Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Magyarország a lehetőségek hazája, nem az USA. :) Hitel moratóriumot az idők végezetéig, sőt fokozzuk és ne is kelljen visszafizetni a hiteleket, a NER-eseknek főleg ne. :) A saját erőből megtakarítókat pedig szívassuk ahol csak tudjuk. :) "Éljen" Orbán szocializmusa! :D
Azért ezzel vigyázz. Piramis játék, gondolom te is látod. Valószínűleg nem fog végig menni. Nincs ingyen ebéd. Átmenetileg le lehet arbitralni egy piacit. Hosszú távon sose. Légyen B terved.
Örülj neki. Két nagyon rossz dolog van. Az egyik ha az ingatlanárak elszállnak,ez megtörtént,hatás piszok nagy inflát okozott a belepumpált olcsó hitel amit egyesek lekaszálltak és a olcsó pénz kinnreked a forgalomban költeni. A másik a nemzeti valuta leértékelődés ,amellyel az ország munkája,teljesítménye leértékelődik
400 alá várom én is átmenetileg. Ilyen kamatszint mellett ott lenne a helye. Normális gazdaságpolitikával pedig simán 350-360 körül lenne, de ehhez be kellene fejezni a felelőtlen pénzszórást. MNB fékezne, de a kormány még nyomja a gázt.
Mindig van kit menteni…kvesztorosok, devizahitelesek, csokosok, jelzaloghitelesek, NER vállalkozók, stb. Es van az örök szabadságharc! Szóval sose szabadulunk.
Én nem úszok hitelben és nem államilag támogatott hitelt vettem fel. Tavaly év elején annyira nevetséges szinten voltak a hitelek, hogy biztos votam benne, hogy ez tarthatatlan, ezért is 10 évig fixáltat vettem fel. Nem is érrem azokat, akik rövidebb kamatperiódust választottak 0.1 % különbségért. Meg azt se értem persze, miért kell ezeket megmenteni.
Miert nem lennel nyugodt? A kormany menti a hiteleseket. Pont az nyugodt, aki hitelben van. Igazsagtalan osztogatas folyik, a megtakaritok penzen. Aki tud , most is veszi fel a hiteleket. Nagyon rossz ut, amin Magyarorszag van.
Miért nem? Nekem 10 évre fix van, 3.04 % kamattal. Tök nyugodt vagyok, a hitel összegét betettem állampapírba. Évente úgy minimum 8-10 % tiszta hozamot várok. Ne felejtsd el, az infláció nemcsak a pénzünket, hanem a hiteleinket is inflálja.
Csütörtökön, pénteken bele akartam adni, vagyis venni Ft-ot Eur elken, de mondom a hosszú hétvége alatt kicsit megtolják, akkor jobb lesz. Hát ezt beszívtam. Nincs más, mint várni a szerdát, hátha történik valami a kamatdöntés miatt.
Bele se merek gondolni hogy még mi lesz itt ebben az országban a következő 12-24 hónapban. Nem lennék nyugodt egy halomnyi hitellel a vállamon az biztos
EUR/HUF
Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Real:313 (ma volt 314,7 is)