ngergo1985

Regisztráció: 2022-09-26 13:14:53

Hozzászólások száma: 390

Utolsó hozzászólás: 2023-05-31 19:33


Tapasztalat: 3
Aktivitás: 4
Népszerűség: 5


utolsó 20 hozzászólás

Lakás/Ingatlan árak topik szerda, 19:33
"Tény van egy gazdasági holdudvara fidesznek....de nem a lopásra van kihegyezve mint a komcsik.." Te mi a f*szról beszélsz ember? Nyisd már fel az idei Forbes magazin TOP 100 leggazdagabb magyarját, és számold össze/add össze a 2010 körül szinte nulláról indult haverok vagyonát. Kb megkapod azt az összeget, amit a fidesz és haverjai az előző 7 éves EU-s költségvetésből elloptak. Egyik sem piaci alapon szerezte a vagyonának a jelentős részét! Hol vannak a "komcsik" erről a listáról? Hány milliárdot loptak a közösből? A haverjaidnál milliárdra pontosan meg lehet mondani, mennyit vettek ki a közösből.
Magyar Állampapír tulajok kedd, 15:23
PMÁP papírok esetében az év végi kamatfordulókor a realizált kamat az feltőkésedik, vagy az kifizetésre kerül a pénzszámlára automatikusan? Vagy csak addig lehet a kamatot tőkésíteni,amig az adott sorszámú papaírból van még vásárolható keretösszeg? Ez hogy működik?
EUR/HUF kedd, 13:22
Azért ennyire nem kell "szemellenzősnek" lenned! Tudod, ahogy szokták mondani, a szem az egyik legbecsapósabb érzékszervünk. Sokszor szokták itt is egyesek irni, hogy "tele vannak a plázák, meg tele van a Lidl parkoló", meg hasonlók. Az emberek hajlamosak elhinni azt, és rossz sztereotípiákat gyártani arról, amiről azt gondolják, hogy jól látnak. Amiket leírtál példákat,szerintem pont rossz példák, mert egy M1 nem fogja azt szajkózni, hogy az ország nagy része hova jár nyaralni,mikor a többség aki nézi (a nyugdijjas, meg ország perifériáin élő) pont nem jut el sehova sem, nem fogják hergelni a népet. Tudod, a propaganda nem így működik, az kényesen ügyel arra, hogy annak akiknek szól,abban fel se merüljön az, hogy neki rossz. Azokról tilos beszélni.
EUR/HUF kedd, 12:44
Srácok, ne vitatkozzatok már! Mindenkinek igaza is van, meg nem is. Igen, az ország egyik fele a megyehatárt sem hagyja el nyáron (sem),a másik fele meg vagy a Balatonra, vagy a velencei tóra, vagy valamelyik tóhoz elmegy nyaralni, illetve külföldre. Azért amikor itt azt hozzátok fel,hogy kinek a barátai, ismerősei mennek vagy nem mennek, azért azt se felejtsük már el, hogy szerintem ide nem (feltétlen) az átlag bér- és életszinvonalon élő magyarok irogatnak. Itt többségében ti sem vagytok azok. Kétlem,hogy abban a közegben ahol éltek, mozogtok, nem hasonló szinten élő emberek vannak. Akkor miért is olyan hihetetlen, hogy valakinek az összes barátja, rokona, munkatársa eljut idén külföldre(vagy éppen most nem jut el)? Hozzáteszem, ma már nem nagy kunszt spanyolba, olaszba, horvátba menni nyaralni,mert kb eljutottunk oda, hogy egy repülős spanyol nyaralás FP-val olcsóbb mint egy Siófoki 4*-os nyaralás. Tudom, saját példa. Azért itt nem mindenki él rosszul, de nem is mindenki él marha jól.  
ORBÁN TAKARODJ !!! 2023. 05. 29. 08:39
Nem tudom mit gondolt Kammerer, hogy a gödi politika miről szól? Azt hitte, hogy felújíttat 2 parkot, leaszfaltoztat 5 utcát, és ennyi a gödi politika? Ebből látszik, hogy palira vette a fidesz. Nekik kellett valaki, aki a nevével megnyeri egy független/ellenzéki ellen a várost. Mondom ezt gödi lakosként.
ORBÁN TAKARODJ !!! 2023. 05. 28. 23:23
