Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
ezt te erősödésnek látod??? nézd meg az elmúlt 2 -3 hét zöld gyertyáit majd ha rendre olyanokat látsz pirosban vagy nagyobbakat heteken át, majd akkor beszéljünk erősödésről!! Vagy akkor, ha lemegy odáig, ahonnan a román, bolgár , szerb , horvát fel sem jött idáig, azaz 355 !!!! az hogy berajzoltatnak vele pár kis hangyaf@sznyi piros gyertyát és rakétázik 431.035
-0.435
-0.10% ennyit, az picsafüst!!
Belgával dolgozok együtt, nem probléma neki a gáz, szoktunk beszélni róla. Ez a híradó olyan kamu, mint amikor Lázár Jani majdnem összeszarta magát a Mariahilferen a multikultiban. A járdánházi cigánysoron mindig is probléma volt a zuhanyzás, van Mechelenben is hasonló színvonal.
Ez a pedagógus béres dolog is jó lesz. Ahogy GG elmondta, kapnak talán jövőre 21%-ot. Ez szuper, mert ezzel kb a 2022-es infláció mértékét legalább megőrzi a bérük. 2024-ben megint kapnak 20% körül, egy jelenleg várható 13-15%-os infláció mellett kb 5% reálbér növekedés. Majd 2025-ben még kapnak 30%-ot, egy talán 6-8%-os infláció mellett. Így elmondható, hogy 3 év alatt fognak kapni a tanárok 30% reálbéremelkedést. Elvileg.
Bár nem vagyok nagy szakértő a témában, de úgy tudom,hogy a szigetüzemű rendszer olcsóbb, mert ott nem tudsz a jelenlegi technológia mellett (értsd: Savas és egyéb akkumulátorok) pár 10-100kw-nál többet elraktározni. Ez nyáron marha jó, mert mindig fullon lehetnek az akksik,mert mindig többet termel a rendszer,mint a kapacsitás. Viszont télen totál cumi, mert alig termel a rendszer, de a felhasználás kb 3-szorosa egy hátnak a nyári napokhoz képest. Így ez sosem fog megtérülni.
Hát igen, mostanában mikor onnan adat jön, legyen az lassan bármi, a fosrint megy az égbe.. Technikailag viszont korrekció kellene hogy legyen eurusd-ben is. Meglátjuk
Valóban, ha a betáplálás szűnik meg, akkor az csak szigetüzemben lehetséges, de ki tud megfizetni egy szigetüzemű rendszert? A részletekre kíváncsi leszek, de itt is a Bizottságra mutogatnak, mert az ő pénzükből lesz majd felújítva a lerohasztott rendszer, így emiatt is Brüsszelt lehet szidni.
EUR/HUF
Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Real:313 (ma volt 314,7 is)