Topiknyitó: Törölt felhasználó 2014. 02. 20. 15:09

EUR/HUF  

Sziasztok!

Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.

Szóval EUR/HUF.

308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.

Real:313 (ma volt 314,7 is)
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
kkv14 2023. 04. 27. 13:39
Előzmény: #43113  Boby
Miért kéne megválni a hosszú kötvényektől?
EURHUF_goes_to_haven 2023. 04. 27. 13:36
Előzmény: #43116  Madeinhungary
Én egy Ft ot se nyertem a Ft erősödéssel. Inkább veszítek, de csak akkor mikor váltok. A fele már megvan így a "veszteség" minimális, illetve a hitel felvételekor tervezett 355 árfolyamhoz képest még mindig + ban van. Látom örülsz más ember kárának, ami elég primitív dolog. De legyen. 
@fpeter1982 --> https://www.portfolio.hu/unios-forrasok/20230427/fontos-visszaigazolast-kapott-a-kormany-brusszelbol-az-unios-forrasok-felszabaditasarol-611842
Ebben mert tök mást mondanak és ők talán közelebb vannak a tűzhöz. A való igazság, az hogy innen nem tudod megmondani mi igaz, mi spekuláció és mi nyílt terelés (a kormány  és Navra dumáját leszámítva)
biposumi 2023. 04. 27. 13:21
Előzmény: #43101  Boomer
Értelmezésem szerint Virág elvtárs április 19-én kész tényként nyilatkozta le, hogy március 31-el vége az MNB részéről a devizatartalékból történő energiavásárlás finanszírozásának. 
Riporteri kérdés: "... mikor és hogyan indulhat meg a normalizáció és a 18 százalékos kamatszint csökkentése?"
Virág válasza: "A normalizáció többlépcsős folyamat. Az első lépést márciusban megtettük. Az energiaimporthoz szükséges devizát az első negyedév végéig biztosítottuk, ezt követően a program lezárult."
fpeter1982 2023. 04. 27. 13:21
Előzmény: #43115  EURHUF_goes_to_haven
Mondasz valamit. Mondjuk itt több szervezet állított valamit közösen. Tehát nem egy személy vagy kisebb csoport véleménye.
Madeinhungary 2023. 04. 27. 13:19
Előzmény: #43102  EURHUF_goes_to_haven
Megint a blabla. Mennyit kerestél a forinterősödéssel? 🤣
EURHUF_goes_to_haven 2023. 04. 27. 13:11
Előzmény: #43114  fpeter1982
Az a baj, hogy ez megint egy elfogult cikk a másik féltől... A kormánynak egy szavában se bízok, de az EU Bizottságot se kell gondolom félteni. Így a 3. féltől származó ilyen infók szépek és jók , lehet hogy tények és igazak is de sokat nem nyomnak a lattban. (talán ha lefordítják és elküldik a bizottságnak, de kétlem hogy ilyen valaha történt volna...
fpeter1982 2023. 04. 27. 13:06

https://24.hu/kozelet/2023/04/25/jogallamisagi-feltetelek-eu-ngo-civil-szervezetek/
Most már bármelyik pillanatban jöhetnek az EU-s pénzek. Csak nem ide.
Boby
Boby 2023. 04. 27. 12:48
Előzmény: #43110  Boomer
A forint nem a pozitív gazdasági folyamatok miatt erősödik, hanem egyrészt van egy forint vételt ösztönző 18%-os kamat,másrészt vannak a temérdek hosszú kötvényben ülő spekulánsok, akik pont a fokozódó nemzetközi helyzet miatt mihamarabb nyereséggel szeretnének megválni a papírjaiktól, ezért forint vételekkel tologatják egyre erősebb irányba a forintot,hogy kamatvágásra ösztönözzék a jegybankot.
ngergo1985 2023. 04. 27. 12:34
Előzmény: #43108  Verona
Én valahogy nem tudom elképzelni hogy egész évre vetítve itt nem lesz 0-nál nagyobb GDP növekedés, még ha az érték csak 0,2% lesz, de akkor sem lesz minusz. Nem tudom hogy az osztrákok hogy meg miként számolnak, de azért én ezt valahogy fenntartással kezelem. Ha mást nem, majd a KSH behazudja a pozitiv növekedést, mi úgysem fogjuk tudni az igazi számot, de itthon "nem lehet" csökkenés.
Boomer 2023. 04. 27. 12:27
Előzmény: #43109  Fsociety