Nem kell kiegyeznünk semmiben sem, mert lényegi véleménykülönbséget nem látok a kettőnk gondolkodásmódjában. :) Én elhiszem, és tudom is, és én is azon az elven vagyok, hogy ki kellene vezetni, mint hogy az árstopokat és a kamatstopot is azonnal. Sőt, én még a csaladtámogatásokat is kivezetném. Támogatni csak az arra rászorulókat kellene minden témában, célzottan, de elsősorban azokat a károkat kellene elhárítani és megoldani, amiket az elmúlt 12 évben okoztak ennek az országnak. Oktatás, EÜ, épitőipar, szociális ellatórendszerek, hogy gazdaság. De ezeket a problémákat nem ők fogják megoldani. Eddig sem tették, ezután sem fogják, nem érdekük.
ORBÁN TAKARODJ !!! 2023. 05. 28. 23:12
Nem tudom milyen választ vársz. A vélemény az, hogy a magyar társadalom menthetetlen. Nem (csak) emiatt, és nem mostanában kezdtem ezt gondolni. Nincs remény, és nincs jövője ennek az országnak addig, amíg igy lehet hülyére venni az embereket, és ennyire elhiszi a többség a nyilvánvaló hazugságokat a politikusoknak. 
ORBÁN TAKARODJ !!! 2023. 05. 28. 22:51
Ezek szerint tegnap este nem sikerült egymás mondanivalóját megértenünk. Tisztában vagyok azzal, hogy mi van és mi nincs a témában. Tudom mi vonatkozik a lakossági, mi a cégekre,és mi az állami szereplőkre. Az én mondanivalóm arra irányult tegnap, hogy a teljes rezsicsökkentés nem kivezethető, ez egy totális politikai zsákutca. Amelyik párt meglépi, az nagy valószínűséggel a következő választásokat elveszíti. Hiszen a tavalyi választások utáni felmérések alapján az X elhelyezésekor a rezsicsökkentés kérdése volt az elsődleges mozgatórugó. Tehát a választók a tavalyi választást nyilván a propaganda miatt (is) úgy tekintették, hogy a fidesz=rezsicsöki marad, ellenzék=rezsicsöki nem marad. Ezt tolta a média nagy része. Az emberek meg ezt (is) benyalták. Megtörtént júliusban a (részleges) eltörlése, de mégsem zuhant be a fidesz támogatottsága. Emiatt sem,meg a brutális infláció miatt sem, és más miatt sem.
ORBÁN TAKARODJ !!! 2023. 05. 28. 18:28
Ha ma Erdogan nyer, 2 hetet nem adok a lírának, hogy újabb 30%-ot fog veszíteni az értékéből. Nyilván ez kell a török népnek, meg az 50-60%-os infláció. Megérdemlik.
Magyar Állampapír tulajok 2023. 05. 28. 09:27
Már Pest külvárosi részén sem nagyon kapsz 2000 alatt gyros tálat,nemhogy a Balaton partján. Inkább 3000 lesz az. De amúgy igazad van, az ember ezeket az árakat már nem szívesen fizeti ki. Mi sem, pedig bőven megtehetnénk.
ORBÁN TAKARODJ !!! 2023. 05. 27. 23:41
Az, hogy egy propaganda sikeres tudjon lenni, arra szükség van egy arra fogékony társadalomra, akinek első körben ismerete nincs a dolgok nagy részéről. Azután akinek igénye sincs arra, hogy első körben felmerüljön benne az a kérdés, hogy:igaz-e amit hallok/mondanak? Ez után több forrásból tájékozódjon, hogy el tudja dönteni, hogy a hallottak és tanultak alapján melyik oldal hazudik. Lehet hogy túl kocka vagyok ezen a téren, de én azt gondolom, hogy csak a tudatlan, ingerszegény, szűklátókörű,a külvilággal nem foglalkozókat lehet megvezetni. Az emberek jelentős része az elmúlt 1.5 évben a bőrén tapasztalhatta az infláció, a gazdasági és politikai döntések hatásait, még sem változott semmi  érdemleges. Vajon miért? Mert kb azokkal a tulajdonságokkal rendelkezik, amiket fentebb felsoroltam. Sajnos.
OROSZ-UKRÁN háború 2023. 05. 27. 23:26
Lehet hogy fiatal vagyok(még), ezek szerint te már nem annyira, sajnálom hogy vénségedre elmentek otthonról. Na viszlát!
OROSZ-UKRÁN háború 2023. 05. 27. 23:22
Nem tudom ki ez a Morricone, ilyen néven csak világhírű zeneszerzőt ismerek. De ha tudjuk, tudjátok hogy kicsoda, micsoda, akkor miért foglalkozunk is vele? Ezek alapján már én sem teszem, egyértelmű számomra, hogy ki is a hazaáruló, ő vagy az ukrán elnök. Kösz a felvilágosítást.
ORBÁN TAKARODJ !!! 2023. 05. 27. 23:16
 A jelenlegi kommunikáció az, hogy a fidesz=rezsicsöki marad, ellenzék=rezsicsöki megy, jön a legalább dupla piaci ár. Ahogy írtam is, a 1. Legfontosabb kérdés áprilisban a megkérdezettek szerint ez a téma volt. Tehát a választó választhatott. Választott. Ha úgy vesszük, a népszavazás ez volt.Akkor ezek alapján melyik ellenzéki párt szüntethetné meg a rezsicsökkentést úgy, hogy a kivezetés másnapján ne veszítse el a következő választást? Nincs ma Magyarországon politikai mozgástér arra, hogy bármikor bárki is kivezesse.
OROSZ-UKRÁN háború 2023. 05. 27. 23:10
Te miért az oroszoknak drukkolsz? Van kötődésed, érdeked abban, hogy ők nyerjenek?
ORBÁN TAKARODJ !!! 2023. 05. 27. 22:53
Az akarom -nem akarom dolgot arra értettem, hogy ha a választópolgárokat választási lehetőség elé állitanánk,hogy maradjon-e a csöki, vagy jöjjön a piaci ár, szerinted a többség melyiket választaná? Ha ma fizethet érte 40ft-ot, 100ft-ot, miért fizesse a dupláját? Nem tudom hallottad/olvastad-e, a választások után megkérdezték a népet, hogy melyik politikai üzenet volt a legfontosabb számára a kampányban. Nem fogod kitaláni, a rezsicsökkentés volt az. 
ORBÁN TAKARODJ !!! 2023. 05. 27. 22:44
Azzal úgy tűnik hogy a magyar társadalomnak nincs nagy gondja, hogy a kenyér, meg úgy az alap élelmiszerek 60-80%-kal drágultak az elmúlt 1 évben. Megvonjuk a vállunkat, de leemeljük a terméket a polcról. Max eggyel olcsóbbat veszünk le,vagy nem veszünk annyit.De nincs is akkora politikai hangsúly körülötte,mint a rezsicsökkentés körül. A villanyon is lehet spórolni, de egy színt után már nem, ha nem akarunk este 8 és reggel 6 között a tök sötétben ülni. Ugyanez a gáz. Az ársapkákat is éppen ezért szinte lehetetlen lesz kivezetni, mert az lesz csak az igazán nagy sokk,ha a csirkemell kikója egyik napról a másikra 2400-2500ft lesz(mai áron kb). Ezek a dolgok akkora politikai öngólok, mikor a társadalmat "hozzászoktatunk" egy olyan állapothoz, ami amúgy normál körülmények között nem létezik.
ORBÁN TAKARODJ !!! 2023. 05. 27. 22:25
Én is várom, mert azt gondolom, összességében az ország nagyobb része azzal járna jobban ha ez megszűnne. Nyilván "könnyen" beszélek,beszélünk, mert mi ki tudnánk fizetni a dupla árat is a villanyért és a gázért (kb 6000a villany,és 13-16 ezer a gáz számlánk, panelban). De mondom, a probléma nem velünk van. Hanem azokkal akik vagy nem tudnák, vagy nem akarnák kifizetni a dupláját, még akkor sem ha tudnák. Hiszen ki akarna valamiért többet fizetni, ha most lehet ennyit is. A többség meg azt úgysem tudja felfogni, hogy a különbözetet ma is mi fizetjük, az adónkkal. Na kb ezért várhatjuk azt napestig, hogy ez kivezetődjön.
ORBÁN TAKARODJ !!! 2023. 05. 27. 22:04
A rezsicsökkentést nem lehet itthon megszüntetni!! A magyar politika ezzel az intézkedéssel a saját csapdájába esett bele, amiből nincs kiút úgy, hogy a megszüntető ne bukjon bele a döntésbe! Most gondolj bele:ebben a magyar társadalomban, ahol az alsó három millió kb ki sem tudná fizetni sem a 40ft helyett egy pl 70-80ft/kw áramú, sem egy 100ft helyetti 170-200ft/m3 árú havi gázszámlát! Így hogy lehetne ezt kivezetni? Szociális alapon persze lehet adni, és kellene is adni, de akkor megint menni fog a trükközés, ügyeskedés, hogy emberek próbáljanak beleesni azokba a kategóriákba, ami alapján járna nekik a csökkentett ár rászorultsági alapon. A többségnek akkor is 60-100%-kal kerülne többe a havi számla mint most. Ezt nem lehetne itthon eladni a népnek. 
ORBÁN TAKARODJ !!! 2023. 05. 27. 21:14
A máról, és a ma gazdasági, társadalmi "bűntetteiről" nem lehet beszélni vele, mert akkor még végül be kellene ismernie, hogy esetleg van pár dolog, amiben a kedvenc vezetői hibáztak. Ezért parttalan a vita vele, és kár akár csak 1 hozzászólására is válaszolni. 

friss hírek További hírek