Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
A minőségről nem nyilatkozom. A munkahelyemen idén forint alapú árajánlatok mind euró/dollár árfolyamhoz vannak kötve, de több eurós árajánlatot láttam. Régi hagyományos 30 napos forintos árajánlatot idén nem is láttam. Most viszonylag jobbnak látom a helyzetet 5 napos árajánlatokat is kapunk már, de augusztus-szeptember volt a csúcs: volt olyan árajánlat ami másnap 10 óráig volt érvényes. Tavalyi évig voltak éves fix áras alapanyag szerződéseink, ez idén megszűnt. Sajnos a gőzgép is külföldről jön euróért, meg ami hajtja az is.... Van egy félelmem, hogy jövőre a lidl és aldi jelenleg viszonylag olcsó termékei is átárazódnak. Nem tudom, hogy a lidl köt fedezeti üzleteket valutára vagy a különböző országok közötti forgalom alapján egyenleget számol és így tud fiktív alacsonyabb árfolyammal dolgozni.
Értem én hogy gőzgép ! - de mi hajtja ? - Csak a másik oldalon meg megy a rizsa hogy a magyar az olcsó és a jó :) Persze mikor én kalkulálok a parasztnak EUR x árfolyam áron "akkor itt forint van! " Akkor legyen nekik is forint !
"Akciós" gáz, vakcina, maszk, lélegeztetőgép. Persze minden szerződés titkosítva minimum 10-20-30-50 évre. Még szerencse hogy jó munkás ember Petike mindig ilyen "szuper" (számukra) előnyös szerződéseket köt. Persze kizárólag az Ország de elsősorban a saját érdekeiket illetve zsebeiket nézve. Mocskos trógerek.
"Tavaly Magyarország 7 milliárd eurót fizetett az energiaimportért, idén 19 milliárdot, jövőre pedig ez 29 milliárd euróra rúghat. Ez két év alatt négyszeres növekedést jelent – hangsúlyozta Szijjártó Péter." Jövőre ezt vajon miből szeretnék kifizetni, nullázzák a devizatartalékot? :) Amennyiben EU-ból nem jön pénz a tolvajoknak, nagy bajban lesz az Ország és a forint.
A takarmány jól szállítható, ezért Magyarországon beáll a rotterdami kikötői ár mínusz fuvar. Mivel ez Euróban van a bazi jó forintunk megemeli az európai inflációt a forint romlással (kb. 20%+). Így működik a piac gazdaság. Ráadásul az üzemanyag tavalyhoz képest jelentősen emelkedett, a termés ramaty, kukoricából nettó importőrök vagyunk idén, még sok saját földel rendelkező állattartó is importálja a kukoricát, mert nincs. A trappista sajtot meg hagyjuk, mert úgy sz@r ahogy van. Vegyél inkább olcsóbb külföldi sajtokat.
Ez igy van, angliaban olcsobb mar minden, de mar mindenhol sztrajkolnak. Magyarorszag on meg nagy kuss van. Szerencsetlen tanarok bohockodnak, de az emberek nagy resze ellenuk van. Szoval Szerintem jol el a magyar vagy martir
Az élelmiszer iparban (is) elmaradt fejlesztések (pénz volt rá, csak inkább ellopták/herdálták) most hozzák meg a gyümölcsüket, a drágán szar minőségben előállitott magyar termékek, nem versenyképesek. pl mizo trapista ami már ehetetlen de legalább többe kerül mint a Hollandiából ide szállitott sajtok. Ezeket megprobálták eladni ruszki piacra de az sem jött össze. Majd a magyarok megveszik magas áron.
Szerintem meg a márciusi és az augusztusi ugyanaz. Magának termelte a művelési támogatott földön, a foglalkoztatási támogatott alkalmazottal, magának raktározta be és ki az áfa visszaigényelt és ársapkás gázolajjal a beruházási támogatott magtárában, stb. - nem úgy vette drágábban. Csak itt az a fő ellenség persze aki az extraprofit adót áthárítja .....
A kérdés csak az, hogy "jó" családokhoz ment-e? A társadalom nagy része jól megszívta az ingatlanok áremelkedését. Emlékszem még 1998-2002 közötti időből mindenki hálás volt a kamattámogatott hitelért. Az én lakásom 4.3 mFt-ról két év alatt ment fel 15 mFt-ra (adtam-vettem is). A Fideszes ismerős örült, hogy csak 5 mFt beugró van, a többi kedvezményes hitel. Mondtam neki, hogy marha jó, két éve még a beugróból megvehetted a lakást és még maradt pénzed rendbe is rakni. Idióták az emberek, ezért tettem minden pénzem ingatlanba a Fidesz alatt.
EUR/HUF
Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Real:313 (ma volt 314,7 is)