: Budapest az egyik legvidékibb európai nagyváros, populációjának jelentős része vidékről érkezett, miután a főváros elszívta onnan a versenyképes, frissdiplomás rétegeket. Ez ugyanúgy támaszt adott a lakáspiacnak, ahogyan Németországban a kelet-európai munkaerő tette. Most azonban elértünk oda, ahol a népességpótlásnak ez a módja megrekedt. Ami eddig ezeket a piacokat alapvetően hajtotta, az már nincs és az AI, valamint a robotizáció terjedése miatt még kevésbé lesz (Magyarországon ezzel párhuzamosan az Unió magországaihoz történő gazdasági konvergencia erősen lelassult, ami szintén hatással lesz a lakásárak alakulására). Az európai gazdaság (és társadalom) leépülése ma már mindenki számára nyilvánvaló, ezt nem részletezném. A lakáspiac átpolitizált, a közpolitikai döntéseknek való kitettség a gazdasági problémák miatt csak fokozódni fog. Dubai teljesen más környezetet nyújt. A lakosság 2040-ig közel két millió fővel nő, következetes stratégát visznek végig annak érdekében, hogy a legképzettebbeket és gazdagokat oda csábítsák. Sokan el sem tudják képzelni, mekkora tömegben lépnek le az EU-ból a techcégek fiatal, euromilliomos tulajdonosai. Számomra szinte sokkoló volt ezzel szembesülni. Európát ez a réteg gyakorlatilag leírta. A lakáspiac szárnyal, egymás után történnek hatalmas fejlesztések. Épül a világ legnagyobb repülőtere, egy új (és nagyobb) pálma alakú sziget, az Expo City, a Burj Khalifa új "testvére", félórás menetidejű gyorsvasút a főváros felé, új metró stb... Nem gondolom, hogy a lakásárak emelkedése örökké tart, de az elérhető hozamok tisztességesek és a most teljesen beépülő belső területek értéknövekedése gyakorlatilag garantált. Abu Dhabit terjedelmi okokból inkább nem sorolom. Szóval én inkább ezt az irányt javasolnám.
Kêrlek el ne ijeszd innen, mert különben megy vissza kommentelni az agroinformra - magát felvidéki gazdálkodó kiadva-, és ott osztja az észt. Van a gazdálkodóknak éppen elég baja, nem hiányzik még ő is. Itt szódával elmegy.
Az a trükk és azért működik, mert Tether meg a többi crypto világbeli, nem a tether-ből vesz aranyat, hanem dolárból, a kulcs pedig az, hogy legyen olyan aki hisz eléggé a crypto világban, hogy adjon nekik dollárt a blokkláncokért. Szóval ha találsz valakit aki megveszi a játékpénzed dollárért akkor hajrá! :D
Nem értem, miért fortyogsz? Pörgesd át és kész. Három hozzászólás volt és nem is a bitcoint szidtam. Hétvége van, most nem annyira kötött a topik témája. Amit leírtam, meg nem kitaláció, valós dolgok.
ahelyett, hogy allandoan a cryptok miatt nyavajogsz itt, inkabb vedd meg, mintha gazdalkodj okosant jatszanal, aztan ülj ra es majd alakul belöle valami. Allandoan ezen fintorogsz, mar tenyleg unalmas folyamatosan ugyanazt hallgatni. a crypto balnak ezt csinaltak meg azt csinaltak, igy meg ugy manipulaltak az árat... Szallj be vagy hagyd a fenebe a crypto emlegeteset. Szerintem nem vagyok egyedül ezzel itt, aki mar lassan a falat marja, ha meglát töled egy ujabb cryptoval kapcsolatos nyavajgo kommentet. Köszi! ;o)
AZ EEM/SPY longterm chart kivaloan mutatja az elozo ciklus hasonlo jellegu ismetlodese eseten, hogy mire szamitok 2035-ig az EEM piacokon. . https://imgur.com/a/Ckf7mcp . Egyebkent egyetertunk: az nem egeszen mindegy, hogy melyik orszagban vannak a commodity cegek, de azert mindegyikre jobb idok jonnek. Erre jo pelda a vilag 3. legnagyobb banyasz cege, Zijin, (BHP, RIO utan) chart: . https://imgur.com/a/ypHcknF
Financial Forecasts
cimu topic folytatasa. Minden fenti temaba vago hozzaszolast szivesen latunk.