Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Emelkednek nagyon az USA tőzsdék dolláron részvényt vesznek,ha zuhannak az USA piacok figyeld majd meg,mivel akkor részvényeket eladnak a dollár erősödik.
Hat ezt a borsodi családok nagy hálával fogadják. Nekik is olcsobb lett ennek következtében a gáz,foleg most hogy 38 körül van a holland tőzsdén a 350hez kepest, es erre azt kapják, h szerencsére nem kell emelni az árakat.
Ha az inflát is nézed közben, akkor a forint jelentős mértékben erősödött az egy évvel ezelőtti állapothoz képest. A reáleffektív árfolyam becslése nehéz móka, de Darvas Zsolt hasznos adatbázist készített róla: https://www.bruegel.org/publications/datasets/real-effective-exchange-rates-for-178-countries-a-new-database Ez alapján az 51 legfontosabb kereskedelmi partner fizetőeszközéhez mért forint reáleffektív árfolyam 2022. március és 2023. március között 16%-kal erősödött. Mivel brutál nagy volt az infla különbözet, a nominális árfolyam viszont nagyrészt visszajött, így tulajdonképpen erősödött a forint, vagyis veszítettünk az export versenyképességünkből. Részben ez is volt az MNB célja.
-Az euró-forint már a 372 közelében húzódó fontos támaszt tesztelte. Mivel a Bollinger-szalagok egyre jobban beszűkülnek, nagyobb árfolyammozgás indulhat a közeljövőben. Tőzsdezáráskor 373,80 közelében jegyezték az euró-forintot.
Ha 377bol lement volna 300ba,aztan megint 377,jogos lenne azt kerdezni, hogy milyen erősödés? Tovabbra is azt mondom neked, h az inflat is nezd közben. De nyilvan jobb a populista szoveget nyomatni, nincs itt semmi baj, nem történt semmi. Sőt, októberhez kepest a vilag legjobb devizaja a forint.
látom eszeveszetten hasítunk ma is! Még a kopaszoknak is lobog a haja. 373.290
-0.460
-0.12% de mire ezt leírtam már: 373.840
+0.090
+0.02% SoXor az is siker, ha nem esünk 10 FO$egységet
R
R R
E
E E
K
K K
I
I I
R E K I S
I K E R
I
I I
K K K
E
E E
R
R R
EUR/HUF
Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Real:313 (ma volt 314,7 is)