papafilip

Regisztráció: 2020-03-27 22:51:21

Hozzászólások száma: 123

Utolsó hozzászólás: 2021-11-28 20:53


Tapasztalat: 4
Aktivitás: 4
Népszerűség: 5


utolsó 20 hozzászólás

Financial Forecasts vasárnap, 20:53
A Zoom az nagyrészt csak ez a platform. Míg a Skype és a Teams pl. Microsoft az sokkal diverzebb. 
CoronaVirus szombat, 12:40
Háh jogos, kicsit furán van egymás alatt a két tábla, megzavart.
így már csak az zavar továbbra is, hogy a "nyers" adatok a Supplemental Table 5. -ben nekem nem egészen ezt adják ki, remélem mire átmegy a review-kon tisztázzák majd.
CoronaVirus szombat, 12:26
Nem egészen ugyan arról beszélünk, az S1 az nem a súlyos megbetegedésre vonatkozik. Az S1 a tünetes megbetegés ahogy arra a Supplemental Table 4. -es adatok vonatkoznak.
CoronaVirus szombat, 11:10
Mondjuk erről már beszéltünk, de a súlyos megbetegedésre ebben a Study-ban ( Supplemental Table 5. ) továbbra sem az van, hogy a vakcinák nem védenének a súlyos megbetegedés ellen, sőt ott bizony az látszik hogy igen.
Financial Forecasts 2021. 11. 21. 11:05
Ahogy mondod, jelenleg nincs jelentős árazási képességük, gyakorlatilag olyanok mint a Utility cégek. Azt írtam, hogy ha elkezdődnek majd az 5G-re épülő szolgáltatások akkor esetleg lehet, hiszen elég jó helyzetben lesznek mivel az ő kezükben lesz hozzá megfelelő infrastruktúra. Szóval abszolút igazad van mivel ez egy bizonytalan tényező ezért alacsonyabb az árazásuk jelenleg.
Financial Forecasts 2021. 11. 21. 10:29
Igazad van kell az árdiktáló szerep is, én arra gondoltam, hogy az 5G kapcsán azért lesz ilyen lehetősége a nagy telekom cégeknek ( Nem véletlen a sok beleöntött pénz az infrastruktúrába ). Igaz közel sem akkora mint a MSFT vagy Google, de azok szolgátatásait valszeg rajtuk keresztül fogják elérni. A kérdés az, hogy az 5G kapcsán mikor elkezdenek megvalósulni a Netwrok Slice-okhoz kapcsolódó szolgáltatások azokat milyen szinten tudják majd kiaknázni. Ezt persze még nagyon nem lehet látni jelenleg.
Financial Forecasts 2021. 11. 21. 09:50
Cserébe viszont valszeg osztalékrészvénynek jók lesznek továbbra is. Stabil bevételük van és mivel nincsnenek erősen túlértékelve ezért talán biztonságosabbnak tekinthetők kissebb volatilitással.
Financial Forecasts 2021. 11. 19. 19:38
Kezdődnek a lezárások egyes helyeken, plusz mellé a stratégiai tartalékokat is megcsapolják ez most elég is sztem egy kis korrekcióra. Utána úgyis megy majd újra feljebb mert lesz bőven kereslet még egy ideig és a kínálat is ideig óráig magasabb a tartalékok egyszer majd elfogynak.
Financial Forecasts 2021. 11. 11. 08:35
Sztem humanoid szarkazmus tábláját támaszthatnák :D
Financial Forecasts 2021. 11. 03. 18:12
Mondjuk itt most Musk kivételesen nem a manipulátor volt, azt a Hertz valakije tolta szal ezért max őket lehetne megbüntetni. No nem mintha távol állna Musktól, hogy befolyásoljon :D
Financial Forecasts 2021. 10. 31. 19:45
Azért ez a chipgyártás dolog nem oly egyszerű, a nyugati világ ha Japánt és Dél Kóreát is idevesz tud modern chipeket gyártani Taiwan és Kína nélkül fordítva viszont ez nem igaz.
Ha megnézed az ellátási láncát a teljes chipgyártásnak, vannak olyan Japán és Nyugat Európai cégek amik gyakorlatilag kihagyhatatlanok a gyártási folyamatból és azt valszeg nehezebb lenne pótolni mint a gyárak számosságát, mert olyanok azért vannak máshol is nem csak Taiwan-on, ez egy elég felületes félelem szerintem, legalábbis az, hogy megáll a chipgyártás, attól még okozhat nagyon nagy gazdasági problémákat, de szerintem jelenleg ez Kínának jobban fájna így.
Financial Forecasts 2021. 10. 29. 21:52
Samsung is tud 5nm-t.
Sztem amúgy most Intel jó lesz, kicsit le vannak maradva gyártás technológiailag, de vannak a CPU-kon kívül más területek is amikben jók és profitálnak ( Önvezetés szenzorok, hálókártya chip-ek meg egyéb trükkös kis dolgok cloudokhoz ). Másrészt sztem fel fogják pumpálni most a gyártókapacitásukat és valszeg támogatásokat is kapnak majd hozzá, minél jobban félnek Tajvan elvesztésétől az USÁban annál inkább. És most véleményem szerint indokolatlan mértékben beütötték a többiekhez képest így korrekció esetén is kissebb a tere lefelé.
CoronaVirus 2021. 10. 29. 20:29
Igen a szöveg alapján a 80+ -osok viszik negtív tartományba a 181 nap után a confidencia intervallum alját a súlyos megbetegedések esetén, mert az ő kiemelésükkel egy még egész jó védelem látszik.
Mondjuk elég gáz, hogy ez a csatolt táblázatokban nem látszik, naivan azt gondolnám azok az adatok amiken a megállapítások alapulnak.
CoronaVirus 2021. 10. 29. 19:55
Ha nem te gyértottad, akkor aki kimelte az elég sunyin igyekszik csalni, nehezen tudom elépzelni, hogy ez véletlen legyen.
Ha már tudományos módszerek és adatok elemzése felé hajlik valaki akkor az ilyesmit részletkérdésnek nevezni sztem elég eretnek gondolat.
A Figure 2 épp a tünetes megbetegedésre van a Study-ban.
CoronaVirus 2021. 10. 29. 19:43
Olyan táblázat amit a képre tettél nincs a Svéd vizsgálatban. Gyönyörűen kiemelted pirossal a "hospitalization and death" részt a Supplemental 5. table-ből és csatoltad a másik táblából a negatív adatokat amik másra vonatkoznak. Ugyan ebben a táblában pozitív vakcinahetékonyság van az idős korcsoportra is. Ha ezt nem tudod beismerni vagy nem látod, azzal sajnos nem tudok mit kezdeni. 
CoronaVirus 2021. 10. 29. 19:38
Jah csak az eggyik a tünetes megbetegedésre a másik a súlyosra, nehezen tudom elképzelni, hogy ez elkerülte a figyelmed. Mikor az egyikből vett adatokhoz a másik fejlécét csatolod :D
CoronaVirus 2021. 10. 29. 19:31
Fene vicces képeket vágsz össze, mert ebben nem ez van:
https://papers.ssrn.com/sol3/papers.cfm?abstract_id=3949410

