Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Szerintem a 350-es árfolyamszinten, amikor volt egy vissza korrekció erre az értékre, akkor kellett volna lépni. Amennyiben most is 350-360 között lenne az árfolyam semmi bajom nem lenne, az infla meg 5-6%-al alacsonyabb.... sorolhatnám.
Ki tudja OV. milyen árfolyamot ígért a Németeknek, mostani látogatásakor. Az biztos, jön a bértárgyalás ha 10% emelés lesz akkor minimum 10% forint gyengítés kell. Csak ezeken a szinteken 10% már 40 Ft körüli érték. Félek a szándékos gyengítés kicsúszik a kezükből.
kb az a legjobb igen, hogy ahogy megkapjuk dobjuk... mi mást tudunk tenni? vagy abban kellene kapni! mindegy miben, csak ne ebben a FO$ban. Román lej is szenzáziós lenne... vagy már bármi másban kell kérni, ha megoldható! szerintem most jött el a pillanat a gondolkodók következő szintjén, hogy leváltják ami van bár nem kis buktával elengedik ezt az idegeskedést. és utána ezek nem fognak már fosban pénzt tartani, de attól még az a 2-3millió vak + még 1-2 millióan úgyis maradnak benne, na őket rabszolgánál is szegényebbre fogják lopni. talán mehet vissza, de mi itt nem látjuk a pontos számokat és a lopási hajlandóságukat... De szerintem itt most erre mindent rá mernek fogni és ellőhetik a pöttyös lasztit... főleg, ha nem jön zsé sehonnan. Imént mesélték, hogy az mvm azoknak akik nem tudnak fizetni kamatmentes fizetés lehetőségét ajánlja fel!! Gondolj bele valamit eddig vettél mondjuk 30 egységért, mostantól 150 lesz mondjuk és felkínálja úgy, hogy már a 30 on is keresett így is... főleg ha piaci ár ötödéért veszi a gázt, meg úgy, hogy ki sem kell fizetni csak 26 ban...
Nem tudom. Bizok egy imf ben vagy valamiben ami pozitiv Hirt kuld a piacnak. Ha nem akkor varok vele. 2-3 ev mulva van tervben ingatlan vasarlas, addig raerek. Remelem valami fog torteni.
Igen, jol latod . Az a baj, hogy ez a kormany mar nem tudja kivezetni ebbol az orszagot. Ha a piac kikenyszeriti a megszoritasokat, akkor lazadas lesz, ha meg nem , akkor lassu csod. Orban sajat populizmusaval csapdaba csalta magat. Kerdes, melyik utat valassza. En annak a hive vagyok, hogy vagy imf vagy szakertoi kormany, de neki is nehez lesz, mivel az emberek agya at van mosva, es igazabol sosem akartak a kapitalizmusban elni. Ha ez mas orszagban tortenne, ami most Magyarorszag on, mar reg lazadas, kormany valtas lenne. Szoval most nagyon nehez latni az alagut veget. Nekem meg van kis forintom, azt probalom menteni. De Itt tobbrol van szo, csaladok sorsarol
Én itt nem adnék el forintot, lesz korrekció, kérdés mekkora. Korábban 400 alatt vettem, sajnos mire felszabadult a tőkém ez már távoli lett, most azt mondom 420 az új 400, azaz 420 körül váltok át mindent. Ha megérem.
Ha nem kezdik el erősíteni, akkor ténleg eljöhet az államcsőd, amikor a lakosságnál elszakad a cérna, és elkezdi kivonni a pénzt az állampapírokból. + nálunk lesz az EU-ban a legmagasabb az infláció, ami óriás blama. Mindeközben egyébként a családi pótlék, a minimum nyugdíj és az SZJA kedvezmények nominális összege változatlan, azaz egy szociális válság is beüthet.
Vajon a NER-esek közül már mindenki kimenekült a forintból, senki nem maradt aki még abban dekkolna? Gondolom már csak a Vargának maradt meg az egy darab 10000-es névértékű nyomdai MÁP+ papírja amivel annak idején kampányolt. :)
EUR/HUF
Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Real:313 (ma volt 314,7 is)