Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
viszont ha dollar erősődésre számolsz, akkor USD/HUF lehetne kereskedni, csak az meg ettől felfelé menne, plusz ha EUR/HUF is gyengülne, akkor USD/HUF-ba lehetne akár egy 5-6 forintos long rövidre
A délutáni US inflációs adatok érdekesek lesznek. Én arra tippelek, hogy az EUR/USD addig lefordul (adtam is el, szóval pozícióból beszélek), aztán majd meglátjuk. De ha így lesz, mármint ha akár csak addig lefordul, akkor hogyan hat ez majd a HUF-ra? Ez itten most a nagy kérdés.
Ez az előtt, vagy az után lesz hogy a Duna jegén megkoronázzák a kis ondót ? Értem én hogy nagyon bízunk az EU pénzben de mégis fundamentálisan mi változik attól ? A költségvetésen nem lyuk tátong hanem egy feketelyuk a NER el együtt. A gazdaság egyéségügy oktatás romokban, az infláció a felhők között... EU rekord, már nyugodtan beszélhetünk az Ár/bér spirálról... indokold kicsit jobban meg ezt a 330 at mert innen elég álomnak tűnik.
A mai Politico cikk alapján a Bizottság tovább fogja dobni a labdát a Tanácsnak, hogy ha utóbbi akarja csökkenteni a felfüggesztés mértékét, ám tegye. Ennek alapján megállapítják, hogy "ok, november 19 után még el lettek fogadva reformok", hogy ebbe kapaszkodva ha a végső alkuhoz szükséges, a tagállamok dönthessenek a lazítás mellett. Ha nagyon szofisztikáltnak vesszük a piacot, akkor a mai bizottsági döntésre is lehet már erősödés, de a lényeg a jövő héten várható. Személy szerint megint bejön a kognitív disszonancia: mert én jól járok, ha forint és BÉT erősödés lesz, de nagyon rossz üzenet EU-n belül és kívül, ha egy incifinci tagállam egyértelmű zsarolása eredményes lehet
EUR/HUF
Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Real:313 (ma volt 314,7 is)