Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
még mindig nem értem mit vár aki forintban ül. Egy dolog a negatív reálkamat, ami valahol 15 százalék körül van (a valós), de ettől rosszabb a politikai kockázat. A forint egy WC papír guriga, meg kell érteni. Free your mind
Szerintem a Ft ellen most egy gyors spekuláció lehetne eredményes, fellőni egy nap alatt kb 450-460 közé, amire likvidálások jönnének és gyors zárás, aztán már esne is vissza. Ami érdekes, hogy eddig nincs ilyenre utaló jel, a Ft komoly spekuláció nélkül gyengült.
Hát kedves honfitársaim.. Jól nézzétek meg ez bizony 43-mal kezdődik.. 330 megtolva százzal.. Elmult nyócév, az ország jobban teljesít, állítsuk meg brüsszelt, Gyúrcsány, Soros, Stadionok, Kerités, Migráncsok, Letelepszünk kötvény, Ereszcsatorna, Csok, Koronás kristálycukor, Háború, Vétó, Csirkefarhát, Erdőírtás, Rizsacsökkentés ..Vót itt má minden.. Itt mostmár minden fasza, büszkék vagyunk, buta elszegényedett nyugat, holnap mindenkit lekörözöünk megtudjuk mit miért csinálunk.. (El kurtuk e..) Erre az én válaszom: Küldeném a köpcösnek meg a 133 bátor vitéznek a "Halott Pénz" együttestől A "Voltak jó napok" címü számát. Hát ez már minősíthetetlen amit ezek kormányzás néven művelnek.. Ekkora káoszt csinálni kérem.. Látszik mi van a fejükben.. Kamatemelés lezárva, öveket becsatolni, szabadesés... Ez már senkinek nem jó.. Még nekik sem.. Brüsszel már a köpcös skalpját akarja lassan a néppel együtt.. "Urai vagyunk a helyzetnek" már látszik az eredmény "előre megyünk ám nem hátra"! És még nem mondtak le? Hát ez már a vicc kategória.. Mondandóm egy pár szép idézettel zárnám: "A forinttal nincsen nagyobb baj, a forinttal akkor lesz baj, hogy ha nem tudjuk a bizalmi válságot megoldani. A miniszterelnök-csere a megoldása a fosrintválságnak” "A Fosrint Gyengítése azt jelenti, hogy kilopják a pénzt az emberek zsebéből..." (O1G)
Ez nem igaz így. Simán lehet jó az intervenció, de kell mögé valami, pl. kis kamatemelés. A shortos pozik önmagukban nem elegek. 1. Ha nincs alapja, akkor hamar lesznek, akik szembe fognak menni. 2. Nagy a kamatkülönbség, sokáig nehéz tartani. 3. Ahhoz, hogy romoljon a Ft nagyon sok Ft eladás kell, magas jegybanki kamatnál ki fog annyit eladni? Honnan lesz erre Ft?
Ezek már akkor elbaxták amikor hagyták menni 300 fölé és nem volt csatlakozási céldátum sem. Amikor dőlt a pénz az országba vitya meg értelmes dolgok helyett olimpiát akart, meg ezer stadiont, és egy csomó más faszságot, aztán addíg fújták a lufit míg kipukkadt.
Megmondom a választ. Ha kommunikálva van az intervenció, akkor tudja a piac, hogy a jegybank égeti a devizát. Jönnek a shortok. Eléget mondjuk 5 milliárdot. Újabb shortok nyílnak. Eléget még 6 milliárdot. Még több short nyílik. És így tovább. Volt egy podcast amiben arról beszéltek, hogy a 30-35 milliárd az arra lenne elég hogy pár hetet kihúzzunk vele. Ha a soros félék megérzik a verszagot és ráugranak a forintra , akkor azt csinálják vele amit az angol fonttal is tettek pl. A csehek 30 milliárd eurót égettek el, tehát a teljes magyar devizatartaléknyi összeget kb. És tartják szépen a koronát. Meg nekik hisz a piac. Ha beleállnak és kimondják hogy bármi áron megvédjük a koronát nem kételkedik benne senki, mert látják mennyit égetnek el rá. Nálunk Matolcsy elbaxta, azzal hogy bejelentette a 13%-ot, eddig és nincs tovább tökön szúrta magát és az országot. Ha most nem csinál semmit, elszáll a forint 500-ig. Ha bejelenti hogy hát mégis emelünk még a kamaton mert kurva nagy baj van, akkor hiteltelen az egész MNB és egy vicc, nekimennek sorosék, na emeljed csak meddig bírod. Ha azt mondja hát akkor intervenció, mert szarba vagyunk, szintúgy jönnek tovább , na nézzük mennyit vagy hajlandó elégetni, 5 Mrd, 10 Mrd? Aztán ha az elfogy jön a pislogas mi a fene legyen ájemef meg világbank? Jelenleg nem tud semmit csinálni, mert nincs a kezében semmi. Ahogy a kártyában mondják, nem maradt már ütőképes lapja.
Én már csak arra vagyok kiváncsi, hogy mekkora árfolyam/infláció/elszegényedés kell ahhoz, hogy valaki felszúrja a vasvillára ezeket. Vagy inkább megdöglenek értük :)
Teljesen dilettáns emberek ülnek döntési pozícióban. Marcika, Kuszaszem, Parragh, lehetne sorolni. Amíg kánaán volt ez elment, most mikor valamit kellene csinálni, akkor game over. Ez olyan mint aki masnis CV-t beadja egy céghez, míg nem kap komolyabb feladatot addig elvan. Aztán elöbb utóbb kiderül hogy nem ért semmihez és a taknyán csúszik ki.
EUR/HUF
Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Real:313 (ma volt 314,7 is)