imadom, hogy minden “elemzo” 200-300 dollaros ezust arakat tippel, mar a jovo hetre…ilyenkor tudom, hogy nem szabad venni, es esik vissza majd 50-60 koze :)
Közben ne feledkezzünk meg az aranybányászokról, mivel 3500 USD feletti aranyár esetén (extra) nyereségre tesznek szert. ha 2026-ban csak itt stabilizálódik az arany ára, a bányászoknak akkor is menni fog,- nyereségesek lesznek - átlagos kitermelési költség 1700-1800 USD/uncia, de vannak bányák ahol csak1400-1500 USD csak a költség...Ehhez persze a cég profitját még hozzá kell adni, de úgy is igen vonzó befektetés és az is lehet.
Valahol azt irja a Goldman talan, hogy 0.1% portfolio emelkedes, kb 1.4% aremelkedest okozna, ha most veszik meg az aranyat. Viszont, ha lesz egy 20-30%-os tozsdei eses es az arany marad ezen a szinten, akkor is noni fog az arany sulya
Van az a pletyka, hogy beszerveztek Trumpot... hat szerintem erre jatszanak ra. Valamiert az az erzesem, hogy az oroszokat akarjak szivatni most, de kemenyen es amiatt van ez a nagy gronlandi eltereles. Lehet a beketargyalas is. De nem tudom elkepzelni, hogy ezt hagyjak neki a tanacsadok ok nelkul. De az is lehet, hogy Kina jon ismet, igazabol mindegy, a lenyeg, hogy a NATO felbomlasarol beszeljen mindenki. Kozben meg keszulnek a haborura a hatterben. Emellett szol, hogy a Neodymium ara ismet a szeptemberi szinteken, a tungsten 181 most, ha jol emlkeszem, akkor szeptemberben 100 korul volt. Erdekes, hogy az antimon ara USA-ban es EU-ban csokken, Shanghaiban meg stagnal.
Mennyi lenne az arany ára, ha az alapkezelők és a retail is lépne a portfólió alapesetben 8-12%- ra közepes nemzetközi feszültségek esetén 15-18%-ra és jelentős a világot teljes mértékben átfogó feszültségek esetén min. 25%-ra - kis se merem számolni, nagyon az elején lehetünk, mert Mariska néni és Taxis, a Fodrász még nem arról beszél, hogy elment, vagy elmegy aranyat vásárolni. Az arany előnye, hogy a hozzáféréshez nem kell se áram (bármilyen Coin), se bank, se állam .... a rejtek helyén nem penészesedik, nem ázik el a hőt is elég jól bírja, és Q.-ra nem érdekli az infláció.
Lehet, hogy Grönland pillanatnyilag nagyobb veszélyben van tőle, mint Irán, amikor már Medvegyev biztatja, hogy jó lesz sietni, mert esetleg egy újabb népszavazással hozzájuk akarnak majd csatlakozni. Ez egy orosz játék, orosz érdek, hogy belülről bomlasszák a natot.
Even so, gold remains lightly owned by US investors. Despite the record rally, gold exchange-traded funds account for just 0.17% of private US financial portfolios, according to a December Goldman Sachs Group Inc. analysis — six basis points below the 2012 peak. The bank estimates that each bout of buying that increases gold’s share of US portfolios by 0.01% would lift prices by about 1.4%.
Hihetetlen. Eddig a het vegen, leginkabb penteken tamadtak, hajtottak vegre akciot. Nem lennek meglepve, ha most behuznak kedden vagy szerdan egy irani tamadast. Csak hogy helyre tegyek oket egy kicsit. Nem tudom volt-e itt szo rola, de nagyon erdekesek a elfogott orosz felsegjelu shadow fleet hajo koruli esemenyek. Volt tengeralattjaro, vagy nem, volt tengeralattjaro elharito repulo, vagy nem... igazabol mindegy is. Szerintem nagyon eros jelzes, hogy kozelebb az angol partokhoz fogtak el a hajot. Logisztikailag sem rossz huzas, de az uzenet nagyon eros lett szerintem. Egyik ilyen hajo sincs biztonsagban, sehol... En azt gondolom az Oreshnyik tamadas sem veletlen volt, belelatom, hogy valaszkent jott Madurorra, a hajora es a beketargyalasokra egy kis elokeszites. Lassan mindenki aranyat (talan ezustot) akar venni, lehet el kellene kezdeni eladni? Vagy csak most kezdodik az igazi mania? Valahol olvastam, hogy meg mindig nagyon kicsi volt az arany a portfoliokban az USA-ban.
Ajanlom ismet Steve Eisman podcastjat. Erdekes a tema, milyen trendek hatarozzak meg a 2026-t. https://youtu.be/ZDk5U-cDQTc
Nekem mar szinte hihetetlennek hangzik, de szerinte a teljes piaci volumen 60%-at adjak az automata ETF vasarlasok. Eddig nem kaptam rajta sosem, hogy mellebeszel. Tech szektorral is sokat foglalkozik es osszefugg, hogy az etf index befektetok is toljak tovabb a tech vasarlasokat, mert a tech osszessegeben az SP5§§ tobb mint felet adjak. De nem spoilerezek tovabb, hallgassatok meg.
NDX daytrade Egyelore nincs "SELL AMERICA" hangulat a tozsden, es nincs a Bond piacon sem, pl. a US10Y 4.18%-on nyitott es kis mozgas utan most is ott van. Raadasul NDX uj csucsot csinalt ma, szoval veszik a BigTech csapatot. . A bankok es hitelkartya cegek vannak pirosban, mert Trump jol megfenyegette oket a magas hitelkartya kamatok egy evre 10%-ra korlatozasaval.
" “Effective January 20, 2026 I, as President of the United States, am calling for a one year cap on Credit Card Interest Rates of 10%,” Trump wrote Friday in a post on social-media platform Truth Social. Trump does not have the authority to implement such a cap—it would require an act of congress, Raymond James Washington policy analyst Ed Mills said in a note Sunday." . Megjegyzem, botranyosnak is tartom a kozel 30% hitelkartya kamatokat. . https://imgur.com/a/eZm6a1m
Kuba-Irán-Görland vagy amire még nem is céloztak ráutaló magatartással,...+ FED elnök...egy biztos új világrend alakul...de mi lesz ennek a MIX nek a vége...? A Gold végig élt Birodalmakat, hatalmakat ...
SPX (15 MIN): https://invst.ly/1elkcj . Én ezt most nagyon trappy-nek érzem itt. Szerintem most vagyunk wave 3 of 5-ben és azon belül is elkezdtük a wave 2-t. Ez a mai "dip buy" szerintem csak egy kis wave b és hamarosan irány le. Persze, ha innen még jóval feljebbre megy, akkor ez invalidálódik, de elképzelhetőnek tartom, hogy már ma, de legkésőbb holnap reggel elindul egy nagy szakadás 6800-ra, ami az októberi aljról a 0.38-as fibo szint. Van egy olyan érzésem, hogy a következő hét elég piros lesz az indexekben. . A tévedés joga fenntartva
DOW daytrade A kek (i) csucs fole kitores helyeznee egy stabil alapra ezt a szamozast, de egyelore megint elfogyottnak latszik a momentum ehhez . https://imgur.com/a/5DD3irK
NDX nekem háromszög gyanús. https://imgur.com/a/AJnZW3p "A triangle always occurs in a position prior to the final actionary wave in the pattern of one larger degree"
köszönöm az ilyen elgondolkodtató bejegyzéseket. Ha elég távolra lépünk a témától - persze nem túl messzire- akkor egészen más perspektívák kerülnek a szemünk elé mint amelyek nap mint nap a fókuszban vannak. A birodalmak nem csak a történelmet írják hanem azokat uralják is. Nehéz, sőt talán lehetetlen is egy birodalom törékeny hálójának a szétzilálását és újra építését emberöltő kontextusba kielégítően elemezni emiatt amikor ránézel egy ilyen grafikonra és megpróbálod adaptálni a történelmi konklúziókat természetes, hogy összerezzen bennünk a túlélési hajlam amit teljes koherenciával rávetítjük a hétköznapi életünkre. Ilyenek juthatnak az eszünkbe: nem számít mi lesz USA-val / MO-gal / Földdel csak nekem (gyerekeimnek, családomnak, barátaimnak) legyen megfelelően kielégítő. Egy-egy ilyen diagram ráébreszthet, hogy nem a jelen számít hanem a jövő. ..és ha nem is sikerül pénzt keresni a jelenbe - az itt fórumozóknak mindenesetre nagyobb az esélyük a pénz találásra amiért köszönet a rendszeres fórumtagoknak - talán megvilágosodik egy ötlet a jövővel kapcsolatban ami végeredményben pozitív változást hoz a gondolkodásunkba.
Financial Forecasts
cimu topic folytatasa. Minden fenti temaba vago hozzaszolast szivesen latunk.