Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
"Ha rájön a lakosság, hogy mi történik, nagyon csúnya vége lesz." De nem jön rá, az a lényeg mindig. Inflációt mindig jobban elfogadják, mint a direkt elvonásokat. És különben is a háború, meg Brüsszel a hibás.
Feljebb elmagyarázták, de én is hozzátennék valamit. Azért jár el logikusan, mert múlt kedden bejelentett valamit, így bő egy héttel utána logikus, hogy nem lépi meg az ellenkezőjét.
Törölt felhasználó2022. 10. 13. 09:38
Elindult a magyar űrprogram, kilőtték a forintot !
Egy hónap alatt 10%-ot gyengültünk az EUR-hoz képest, az USD ennél több. Mi pedig leállítjuk a kamatemelést, prédikálunk likviditás szűkítésről (miközben az oldalcsatornán még mindig pumpálunk be kedvezményes hiteleket a gazdaságba), és talán még imaközpontot is felállítottak valahol az MNB-ben, de látszik, hogy kb halottnak a csók.
azt se feledjük a forint melleti poziciók kényszer zárásával /ami folyamatosan egyre több lesz ezeken a szinteken/ nemsokára olyan szintekre repíti föl a devizánkat amit nem is láttunk még.
Irtam neked lejjebb keresd mar vissza. Volt 2 kerdesem. +1 kerdes. Azon gondolkodtam, hogy a forint esest, kb 16% ig emelt alapkamat tudna megallitani. Szerinted ezt a kamat emelesi ciklus leallitasa utan, igaz full egő lenne q jegybanknak, de szerinted meglepil az ujra a kamatemelesi lepeseket.? Mert mar kezdek gyanakodni, hogy nem lesz, es tovabb higitom, a chf allomanyom, bar sírva teszem, itt lassan 450 es arfolyamnal. El se mondom milyen alacsony az atlagom. Fogalmazzunk ugy hogy most nagyon dragan vennem:). De ez amit csinalnak, mar tobb mint hazardjatek. Kivagtak a forintot a hóra ,es meg egy takarot se adnak neki vedelemul. Es lehet itt se magas az arfolyam?:(
Srácok, segítsetek pls! Haláleset történt nálunk, nincs időm, energiám most ebbe a f#sba belemélyedni. 420-nal kiszálltam. De látom, hogy esünk, mint a hulló falevél...érdemes még itt is belevenni vagy rövidt távon elképzelhető egy korrekció/visszateszt 420 felé? Vagy hamarosan tenyleg EURHUF500 fórumtársat köszönthetjük neve napján? ;/
Az eurozónában 8-18%-os inflára mennyi az EKB alapkamat? 1,25%? Sajnos tudomásul kell venni, hogy jelenleg nincs reálkamat az állampapírokon, sehol a világon. Most egyelőre ott tartunk, hogy mindenkit, aki megtakarít, nem éli fel az összes vagyonát, gyakorlatilag kirabolnak, nemcsak nálunk, mindenhol. Egyébként nálunk is elég lenne a kb 6-7%-os alapkamat, mint a cseheknél vagy a románoknál, ha normális kormányunk lenne, nem ezek az idióták, akik évek munkájával szétb@sztak mindent, a forintot, a bizalmat, mindent Egyszerűen hazaárulók, nincs rá jobb szó
EUR/HUF
Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Real:313 (ma volt 314,7 is)