Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Szerintem meg nem véletlenül mondta a csuti ártány a napokban hogy a Soros emberei miatt gyenge a HUF mert támadják. A birkák megették más meg ezeket nem érdekli..... Nagy durranás nem hinném hogy lenne. Legfeljebb záróra után 31.-én még reszelnek rajta és jöhet a "repülőrajt" meg 21.-én a béke . Azután majd felébrednek, hogy bilibe lóg a kezük.......
Srácoknak bele kéne nyúlnia év végén az alacsony likviditási időszakban, mert amúgy nem fog kijönni a matek az államadósságot érintő törvényi megfelelésben. Ezt ilyenkor lehet a legolcsóbban. Valószínűleg hedge fund és intézményi pozíció is forint short , év végén ezeket be lehet csukni, hogy tisztán induljon az év. Talán a “büszke” pmap tulajok kapnak még egy kiszállót jó szinteken, mielőtt kezdődik az igazi buli.
Itt összecsúsztam a szálak. Volt valaki ingatlanos háttérből, amire jött válasz fintech para, ennek kapcsán kérdeztem teljesen más kiinduló sztorival. De mindegy, engedjük el.
Ja mint régen a Tisza cipő :) Az összes raktári szemetet vagonba pakolták decemberben kiszámlázták a DCV (Dunántúli cipőkereskedelmi vállalat) -nek. Az meg januárban küldte vissza de verhették Martfűn magukat hogy milyen faszán dolgoztunk :) - ezt sikerült állami szintre emelni........
Ugye a sztori onnan indult hogy "ingatlant adott el" - Nyilván nem biztos hogy kp ban fizették ki de ha igen akkor az a matek amit írtam. Ha utalták akkor az elején elmarad a befizetés de az amúgy is ingyenes mindenhol. Akkor egyszerűbb (kicsit) a történet ha a saját számlavezetődnél találsz megfelelő lehetőséget és oda fekteted be, és-vagy jutalék mentes a termék amit befektetésnek veszel. Ráadásul kalandnak ott van az adó és járulék fizetési kötelezettség is, és-vagy a befektetési számlavezetés díja és még ki tudja mit nem találnak ki jövőre. Tehát az kezdeti látszólagos 1-2-3-stb % hozam többlet nem biztos hogy a végén is meg lesz, mert egy "biztonságos" Huf befektetés jövőre nem tízen % profittal kecsegtet. - ezért is írtam tegnap hogy "követem" mert hátha van valami tuti amit én nem ismerek...... :)
Ezért vásároltak vissza 650mrd allampapirt az MNBtol 19en. Nem hülyék. Persze jan 2 an az MNB visszaveszi. Január 2an ugrok ki PMAPbol. Addig nem bántják.
Szerintem ezt elengedték, ne lesz erősítés. Mondjuk azt nem tudom, hogy közel 30%-os devizaaránynál, egy év alatt 10%-ot gyengülő forint mellett így 415 Ft-os euró, 400-as dollár árfolyam mellett miként fog csökkenni a GDP arányos államadósság dec. 31-i állapot szerint papíron...
FO$rint 415.305 +1.535 +0.37% zlotyi 4.2721 +0.0156 +0.37% ma a zlotyival megy korona 25.1520 +0.0570 +0.23% Román lej 4.9756 -0.0005 -0.01% szerb dínár 116.985 -0.005 0.00% usdFO$ 399.31 +2.70 +0.68%
Az a kérdés az MNB mikor kezdi beállítani az év végi zárót? Év utolsó két munkanapján? Dec. 30-31 vagy esetleg még előtte? Ott kellene nyilván még váltani egyet.
EUR/HUF
Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Real:313 (ma volt 314,7 is)