Linkeltük már párszor az ábrát, és ha valakiről akkor rólad pont tudom hogy már sokszor láttad és pontosan tudod hogy MNB folyamatosan tolja tovább : D
Múlt évben folyamat linkeltük az MNB kommunikációkat ahol mondták hogy védik a forintot - és közben meg nem....
.
On:
Nyáron a turizmus miatt mindig szokott egy kicsit jobban muzsikálni a forint, ami általában nyár végére  (aug) hoz érdemi árfolyam javulást. Szerintem ez azt jelentheti hogy legkésőbb aug környékén csökkenteni kell a kamatokat.
Ennek ellentéte az S&P500-al szembeni várakozásom, ahol meg nagyobb le irányt várok, ami megint megmozgathatja kicsit a dollárt föl.
Még egy ellentét lehet hogy szerintem szeptembertől vagy kicsit később emelkedni fog a gáz ára ismét, akár jelentősebb mértékben.
A múlt évben mintha lett volna a betárolási időszakban is csúszás ugye.... bár elvileg szept 30-ra be kéne fejezni.
https://mfgt.hu/hu-HU/Tevekenysegunk/Gaztarolok
Ha most kamatot csökkentenek, utána meg megint emelnek oda a hitelesség, szeirntem nincs mozgásterük nagyon még, de lehet rosszul látom.
Kiváncsi lennék pl Goldi mit mondana mostanság.
Fsociety
Fsociety 2023. 04. 27. 12:06
Nagyon köszi az MNB linket. Nekem csak egy kérdésem van,ha ez a legyező ábra esetleg nem jön össze (vannak kétségeim,hogy nem fog), akkor számon lehet majd kérni a kormányt,vagy az MNB-t,vagy felülnek a repülőre,aztán lelépnek,mert csúnya Brüsszel? Esetleg kiépül egy totális rendszer,amiben napi 24ben fog szólni mindenhol,hogy "Sohasem néztünk ki ilyen jól,mint eddig" és közben viktor pattintja az ostort?
Verona 2023. 04. 27. 12:00
Előzmény: #43099  Madeinhungary

A tegnapi elemzés, hogy egyedül Magyarország lesz recesszióban és a forint is tovább fog romlani az elég nagy baj és szégyen 13-év 2/3-os kormányzás után....
Mindent elmond arról, hogy merre megy az ország....
Az államadósság is devizásodik újra....
A forint a legkisebb bajok egyike csak....
Bevételek nem alakulnak a várakozások szerint...
Az ország iránti nemzetközi bizalom soha nem volt még ennyire rossz...
Mire ez a nagy jókedv nálad nem tudom, minden mutató leépülést jelez....
Boby
Boby 2023. 04. 27. 11:48
Shortzárási pánik attól függetlenül is lehet, hogy a forint elleni spekulatív pozíciók nincsenek a történelmi maximumukon. Pl. Mari néni meg a falu elfut forintra váltani a 420-on vett euróját, mert azt gondolja, hogy innen már egyenes az út 300-ig. 
gyula1971
gyula1971 2023. 04. 27. 11:38
Előzmény: #43087  d_mode
Én is a 360 -as szintet tartom max elérhetőnek nyárra.
bronz 2023. 04. 27. 11:28
Előzmény: #43093  Madeinhungary
A tovább csökken az államadósság nevű hazugságpropagandába ismét egy szög.
Már 50000 milliárd Ft felett lehet.
EURHUF_goes_to_haven 2023. 04. 27. 11:28
Innen 2 lehetőség van. Matolcsy szembe áll, de akkor őt kb nyíltan keresztrefeszítik, vagy beáll a sorba és elkönyvelik, hogy így is úgyis történelmi karakter gyilkosság lesz a vége.. Számára ez sehogy nem ér jól véget. Virág meg a Marcika meg tudjuk melyik irányt preferálja... 
EURHUF_goes_to_haven 2023. 04. 27. 11:25
Előzmény: #43099  Madeinhungary
Most komolyan, hogy lehet CSAK és kizárólag az árfolyamot nézni ? Nézd meg a gazdaság állapotát. ne csak a napi chartot,hanem hosszabb időtávon, nézd meg az államháztartási és a külker mérleget, és vess egy pillantást arra a csodálatos inflációra is. És mindemellett te itt ujjongsz és kárörvendesz ... Ezzel számomra kiállítottad a saját bizonyítványod. 
Ez olyan minthha, mostmár nem fáj a lábujjad, ha belerúgsz az asztal sarkába, de csak azért nem mert amputálták mind a két lábad.. 
Boomer 2023. 04. 27. 11:21
Előzmény: #43094  Boby

Short ?
Érdemi short pozikról szerintem nem beszélhetünk, száz milliárd nagyságrend volt max az SVB idején  - lásd grafikon.
-
2022 októberben volt a csúcs mikor a dollár emelkedett, illetve mikor az energia árak a csúcson voltak. AZ MVM volt az első számú forint shortos ebben az időszakban, mert forintért eurót majd rubelt (2x bukó) vett hogy energiát vegyen. Később ezt finanszírozták az MNB deviza tartalékból (Zsiday féle ötlet) amit év végéig terveztek de folytatták. Virág elvtárs nemrég nyilatkozott róla hogy most már kivezetik, de ennek ellenére nem jött róla hivatalos cikk hogy na most "ez az a pont" ahonnan véglegesen ki van vezetve. Ha valakinek van erről infója megoszthatná. Közben csomó deviza hitelt vett fel az ország.
-
De itt vannak a forint elleni pozik az MNB honlapján ha nem hiszitek el:
https://www.mnb.hu/kiadvanyok/elemzesek-tanulmanyok-statisztikak/abrakeszlet-a-legfrissebb-gazdasagi-es-penzugyi-folyamatokrol
-
pdf megnyit, 28 oldal:
 51. A külföldiek szereplőnként összesített forint melletti és forint elleni pozíciójának alakulása
-
On topic:
Ez a ~ 370 az alja lehet mert az MNB már nyilatkozott és ennek megfelelően most nyíltak is short pozik de még mindig elhanyagolható mértékben.
De a lényeg hogy attól hogy a forint strong sell-nek tűnhet még az állampapír jó lehet egy bizonyos árfolyam szintig.
Szerintem most dől el hogy az MNB megteszi amit kell vagy sem - forintstabilitás lesz, vagy kiszolgálják a kormányt.

Topik gazda

Karterab
1 1 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek