Topiknyitó: Hathor 2014. 04. 09. 17:46

Lakás/Ingatlan árak topik  

2014. április 9., szerda 15:07 Napi.hu

Lakásárrobbanást vár Magyarországon a guru.

Aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd - véli Zsiday Viktor.

Mind a kereslet, mind a kínálat oldaláról nagyon megalapozottnak tűnik egy többéves, komoly emelkedő trend, legalább 50 százalékos áremelkedéssel - állítja Zsiday Viktor az Mfor.hu-n megjelent írásában. (Amint arról beszámoltunk, egyes lakástípusok esetében már érzékelhető némi drágulás.)

Az ismert befektető szerint a következő tényezők indokolják az áremelkedést az ország központi régiójában és néhány nagyvárosban:

soha nem építettek ilyne kevést Magyarországon, mint mostanában,

bár az ország népessége csökken, a nagyvárosokba, ezen belül is különösen Budapestre továbbra is pozitív a migráció,

elindult a reálbérek növekedése, és várhatóan ez a következő években is így marad,

szinte soha nem volt még ilyen olcsó a forinthitel, mint most, több nagyobb bank is 6 százalék alatti szinten kínálja a jelzáloghiteleket,

az alacsony betéti kamatok miatt kényszerűségből a megtakarítók is az ingatlanpiac felé fordulhatnak.

Zsiday ugyanakkor megjegyzi: az újonnan érkező keresletnek először ki kell pucolnia a bedőlt hitelből visszamaradt lakásokat, az évek óta eladni kívánt ingatlanokat, stb. Ez a folyamat jó pár hónapig eltarthat, de utána hirtelen nem lesz kínálat, és a folyamatosan jelentkező kereslet hatására az árak egyszercsak fel fognak robbanni - véli a befektető. Úgy látja: aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd.