Azok a negatív vakcinahatékonysági értékek sehol nem szerepelnek a Suplental Table 5-ben, hanem a 4-ben vannak :D
Köszi én azt hiszem itt be is fejeztem a dolgot. További szép estét.
CoronaVirus 2021. 10. 29. 19:24
Nem tudom eldönteni, hogy szándékosan mondasz ellent annak ami a Study-ban le van írva és amit a Supplimental table-ökben ki is fejtenek részletesen vagy csak valami féreértés van, de még az időseknél is működik a vakcina ez alapján a súlyos megbetegedésekre és egy ideig a tünetesre is.
Supplemental Table 4 és 5. Ott van benne a Vaccine effectiveness is amit mértek csoportokra bontva.
Kimutatott negatív hatékonyság azokban a táblázatokban csak 210 nap után van és csak a tünetes megbetegedésre.
CoronaVirus 2021. 10. 29. 19:15
Én a svéd vizsgálatról amit linkeltél.
CoronaVirus 2021. 10. 29. 18:30
Amit írsz az a tünetes megbetegedésre van ilyenkor illenék kiemelni, viszont a súlyos megbetegedésre mértek védettséget azután is."In the present study, vaccine effectiveness against severe disease was better maintained, as illustrated by the 74% effectiveness against Covid-19 hospitalization or death at 4-6 months after vaccination in the total population. These findings are consistent with the results from the Qatar study showing an 89% effectiveness from 6 months and onwards in a relatively young population18, as well as preliminary data from UK20"
Nincs problémám azzal, ha figyelmeztet valaki, hogy a vakcinák nem oly hatékonyak és jók mint amilyennek sok helyen propagálják őket. A hatékonyság romlása szintén egy elég nagy probléma, gyakorlatilag így a 3. oltást mindenképp érdemes lesz beadni ha valaki hosszabb Covid elleni védelmet szeretne, de azért ha már folyamatosan kritizálod az áltudományos módszereket és a nem megalapozott véleményalkotást, ne kövesd el ugyan azokat a féligazságokon alapuló csúsztatásokat.

friss hírek További hírek