link
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Tapasz01 vasárnap, 14:11
Előzmény: #264397  FR73
Mondjuk Ceglédről Kőbánya-Kispest 44 perc Intercityvel, 52 perc a zónázóval. 15 percenként indulnak a vonatok. Mivel Cegléden, a végállomáson szállsz fel, ezért van ülőhelyed, a zónázó emeletes, modern vonat, és az IC is jó. Csepel, Határ úti végállomástól a 151 busz 39 perc, és 7-10 percenként indul.
Pistike12 vasárnap, 13:49
A dubai ingatlan a jo befektetes😁
https://www.blikk.hu/aktualis/kulfold/burdzs-al-arab-iran-haboru-langol/8ev3eed
Micsoda jo NERes otletek😁
Az EU a legszarabb hely. Itt minden rossz. 
USA, Orosz, Kozel kelet, Del amerika haboruzik, Kina csillagflottat tervez, Taiwant fenyegeti haboruval. 
A BRICS a kiraj, az EU pedig háborúparti. 
Micsoda hulye emberek vannak... 
domdom
domdom péntek, 09:19
Szolnokról valóban sokan ingáznak Bp-re dolgozni, mondjuk nem csodálom azután, hogy mennyire lecsökkent a város színvonala sok téren, illetve rengetegen elköltöztek. Arányaiban ott is sokat emelkedtek az ingatlanárak, de ha jól tudom most ott lelassult a piac, be vannak ragadva az eladó ingatlanok, javítsatok ki ha tévedek. 
Viszont Cegléd népszerű, ennek megfelelően talán a település méretéhez képest nem is olcsóak az ingatlanok, persze ez relatív. 
FR73 csütörtök, 19:04
Előzmény: #264396  Goldstein17
Ilyenkor nulla idő jut pl családra, szórakozásra.
Egy Cegléd is necces, kimégy állomásra, vonat csak fél-egy óránként, menetidő 55-70 perc, utána Pesten se a Nyugati pályaudvaron dolgozol. Simán elmegy 1,5-2 óra irányonként, az napi 3-4 óra.
Goldstein17 csütörtök, 18:52
Előzmény: #264395  FR73
Nem mindegy hogy TGV-vel teszi, vagy a magyar szuper gyorsvonatokkal.
FR73 csütörtök, 17:42
Előzmény: #264394  DavidCamp
Van olyan ismerős, aki heti 1x 220 km-ről jár be, vonattal. A vonaton is dolgozik.
De ez annak opció, aki 4x otthonról van egy héten.
DavidCamp csütörtök, 17:35
Előzmény: #264393  FR73
Ismerek olyanokat aki Szolnokról és Pápáról ingáznak!!!!!
Na jo...ezt már én sem...:) de vannak.
Kinek mit dobot a joisten és milyen szerencséjük van.
Más meg 10km ingázától már meghal.
Jóvilág van...ahogy iszonyka mondaná.
FR73 csütörtök, 17:30
Előzmény: #264391  Capi
Pontosan így van, lehet ott venni szép 48 nm-es lakást 46 millióért, és be lehet simán járni dolgozni Budapestre.
Egyéni preferencia kérdése 
kockaveto1 csütörtök, 17:22
Előzmény: #264385  slash2
ne már- Kozma utca- még az is azonnal asszociál, aki évtizedek óta nem volt a fővárosban. Nem megsértődni kell, jószándékúak voltak, csak szűkszavúak. 
Capi
Capi csütörtök, 17:13
Előzmény: #264383  FR73
Nagyon sokan ingáznak Ceglédről Bpre. 50 perc alatt bent van a vonat a Nyugatiban.
DavidCamp csütörtök, 17:06
Előzmény: #264381  siemens
Ő mindent is jobban tud. Aki más véleményen van annak annyi...ja nem.
:)
Hagyd. Erősen frusztrált szegény. Többször leírta már hogy miért.
DavidCamp csütörtök, 17:03
Szuper.
Tudjuk, hogy te nagyon okos vagy és mindent mindenhol mindenkit is ismersz.
:)
Ha nem birod a kritikát így jársz.
Felkészül a tenger meg a nyálcsorgatás.
Sokunknak nem vagy szimpatikus, nagyképű vagy és arrogáns.
Látszik a minuszokon, talán elkéne gondolkoznod. Ezért is már 2 van a neved mögött.
ingatlanosgyerek csütörtök, 16:46
12+ éves ingatlanos pályafutásom során sok durva hirdetést láttam már, ma futottam bele ebbe a cikkbe: https://erdekesmagazin.hu/ez-most-a-legdragabban-elado-panellakas-magyaroszagon-tobb-mint-140-milliot-kernek-erte/
Egyébként teljesen komolyan, van olyan aki 140 millió ad egy panelért? Vagy mondjuk 70-80-at? Én vidéki ingatlanos vagyok, csak nekünk fura ez?
Vodafonelive
Vodafonelive csütörtök, 16:23
Tőle a 6 év alatt ebben a topikban nem láttam konstruktív és pozitív hozzászólást. Talán egyszer amikor az egyik árveréses ingatlanra pozitívat írt de tényleg, szeretnék talàlni csak nagyítóval keresni.
Vodafonelive
Vodafonelive csütörtök, 16:18
Előzmény: #264342  Vodafonelive
Levették. Hát ez nagyon gyors volt, ráadásul ennyiért vagy ennél kevesebbért. Brutális lufi van.
slash2 csütörtök, 15:05
Két dolgot mondok: 
1. Soha többé nem rakok be semmit.  
2. Budapesti vagyok-é? Hát úgy 1987 óta tehát úgy lassan 40 éve járok be ebbe a kiba.ott  városba ahova már 25 éve beköltöztem. Nagyjából 40 évre visszamenőleg ismerem az összes hányást és kutyaszart a Moszkva tértől a Köki-ig. Speciel itt Kőbányán lakott egy haverom egy tök ilyen házban, tőle mentünk a Kőbányai piacra sárga Nintendót venni.  
Ennyi. befejeztem. 
Bianco csütörtök, 14:50
Előzmény: #264383  FR73
Félreérted. 
FR73 csütörtök, 14:34
Előzmény: #264382  Bianco
Cegléd központjában ennyi pénzért van szép állapotú 2007-es építésű ugyanebben a méretben.
Ott pedig az lesz a baj, hogy messze van.
Ekkora büdzsével nem lesz jó semmi sem.
Bianco csütörtök, 14:10
Pontosan. Én is ezen szörnyülködtem, de biztos lesz valaki, akinek kincset ér ez a lokáció.
siemens csütörtök, 13:17
Előzmény: #264374  slash2
Hadd kérdezzem meg Te budapesti vagy? Ha igen, akkor nagyon tájékozatlan vagy. Tudod mi látható az erkélyről? Tudod mi van az épület mellett balra? Vagy az épülettel szemben? Ezt épeszű ember nem veszi meg!

Topik gazda

Hathor
Hathor
4 5 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek